Gå til innhold

Steke laks i ovn


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hvor mange grader, og hvor lenge har du den når du har uten aluminiumsfolie? Leser så mye forskjellig, bl.a 180 grader i 10-15 min, og 200 grader i 20 minutt..

Anonymkode: 917ad...bca

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Stykker av salmalaks på stekeplate dekket med folie. Ikke noe dekke over fisken. 170 grader, ca 10 min.

Anonymkode: 079b8...a17

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Frøkenfryden skrev (1 minutt siden):

Oppskjært salma 180 c ildfast form, 8-10 min. 

Samme her 

Anonymkode: 614f0...ec2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Frøkenfryden skrev (1 time siden):

Oppskjært salma 180 c ildfast form, 8-10 min. 

Mens noen steker på like mange grader i 18-20 min. Hmm

Anonymkode: 917ad...bca

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Mens noen steker på like mange grader i 18-20 min. Hmm

Anonymkode: 917ad...bca

Ja men jeg syns det blir litt overstekt, liker å ha salma akkurat stekt, den kan jo også spises rå så man trenger ikke være redd liksom. Er jo kanskje en smakssak. 🙂Jeg tenker att når det tyter ut sånn hvitt er det i alle fall ferdig, men vil helst ha den ut rett før det.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (På 5.1.2023 den 18.33):

Mens noen steker på like mange grader i 18-20 min. Hmm

Anonymkode: 917ad...bca

Det kommer an på tykkelsen på bitene.

En filet må stekes lengre enn terninger, for å si det enkelt. 

Anonymkode: 64c05...892

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg skrur på ovnen samtidig som jeg setter inn laksefileten rett fra fryser. 30 minutter på 200 grader.

Anonymkode: 6809f...31a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Det kommer an på tykkelsen på bitene.

En filet må stekes lengre enn terninger, for å si det enkelt. 

Anonymkode: 64c05...892

Det kommer også an på hvor overstekt noen foretrekker laksen sin.

Anonymkode: 079b8...a17

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tint filet I forvarmet ovn på 225°(varmluft) i 8 min :)

Endret av Camillapb
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor godt stekt man liker laksen, varierer. Ovner varierer også - mye. I den nye ovnen min må jeg som regel steike laksen på 180 grader i minst 20 min, for å få samme resultat den gamle ovnen klarte på 10. 

Jeg liker laksen helt gjennomstekt. Mens en venninne alltid serverer den med såvidt skorpe ytterst, og helt rå inni... Som en slags varm sushi med skorpe.. 

Anonymkode: 13d2c...55c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...