Gå til innhold

Steke laks i ovn


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hvor mange grader, og hvor lenge har du den når du har uten aluminiumsfolie? Leser så mye forskjellig, bl.a 180 grader i 10-15 min, og 200 grader i 20 minutt..

Anonymkode: 917ad...bca

Skrevet

Pleier å gå for 180 grader i 18-20 min. 

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Stykker av salmalaks på stekeplate dekket med folie. Ikke noe dekke over fisken. 170 grader, ca 10 min.

Anonymkode: 079b8...a17

Skrevet

Oppskjært salma 180 c ildfast form, 8-10 min. 

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
Frøkenfryden skrev (1 minutt siden):

Oppskjært salma 180 c ildfast form, 8-10 min. 

Samme her 

Anonymkode: 614f0...ec2

AnonymBruker
Skrevet
Frøkenfryden skrev (1 time siden):

Oppskjært salma 180 c ildfast form, 8-10 min. 

Mens noen steker på like mange grader i 18-20 min. Hmm

Anonymkode: 917ad...bca

Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Mens noen steker på like mange grader i 18-20 min. Hmm

Anonymkode: 917ad...bca

Ja men jeg syns det blir litt overstekt, liker å ha salma akkurat stekt, den kan jo også spises rå så man trenger ikke være redd liksom. Er jo kanskje en smakssak. 🙂Jeg tenker att når det tyter ut sånn hvitt er det i alle fall ferdig, men vil helst ha den ut rett før det.

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 5.1.2023 den 18.33):

Mens noen steker på like mange grader i 18-20 min. Hmm

Anonymkode: 917ad...bca

Det kommer an på tykkelsen på bitene.

En filet må stekes lengre enn terninger, for å si det enkelt. 

Anonymkode: 64c05...892

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Jeg skrur på ovnen samtidig som jeg setter inn laksefileten rett fra fryser. 30 minutter på 200 grader.

Anonymkode: 6809f...31a

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Det kommer an på tykkelsen på bitene.

En filet må stekes lengre enn terninger, for å si det enkelt. 

Anonymkode: 64c05...892

Det kommer også an på hvor overstekt noen foretrekker laksen sin.

Anonymkode: 079b8...a17

  • Liker 4
Skrevet (endret)

Tint filet I forvarmet ovn på 225°(varmluft) i 8 min :)

Endret av Camillapb
Skrevet

Hvor godt stekt man liker laksen, varierer. Ovner varierer også - mye. I den nye ovnen min må jeg som regel steike laksen på 180 grader i minst 20 min, for å få samme resultat den gamle ovnen klarte på 10. 

Jeg liker laksen helt gjennomstekt. Mens en venninne alltid serverer den med såvidt skorpe ytterst, og helt rå inni... Som en slags varm sushi med skorpe.. 

Anonymkode: 13d2c...55c

Skrevet

180 grader i 10-12 min, det holder🙂

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...