Gå til innhold

pinnekjøtt


Anbefalte innlegg

Gjest Fruktfat
Skrevet

hvordan tilbereder jeg det? vi skal til noen slektninger i sverige, og har tenkt til å ta med pinnekjøtt. jeg eter ikke pinnekjøtt, og sambo har eti det omtrent to ganger.

har skjønt at man må ha noen pinner i bunnen av kjelen?

hva slags?

finnes det egne pinnekjøttpinner?

hvor lenge skal det koke/trekke?

hjelp? ;)

om noen kan gi meg en oppskrift på "hvordan tilberede pinnekjøtt, fra a-å", blir jeg veldig glad! :nisse::nisse::nisse:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Legg pinnekjøttet i vann over natt før dere tilbereder det, ellers blir det fryktelig salt og nesten uspiselig! Bytt vann 1-2 ganger.

Når du skal trekke det, ha en rist i bunnen av kjelen eller legg bjørkepinner på kryss og tvers i en høyde på 3-4 cm. Fyll vann til litt under rista/pinnene, og legg pinnekjøttet over.

Kok opp vannet, og ha så kjelen på middels svak varme i 2 1/2 - 3 timer, avhengig av hvor mye kjøtt det er. Følg med på vannet i bunnen, og fyll på med mer når det blir lite vann der. Kjøttet er ferdig når det løsner fra beinet.

Server med kålrabistappe og poteter til, og kos dere! :nisse:

Skrevet

Etter at kjøttet er ferdig kokt, kan du med hell legge det på rist i stekeovenen, gjerne under grillen ett par minutter.

Skrevet

Også må du ta sjyen som samler seg i bunnen av gryta og bruke som saus. Nam-nam. Kan gjerne ha litt av denne i kålrotstappa også.

Skrevet

Hjemme hos oss fjerner vi alltid barken fra bjørkepinnene.

De pinnene du får kjøpt i butikken smaker ingenting, da kan du heller bruke rist i bunnen.

Skrevet
Legg pinnekjøttet i vann over natt før dere tilbereder det, ellers blir det fryktelig salt og nesten uspiselig!

Det er ikke alt pinnekjøtt som skal ligge natta over i vann. Ferskt pinnekjøtt trenger bare en time i vann før koking. Men det er vel mest sannsynlig at det er "tørka, pose-pinnekjøtt" i denne sammenhengen?

Skrevet
Det er ikke alt pinnekjøtt som skal ligge natta over i vann. Ferskt pinnekjøtt trenger bare en time i vann før koking. Men det er vel mest sannsynlig at det er "tørka, pose-pinnekjøtt" i denne sammenhengen?

Tørket pinnekjøtt fra slakteren skal også i vann.

Enig med det med sjyen. Blander den med smeltet smør for å få med den gode smaken. Og, litt av sjyen i kålrotstappa da.

Og pinnekjøttet blir helt herlig etter noen minutter i ovnen etter koking.

Skrevet
Tørket pinnekjøtt fra slakteren skal også i vann.

Ja. Som sagt.

Skrevet

Spør i butikken der du kjøper pinnekjøttet hvor lenge det skal vannes. Det er veldig forskjellig hvor salt kjøttet er!

Bruker du ekte bjørkepinner (det blir best, for smaken fra bjørkepinnene damper seg inn i kjøttet) må du huske å fjerne barken.

Jeg bruker ofte rist og pinner, så slipper jeg å bekymre meg for at byggverket mitt "kollapser".

Vannet som er igjen i bunnen etter at kjøttet har kokt, heter sø, ikke sjy (sjy får man av kraften når man steker/baker noe).

Skrevet
Vannet som er igjen i bunnen etter at kjøttet har kokt, heter sø, ikke sjy (sjy får man av kraften når man steker/baker noe).

Det heter sjy, sjy er saft av kjøtt. Ordet sø eksisterer ikke i bokmålsordboka.

Skrevet

Jeg vanner maks ut pinnekjøttet fem-seks timer, syns det er godt når det er ordentlig salt.

Vi har for øvrig alltid pinnekjøtt til middag første nyttårsdag, genialt med noe salt, fett og lettvint når man er fyllesjuk. Bruker alltid rist, synes det er greit og lettvint. (det er ikke lett å finne bjørketrær i Oslo sentrum).

Skrevet
Det heter sjy, sjy er saft av kjøtt. Ordet sø eksisterer ikke i bokmålsordboka.

Julepølse finnes heller ikke i bokmålsordboka. Ikke waldorfsalat eller riskrem heller. Tror ikke bokmålsordboka er så julevennlig! :ler:

Noen av treffene på "sø" i google:

http://www.peppernet.no/peppernet/Oppskrif...pinnekjott.html

http://www.spekehuset.no/ehandel/Products.asp?prod=5

http://www.sult.no/tveter/selskapsmeny3.cfm

Skrevet
Julepølse finnes heller ikke i bokmålsordboka. Ikke waldorfsalat eller riskrem heller. Tror ikke bokmålsordboka er så julevennlig!  :ler:

Noen av treffene på "sø" i google:

http://www.peppernet.no/peppernet/Oppskrif...pinnekjott.html

http://www.spekehuset.no/ehandel/Products.asp?prod=5

http://www.sult.no/tveter/selskapsmeny3.cfm

For det første waldorfsalat står i ordboka. De andre ordene er sammensatte ord og enkeltordene står i ordboka. Det kan godt være at noen sier sø, men det er i såfall et dialektord. Som du ser i den første linken din er det satt i anførselstegn. Og greit jeg kan gå med på at sjy ikke er helt korrekt ord, men da er det kraft som er det riktige ordet.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...