Gå til innhold

Reagerer på gluten.......


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Det virker som jeg reagerer på gluten. Når jeg spiser noe med gluten i kan jeg få mageknip/krampe, diaré og masse romling i magen. Spiser jeg noe med gluten i på kvelden så får jeg ikke sove, slik som nå. Blir urolig i kroppen og hodet. Blir også fort nedfor, sliten og sliter en del med kvalme. 

Men har testet det hos fastlegen og alle prøvene var fine? 🤔 Kan man fortsatt reagere på gluten selv om man ikke finner noe på blodprøver? 

 

Anonymkode: ccedb...3be

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Det virker som jeg reagerer på gluten. Når jeg spiser noe med gluten i kan jeg få mageknip/krampe, diaré og masse romling i magen. Spiser jeg noe med gluten i på kvelden så får jeg ikke sove, slik som nå. Blir urolig i kroppen og hodet. Blir også fort nedfor, sliten og sliter en del med kvalme. 

Men har testet det hos fastlegen og alle prøvene var fine? 🤔 Kan man fortsatt reagere på gluten selv om man ikke finner noe på blodprøver? 

 

Anonymkode: ccedb...3be

Ja, det kan man. Gluten intoleranse/ overfølsomhet slår ikke ut på tester. Har du andre symptomer (feber, sykdomsfølelse, utmattelse eller lignende) burde du få henvisning til Gastroskopi. Cøliaki gir ikke nødvendigvis utslag på prøver heller. IBS kan gjøre at man reagerer på blant annet gluten (eller gjær, som det er i brødmat,hvetebakst). 

Anonymkode: c456f...b85

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiste glutenfritt en periode over 3 mnd, har aldri vært så «fin» i tarmsystemet før. Så det er virkelig ikke noe som er bra for hverken de som er allergisk eller ikke. 
Hvis du vil ha støtte til matvarer så må du nok få diagnose via lege, om ikke ville jeg bare lagt om til glutenfritt. Du må uansett forvente bedring hvis du kutter det ut tenker jeg, det burde vært pålagt alle som sliter med tarmsystemet å kutte gluten.

Anonymkode: a4768...716

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Ja, det kan man. Gluten intoleranse/ overfølsomhet slår ikke ut på tester. Har du andre symptomer (feber, sykdomsfølelse, utmattelse eller lignende) burde du få henvisning til Gastroskopi. Cøliaki gir ikke nødvendigvis utslag på prøver heller. IBS kan gjøre at man reagerer på blant annet gluten (eller gjær, som det er i brødmat,hvetebakst). 

Anonymkode: c456f...b85

Jeg kan ha feberfølelse. I sted lå jeg med teppe, dyne og ulltrøye å frøs som bare det. Nå er jeg glovarm. Har ofte smerter i muskler, så går det plutselig over. Så er jeg super trett og sliten, før jeg plutselig ikke klarer å slappe av selv om jeg er stup trøtt. Som nå 😭 

Har tatt gastroskopi for en del år siden uten funn. 

Ts

Anonymkode: ccedb...3be

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Jeg spiste glutenfritt en periode over 3 mnd, har aldri vært så «fin» i tarmsystemet før. Så det er virkelig ikke noe som er bra for hverken de som er allergisk eller ikke. 
Hvis du vil ha støtte til matvarer så må du nok få diagnose via lege, om ikke ville jeg bare lagt om til glutenfritt. Du må uansett forvente bedring hvis du kutter det ut tenker jeg, det burde vært pålagt alle som sliter med tarmsystemet å kutte gluten.

Anonymkode: a4768...716

Åh, så bra 😃

Jeg har prøvd 1/2 år uten gluten og det var helt supert. Men synes det er så vanskelig når mannen sitter å gafler i seg masse deilig bakst, nybakt brød, godteri osv 😂🙈 Så da gikk "prosjektet" mitt i glemmeboka. 

Tror jeg skal prøve igjen. 

Ts

Anonymkode: ccedb...3be

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (15 minutter siden):

Jeg kan ha feberfølelse. I sted lå jeg med teppe, dyne og ulltrøye å frøs som bare det. Nå er jeg glovarm. Har ofte smerter i muskler, så går det plutselig over. Så er jeg super trett og sliten, før jeg plutselig ikke klarer å slappe av selv om jeg er stup trøtt. Som nå 😭 

Har tatt gastroskopi for en del år siden uten funn. 

Ts

Anonymkode: ccedb...3be

Anbefaler deg å bare kutte ut gluten og spise naturlig glutenfritt (ikke bytte ut til glutenfrie varer, det inneholder masse stivelse og dårlige tilsetningsstoffer). Men spise ren mat som kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt, havre, korn, fett, potet og ris eventuelt bønner. Hvis du sliter med sykdom ellers i kroppen så bør du også kutte ut svinekjøtt…

Anonymkode: c456f...b85

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det kan man pappa fikk dette svineriet på 1980 tallet prøv med en Grandiosa Glutenfri eller ett Glutenfritt brød 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ibs og reagerer på gluten, så jeg holder meg unna. Men jeg ville ikke sluttet før du har utelukket cøliaki, og det gjør du ikke med blodprøver. 

Lever helt fint uten gluten, etter legens anbefaling. Det er uansett ikke aktuelt å gå kjempekvalm en uke etter en brødskive kombinert med magesmerter. 

Anonymkode: 23430...0a6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 hours ago, AnonymBruker said:

Anbefaler deg å bare kutte ut gluten og spise naturlig glutenfritt (ikke bytte ut til glutenfrie varer, det inneholder masse stivelse og dårlige tilsetningsstoffer). Men spise ren mat som kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt, havre, korn, fett, potet og ris eventuelt bønner. Hvis du sliter med sykdom ellers i kroppen så bør du også kutte ut svinekjøtt…

Anonymkode: c456f...b85

Det er bedre å kalle det «ren» mat. 

Anonymkode: 86206...a0c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...