Gå til innhold

Rydder i kjøleskapet etter jul. Holdbarhet etter utløpsdato?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Spurte tidligere om kremfløte, men ser også nå at jeg har feks majonestuber, påleggssalat + div åpnet mat som har gått ut på best før dato. Gjelder det kun lukt og smak, så er alt ok? Fisk og kjøttpålegg kaster jeg.

Anonymkode: 9fc11...0cc

Gjest Anonym Brukar0
Skrevet

Best før-dato betyr at produsenten ikke garanterer at kvaliteten er like god etter den datoen. Kvaliteten forringes etter hvert, men maten blir ikke farlig å spise.

Jeg kan ikke huske jeg har sett på datoen på majones noen gang.

Skrevet

Enig med AB over. Majones holder langt over holdbarhetsdato, også åpnet. Se, lukt, smak. Du merker hvis det er dårlig. 

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet

Ryddet i går....Fant tre år (!) gammelt øl 😁 Er det bare å kaste? 

Anonymkode: aa568...d9c

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Ryddet i går....Fant tre år (!) gammelt øl 😁 Er det bare å kaste? 

Anonymkode: aa568...d9c

Det er best førdato på øl også, jeg har erfart at det smaker ok etter dato, men jeg har også slått ut øl som smaker "flatt". Prøv, farlig er det uansett ikke.

  • Liker 1
Gjest Anonym Brukar0
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Ryddet i går....Fant tre år (!) gammelt øl 😁 Er det bare å kaste? 

Anonymkode: aa568...d9c

Hvis det er futt i det når du åpner og det ikke er blitt grumsete, ville jeg smakt på det. 

Skrevet

Det aller meste er helt greit spise. Som andre sier, kvaliteten er ikke nødvendigvis tilsvarende fersk vare.

Jeg spiser mye pålegg av kjøtt og fisk som har passert best før dato. Men det kommer an på hvor lenge det har vært åpent. I går spiste jeg salami som har vært åpen i 3 uker, gikk ut på dato for fire uker siden. Jeg spiser ikke kokt skinke eller kyllingpålegg som har vært åpent mer enn en uke, uavhengig av dato. 

Ett godt tips er å se på datoen. Best før: Produsent garanterer kvaliteten til den dagen (smak, lukt, farge etc).
Siste forbruksdag: produsent garanterer for mattryggheten, altså mikrobiologisk.  Det er kun "risiko-produkter" som stemples "siste forbruksdag", slik som kylling, skinke og andre produkter hvor det er større sannsynlighet for vekst av sykdomsfremkallende bakterier.

 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...