Shea Skrevet 15. desember 2005 #1 Skrevet 15. desember 2005 Jeg og mitt surrehue midt på natta har klart å brendt eggekremen til sukseterten akkurat nokk til at jeg måtte kaste den. Dermed måtte jeg dele 13 egg på nytt for å starte forfra. Så nå står jeg her med eggehvite til 13 egg dvs. 4dl. Har noen oppskrifter som det skal være eggehviter i? Ikke Tårnkake eller mandelstenger for det bakte jeg for noen dager siden. Håper jeg får mange gode oppskrifter/idder. :bukke:
mimoza Skrevet 15. desember 2005 #2 Skrevet 15. desember 2005 Har ikke oppskrift her akkurat nu, men marengs?
skrue Skrevet 15. desember 2005 #3 Skrevet 15. desember 2005 Du har nok eggehvite til 6-7 kilo vanlig marsipan om det ikke er for likt tårnkake (kransekake). Dersom det ikke frister så kan du ganske enkelt fryse dem ned. Lurt isåfall å skrive på boksen hvor mange eggehviter det er - lett å glemme. Eller så kan du steke opp et kjempelager med nøttebunner.
alvine Skrevet 15. desember 2005 #4 Skrevet 15. desember 2005 Kokosmakroner Har ingen oppskrift nå, men du finner mange gode oppskrifter hvis du søker her inne.
Arkana Skrevet 15. desember 2005 #5 Skrevet 15. desember 2005 Pavlova er en god dessert. Jeg synes Nigella sjokoladepavlova er nydelig. 6 eggehviter 300 g sukker 3 ss siktet kakao 1 ss balsamico eller rødvinseddik 50 g finhakket sjokolade 5 dl kremfløte 500 g bringebær 2-3 ss grovrevet sjokolade Varm ovnen til 180 grader. Stivpisk eggehvitene. Visp så inn sukkeret, litt om gangen, til en tykk og skinnende marrengs. Vend forsiktig inn kakao, eddik og sjokolade. Tegn en 23 cm sirkel på et bakepapir og legg på stekebrett. Fordel marengsblandingen innenfor sirkelen og glatt ut overflaten. Sett i ovnen og senk temperaturen til 150 grader og stek ca 1 time og 15 minutter, til overflaten er tørr. Slå av ovnen og åpne døren litt, la pavlovaen avkjøles i ovnen. Når den skal serveres visper du fløten til krem og brer oppå og fordel bringebærene over. Dryss revet sjokolade på toppen. Du kan selvsagt lage denne uten sjokolade/kakao, og brukt den typen frukt/bær du selv ønsker (f.eks. kiwi, jordbær, mango, fersken, pasjonsfrukt, banan, aprikos, stjernefrukt osv). Dryss gjerne hakkede nøtterpå toppen om du vil det. Kjempegod dessert som er sprø utenpå og litt seig inni, med fyldig krem og frisk frukt.
Gjest Gjest Skrevet 15. desember 2005 #6 Skrevet 15. desember 2005 angel food cake - 11-13 eggehviter. samboer synes den er nydelig, jeg har aldri smakt den. http://www.recipegoldmine.com/cakeangel/cakeangel7.html
Nella Skrevet 15. desember 2005 #8 Skrevet 15. desember 2005 angel food cake - 11-13 eggehviter. samboer synes den er nydelig, jeg har aldri smakt den. http://www.recipegoldmine.com/cakeangel/cakeangel7.html ← Angel food cake er kjempegodt. Lett og fin kake som er god med frukt, bær og krem feks.
Shea Skrevet 16. desember 2005 Forfatter #9 Skrevet 16. desember 2005 Tusen takk for mange gode svar. Tror det blir Pavlova som får et forsøk i første ommgang. Har akkurat pynet ferdig 3 kaker og laget gele til bursdag i morgen. Phu no e det sengetid, da eg må vaske litt hus i morra før gjester kommer. God natt
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå