Gjest Lompa i.i. Skrevet 18. desember 2005 #1 Skrevet 18. desember 2005 Mamma har vært i Danmark og kjøpte seg lammerullepølse, men da hun kom hjem viste det seg at den er rå, og må kokes først. Men vi aner ikke hvor lenge? Noen som har peiling? Skal den fosskoke eller bre trekke, evt småkoke? Hvor sterk varme og hvor lenge? Vi har bestandig kjøpt den ferdig, så vi aner ikke....
Gjest allium Skrevet 18. desember 2005 #2 Skrevet 18. desember 2005 Den skal trekke i ca. to timer. Etterpå skal den legges i press. Dere har sikkert ikke presse, da går det an å bruke to brødformer. Legg rullen i den ene, legg den andre oppå og fyll den med noe tungt. Øk presset etter hvert som rullen blir kald, la den ligge ihvertfall over natten.
Gjest piaf Skrevet 19. desember 2005 #3 Skrevet 19. desember 2005 Et lite tips: Jeg brukte vaffeljernet mitt da jeg la lammerull i press i fjor, rullen skal visstnok ha 2 kg press, og vaffeljernet veide nøyaktig det. En brødfjøl på toppen av rullen, og vaffeljernet oppå der igjen. Gikk fint det.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå