Nelle Skrevet 15. desember 2005 #1 Del Skrevet 15. desember 2005 Kan man fryse surkål og rødkål? Jeg skal lage nå i helga, og vi skal jo ikke spise før julaften. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Oppsaltrylletrollet Skrevet 15. desember 2005 #2 Del Skrevet 15. desember 2005 Ja, surkål er i alle fall svært godt egnet til nedfrysing. Taper seg ikke i verken smak eller lukt. Bruker gamle melkekartonger til nedfrysing, og får da en fin surkålkubbe som legges i kjele med bittelitt vann i bunnen. Lager du den selv? Så fantastisk! Jeg også, men etter reaksjonene å dømme er det de færreste som gjør det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nelle Skrevet 15. desember 2005 Forfatter #3 Del Skrevet 15. desember 2005 Ja, jeg lager selv. Har aldri gjort det før, men det kan da virkelig ikke være så vanskelig? Det blir for dumt å kjøpe ferdig synes jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Oppsaltrylletrollet Skrevet 15. desember 2005 #4 Del Skrevet 15. desember 2005 Enig! Kommer fra ei bygd i Østfold der vi er så gode til å lage surkål at vi produserer sånne ferdige surkålposer Men vi bruker dem selvfølgelig ikke selv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Oppsaltrylletrollet Skrevet 15. desember 2005 #5 Del Skrevet 15. desember 2005 Men oppskriften er viktig! Hvor mye smør skal du ha? Vet at den rutete kokeboka oppgir 1-2 ss smør, men vår gamle familieoppskrift har 150 gram. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nelle Skrevet 15. desember 2005 Forfatter #6 Del Skrevet 15. desember 2005 Jeg fant oppskrift her: http://www.aperitif.no/index.db2 Eh... her skal det ikke være smør i det hele tatt... :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hippopotamus Skrevet 15. desember 2005 #7 Del Skrevet 15. desember 2005 Jeg har aldri brukt smør. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Oppsaltrylletrollet Skrevet 16. desember 2005 #8 Del Skrevet 16. desember 2005 Nei, der kan dere se Folk har forskjellige tradisjoner. Vi koker opp kålen i vann (fyller hele kjelen). Når vannet har kokt noen minutter, heller vi det av. Deretter tilsettes smør, sukker, eddik, karve og ingefær. Kålen koker deretter i 2 timer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hippopotamus Skrevet 16. desember 2005 #9 Del Skrevet 16. desember 2005 Jeg legger finhakket kål i en kjele lagvis med karve, sukker, salt, pepper og litt hvetemel. Heller så over eddik og så lite vann som mulig, men nok til at det koker og ikke steker Lar det så koke leeenge på veldig svak varme, og rører om en gang i blandt. Jeg heller ikke av igjen noe vann, jeg, det meste koker uansett bort. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Oppsaltrylletrollet Skrevet 16. desember 2005 #10 Del Skrevet 16. desember 2005 Jeg deler den opp i 4 båter, og strimler opp kålen med ostehøvel. Jo tynnere, jo bedre. Etter hva jeg har hørt, har vi en ganske spesiell oppskrift - den med alt smøret. Men med så mye smør er den garantert å bli både god og sur Uansett: lykke til med surkålen alle sammen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pasha Skrevet 16. desember 2005 #11 Del Skrevet 16. desember 2005 min farmor lager alltid surkålen selv.. og siden vi skal feire jul hos min familie i år blir det hjemmelaget surkål.. gleder meg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå