Gjest Timiane Skrevet 17. desember 2005 #1 Skrevet 17. desember 2005 Jeg har plutselig fått smaken på krydderet timian etter å ha impulsdrysset litt over omelett. Har du en god oppskrift på noe med timian? (Ertesuppe kan jeg lage, så jeg trenger ikke oppskrift på akkurat det).
Blueberry Skrevet 17. desember 2005 #2 Skrevet 17. desember 2005 Jeg bruker timian i alle retter med tomat i en eller annen form, f.eks. lasagne. Og det er skikkelig godt å krydre hamburgere med. Timian er godt!
Lassie Skrevet 18. desember 2005 #3 Skrevet 18. desember 2005 Jeg bruker stort sett timian i kun Shepard's Pie, men det går fint an å bruke på f.eks. pizza også. Det er også veldig godt.
Shea Skrevet 18. desember 2005 #4 Skrevet 18. desember 2005 Bruker timian mye i marinadet til kjøtt eller i dressing og selvfølgelig i den gode hjemmelagede brunsausen til søndagssteka.
Gjest Hippopotamus Skrevet 18. desember 2005 #5 Skrevet 18. desember 2005 Råstekte poteter er kjempegodt med timian!
Gjest Catwoman Skrevet 18. desember 2005 #7 Skrevet 18. desember 2005 Råstekte poteter er kjempegodt med timian! ← jepp Ellers kan du vel bare prøve deg fram med litt timian i forksjellige retter du lager. I og med at du liker krydderet så godt er det lite sannsynlig at du ødelegger maten ved å ha det i.
NullHull Skrevet 19. desember 2005 #8 Skrevet 19. desember 2005 Timian passer veldig godt på kylling og ovnsbakte grønnsaker!
Gjest Gjest Skrevet 19. desember 2005 #9 Skrevet 19. desember 2005 timian til svine-indrefilet i form er nydelig.. stekes først litt i pannen, deretter i ildfast form sammen med oppkutta sopp,paprika,tomat,løk,grønn sqash, samt olje som du heller over, og krydre med salt, litt pepper, og timian. server så dette med fløtegratinerte poteter...! mmmm..
Scully Skrevet 28. desember 2005 #10 Skrevet 28. desember 2005 (endret) Timian er også utrolig godt i de fleste typer lyse fløtesauser. Utrolig godt til pasta! Endret 28. desember 2005 av Scully
Gjest Varg-Menja Skrevet 28. desember 2005 #11 Skrevet 28. desember 2005 Timian er ett godt all-round krydder, som kan brukes til det meste. Spesielt godt til kylling og lam, sammen med rosmarin og oregano, men også godt til svin og storfe, men da ofte sammen med oregano, basilikum eller meriam. Ellers passer det i det meste av sauser, supper og dressinger. Dersom du liker timian vil jeg egentlig råde deg til å prøve det i alt mulig av mat, og finne ut hvor du synes at det passer, det er skjelden at timian ødelegger maten uansett.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå