AnonymBruker Skrevet 21. januar 2023 #1 Skrevet 21. januar 2023 Er heldig og fikk litt hjemmelagde elgkjøttkaker som ligger i fryseren. Er ikke god på å lage mat, så trenger litt hjelp. Kan jeg lage en god saus og tine kjøttkakene i sausen eller bør de tines på annen måte. Jeg tenker å spise de i dag eller i morgen, spiller ingen rolle, så kan gå for den beste løsningen Saus: jeg har Toro sine brunsaus, sjysaus, kjøttkakesaus og fløtesaus. Kan jeg bruke en av de som base og tilsette ting for å piffe opp eller bør jeg lage noe fra bunn? Har dere tips? Jeg har smør, kremfløte, matfløte,soyasaus, krydder og det meste, tror jeg ☺️ Anonymkode: 80083...020
AnonymBruker Skrevet 21. januar 2023 #2 Skrevet 21. januar 2023 spørs når du skal spise. Hvis i morra; legg de i kjøleskapet for tining. Anonymkode: 1036c...1a5
AnonymBruker Skrevet 21. januar 2023 #3 Skrevet 21. januar 2023 AnonymBruker skrev (43 minutter siden): spørs når du skal spise. Hvis i morra; legg de i kjøleskapet for tining. Anonymkode: 1036c...1a5 De blir best hvis de timer i kjøleskapet først? Anonymkode: 80083...020
Amossa Skrevet 21. januar 2023 #4 Skrevet 21. januar 2023 Det er best å la dem tine i kjøleskapet først. Så kan du ha dem oppi den ferdige sausen når de skal varmes. Alle sausene du nevner kan brukes. Ha en fløteskvett, 1 ts soyasaus og litt timian i, så har du en god viltsaus. Hvis det er sjy av vilt du har, kan du også lage brun saus selv fra bunnen. 1
AnonymBruker Skrevet 21. januar 2023 #5 Skrevet 21. januar 2023 Jeg googlet og forsto det var kanskje best å tine de i kaldt vann i tett pose. Har gjort det. Bruker nå Toro brunsaus, tilsetter litt soyasaus og fløte og krydder (pepper, chiliflakes og timian?). Lar elgkakene trekke her. Koker melne poter. Grønnsaker og tyttebær. Ok? Ellers tips? Anonymkode: 80083...020 1
AnonymBruker Skrevet 21. januar 2023 #6 Skrevet 21. januar 2023 Ville definitivt droppet chiliflakes. Anonymkode: ce1f5...3bc 1 1
AnonymBruker Skrevet 21. januar 2023 #7 Skrevet 21. januar 2023 AnonymBruker skrev (8 timer siden): spørs når du skal spise. Hvis i morra; legg de i kjøleskapet for tining. Anonymkode: 1036c...1a5 Amossa skrev (4 timer siden): Det er best å la dem tine i kjøleskapet først. Så kan du ha dem oppi den ferdige sausen når de skal varmes. Alle sausene du nevner kan brukes. Ha en fløteskvett, 1 ts soyasaus og litt timian i, så har du en god viltsaus. Hvis det er sjy av vilt du har, kan du også lage brun saus selv fra bunnen. Standardrådene om å tine mat sakte i kjøleskap er gamle og utdaterte. Rask tining gir best resultat. Anonymkode: 8e938...f55
Amossa Skrevet 22. januar 2023 #8 Skrevet 22. januar 2023 AnonymBruker skrev (20 timer siden): Standardrådene om å tine mat sakte i kjøleskap er gamle og utdaterte. Rask tining gir best resultat. Anonymkode: 8e938...f55 Takk skal du ha! Det var nytt for meg.
Trish Skrevet 26. januar 2023 #9 Skrevet 26. januar 2023 Har tilgang på elgkjøttkaker, pleier å tine de i rom/kjølesnap/mikro etter når jeg skal spise de og steke de i panna fordi jeg liker stekeskorpe😄 Bruker toro kjøttkakesaus og tar i brunost og tyttebærsyltetøy og evt rømme/crème fraiche, det blir god smak på sausen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå