Gå til innhold

Hvor stor andel av verdens (smittsomme) sykdomstilfeller hadde forduftet om ALLE hadde hatt adekvat håndhygiene?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenk så mange som nesten aldri vasker hendene.

Eller som nyser i hendene og deretter smører det på dørhåndtak og andre ting.

Eller som peller seg i nesen eller rævva før de tilbereder mat.

Og lignende smittespredende aktiviteter.

 

Tenk om alle de hadde hatt adekvat håndhygiene. 

Anonymkode: 10257...ad3

  • Liker 5
  • Nyttig 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Tenk så mange som nesten aldri vasker hendene.

Eller som nyser i hendene og deretter smører det på dørhåndtak og andre ting.

Eller som peller seg i nesen eller rævva før de tilbereder mat.

Og lignende smittespredende aktiviteter.

 

Tenk om alle de hadde hatt adekvat håndhygiene. 

Anonymkode: 10257...ad3

Jeg er enig med deg, men hvis du vasker deg på henda før du tar deg selv i ansikter er du likevel langt... (bortsett fra det med maten da...)

  • Liker 1
Skrevet

Du har nok rett i det.

Innom toalett på jobb eller utested (kanskje enda verre på utested) opplever mange som går forbi håndvasken på vei ut..

  • 2 måneder senere...
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 29.12.2022 den 20.55):

Tenk så mange som nesten aldri vasker hendene.

Eller som nyser i hendene og deretter smører det på dørhåndtak og andre ting.

Eller som peller seg i nesen eller rævva før de tilbereder mat.

Og lignende smittespredende aktiviteter.

 

Tenk om alle de hadde hatt adekvat håndhygiene. 

Anonymkode: 10257...ad3

Hva er adekvat håndhygiene da? Jeg tenker på alle kokkene som tilbereder mat hele tiden. Hva vet vi om deres håndhygiene?  Ser jeg en kokk med ringer på fingrene, så er det utelukket å frekventere det spisestedet!

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Tja. Vi hadde sikkert reddet en del liv 

Samtidig kunne det blitt problematisk hvis vi ble så flinke til dette at folk ikke ble eksponert for bok bakterier. 

Anonymkode: 5ff59...13f

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Langt mer til helse og immunforsvar enn håndhygiene. Overdreven hygiene får også motsatt effekt. 

Anonymkode: 765bc...bac

Skrevet
AnonymBruker skrev (20 minutter siden):

Langt mer til helse og immunforsvar enn håndhygiene. Overdreven hygiene får også motsatt effekt. 

Anonymkode: 765bc...bac

Det vet jeg. Det jeg sikter til her er at å vite at kokker som ikke har god håndhygene ved matlaging, ikke gir meg lyst til å spise der. Jeg hadde nok overlevd de bakteriene....

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Donatello skrev (3 minutter siden):

Det vet jeg. Det jeg sikter til her er at å vite at kokker som ikke har god håndhygene ved matlaging, ikke gir meg lyst til å spise der. Jeg hadde nok overlevd de bakteriene....

Vanskelig å kontrollere om kokker utviser god hygiene eller ikke. Da får man heller la være å spise ute, hvis man tenker at de nyser i maten vår eller klør seg i rumpa uten å vaske seg på hendene rett etterpå. Immunforsvaret vårt er mest avhengig av hva vi gjør selv, ikke hva andre gjør. 

Anonymkode: 765bc...bac

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Mezzosoprena skrev (På 29.12.2022 den 21.56):

Jeg er enig med deg, men hvis du vasker deg på henda før du tar deg selv i ansikter er du likevel langt... (bortsett fra det med maten da...)

Jepp! Det er anekdotisk, men likevel: Jeg var mye forkjølt før, men ble for fem, seks år siden svært bevisst på å ikke ta meg selv i fjeset uten med gullende rene hender. Har ikke vært forkjølet (eller hatt korona) siden det. Det samme gjelder mannen min. 

Anonymkode: 8f30b...446

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Vanskelig å kontrollere om kokker utviser god hygiene eller ikke. Da får man heller la være å spise ute, hvis man tenker at de nyser i maten vår eller klør seg i rumpa uten å vaske seg på hendene rett etterpå. Immunforsvaret vårt er mest avhengig av hva vi gjør selv, ikke hva andre gjør. 

Anonymkode: 765bc...bac

Igjen, jeg vet. Men når man ser bilder i avis o.l. av kjendiskokker som har hendene i maten, med flere ringer på fingrene (så nettopp en slik reportasje om med kjent kokk, derfor denne fristelsen til å påpeke), så frister det ikke (meg) å spise den maten. Hvor fingrene har vært før de havner i maten, er selvsagt umulig å vite..., men ringene har nok vært samme sted.....

AnonymBruker
Skrevet

For ikke å snakke om kvinnelige kokker med akrylnegler 

Anonymkode: 13906...664

Gjest Lurven
Skrevet

Anslår 90 %  Til å begynne med. Men det vil bare føre at de mest hardføre bakteriene vil bli flere, pga mindre konkurranse 

AnonymBruker
Skrevet

En god del bakterier og dritt smitter vel også via luft altså. For eksempel dersom folk hoster eller nyser i nærheten av hverandre.       

Anonymkode: 74099...1a2

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (19 timer siden):

For ikke å snakke om kvinnelige kokker med akrylnegler 

Anonymkode: 13906...664

Det er forbudt med falske negler, neglelakk, ringer, etc. når du tilbereder mat. Du kan melde de inn til Mattilsynet.

Anonymkode: 10257...ad3

AnonymBruker
Skrevet
Donatello skrev (23 timer siden):

Igjen, jeg vet. Men når man ser bilder i avis o.l. av kjendiskokker som har hendene i maten, med flere ringer på fingrene (så nettopp en slik reportasje om med kjent kokk, derfor denne fristelsen til å påpeke), så frister det ikke (meg) å spise den maten. Hvor fingrene har vært før de havner i maten, er selvsagt umulig å vite..., men ringene har nok vært samme sted.....

Men tråden handler vel om at vi hadde vært mindre syke hvis alle utviste god nok håndhygiene. Og det var den påstanden jeg ikke stilte meg helt enig i, ikke om kokker hadde god nok håndhygiene eller ikke. 

Anonymkode: 765bc...bac

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...