Gå til innhold

Dronning Maud dessert - hele egg eller kun plommen?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Det er mange år siden jeg har spist denne desserten, og jeg har aldri lagd den selv. Jeg fikk lyst til å servere den på nyttårsaften, og da jeg skulle se opp oppskrifter ser jeg at noen er med hele egg, andre kun med plommen. Jeg kokkelerer sjelden, og er usikker på hvilke forskjeller det blir for resultatet om det er hele egg eller ei. Hva foretrekker dere?

Anonymkode: dcf0c...f95

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg bruker kun plomme + et helt egg. Begge deler funker, men jeg så en kokk skrive at smaken blir mer "konsentrert" med eggeplommer. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og så er det viktig med alkohol i, men det mååå ikke være portvin. Jeg bruker Baileys, da det er noe som i det minste blir brukt opp. Neste gang vil jeg prøve konjakk. 🤓

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Albbas skrev (På 29.12.2022 den 18.56):

Og så er det viktig med alkohol i, men det mååå ikke være portvin. Jeg bruker Baileys, da det er noe som i det minste blir brukt opp. Neste gang vil jeg prøve konjakk. 🤓

Også godt med rom! 

Anonymkode: 5d1e8...8c3

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Den korrekte oppskriften står i Haugesund Husmorskoles Kokebok (som jeg har i bokhylla) og den sier hele, tempererte egg. Jeg er oppvokst med denne herligheten, og det er sånn den skal smake.

Det eneste jeg gjør annerledes fra den oppskriften er at jeg ikke "folder inn" gelatinen, men kjører mixeren på bånn drite for å få blandet den inn godt nok. Jeg fikk sånne lekre sneglesnørrklyser innimellom den første gangen jeg prøvde meg på å lage den....

Haugesund Husmorskoles kokeboks Dronning Maud Fromasj- doblet fra oppskriftsboken;
Eggedosis;
4 egg
4 ss sukker

Pisket krem;
1ts vaniljesukker
4dl kremfløte

1/2 dl kokt vann
6 plater gelatin

100g Dronningsjokolade

Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann
Kok opp 1/2dl vann og ha over i en bitteliten bolle/beholder, klem vannet av gelatinplatene og legg dem i det kokte vannet, rør godt til de er helt oppløst, la stå til avkjøling.
Pisk eggedosis så stivt du klarer å få den
Pisk kremen så stiv at den ikke detter ut av bollen hvis du snur den
Pisk gelatinen godt inn i eggedosisen, bland så inn kremen, jeg pleier å kjøre mixeren på trekvart eller full fart i et halvt minutt eller så, eller til jeg ser at det ikke lenger er ublandede felter i blandingen.
La blandingen stivne litt mens du rasper sjokoladen, husk å røre litt av og til.
Legg så blanding og sjokolade lagvis i en bolle, start med blanding, avslutt med sjokolade, sett i kjøleskap i minst tre timer, gjerne over natta. Sett den først inn uten å dekke den til, slik at bollen og blandingen rekker å bli ordentlig kald, en time eller to, før du dekker den til med plastfolie, lokk eller hva du har for hånden. Dette for å unngå at det legger seg kondens på innsiden av lokket/folien/hvadetnåer.

Når jeg gjør det sånn som dette, blir den snabla fluffy og skikkelig digg. Det er aldri noen rester når jeg lager denne til middagselskaper :)

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...