Salt Skrevet 14. desember 2005 #1 Skrevet 14. desember 2005 Jeg skal lage en tomatsuppe til middag i dag, hvor det skal være creme fraiche i. Det har jeg selvfølgelig ikke i kjøleskapet - går det an å bruke noe annet i stedet? F.eks. yoghurt naturell eller rømme?
skrue Skrevet 14. desember 2005 #2 Skrevet 14. desember 2005 Jeg skal lage en tomatsuppe til middag i dag, hvor det skal være creme fraiche i. Det har jeg selvfølgelig ikke i kjøleskapet - går det an å bruke noe annet i stedet? F.eks. yoghurt naturell eller rømme? ← Du kan nok det, men husk at creme fraiche kan kokes uten at den skiller seg. Rømme og yoghurt kan (vil) skille seg om de kokes for lenge.
Arkana Skrevet 14. desember 2005 #3 Skrevet 14. desember 2005 Seterrømme skiller seg ikke når den blir varmet, bare lettrømme. Men det er kun utseendet som endrer seg (hvite prikker), smaken er den samme. Likevel foretrekker jeg seterrømme i matlaging. Ellers har du jo den nye matyoghurten, den tror jeg tåler varme.
Nella Skrevet 14. desember 2005 #4 Skrevet 14. desember 2005 Den nye matyoghurten er fin ja. Eller fløte av alle slag kan jo brukes oppi.
Arkana Skrevet 14. desember 2005 #5 Skrevet 14. desember 2005 Fløte er fint, men da får man ikke den syrligheten som crème fraîche, rømme eller yoghurt har. Uansett er jo det bare en smaksak, man tar det man har.
Gjest Miloine Skrevet 14. desember 2005 #6 Skrevet 14. desember 2005 I går hadde jeg kokt laks, og tenkte at i dag skal jeg lage fiskesuppe ut fra kraften og bla. noen laksestykker. Ser dere diskuterer bla. rømme i supper osv. Jeg lurte på om noen av dere vet om lettrømme vil skille seg i suppa, dersom jeg varmer dem opp på forhånd?
Arkana Skrevet 14. desember 2005 #7 Skrevet 14. desember 2005 Den vil nok skille seg, men som sagt har det ingenting å si på smaken, det er kun utseendet som endrer seg. Hadde ikke plaget meg, men om suppen skulle serveres i fint selskap hadde jeg nok prøvd å unngå de hvite prikkene.
Gjest Miloine Skrevet 14. desember 2005 #8 Skrevet 14. desember 2005 OK, takk for svaret ditt! Det er bare oss her hjemme som skal ha, så da gjør det ikke så mye så lenge smaken blir den samme. Jeg putter det oppi jeg
Gjest gjest1 Skrevet 14. desember 2005 #9 Skrevet 14. desember 2005 Fløte er fint, men da får man ikke den syrligheten som crème fraîche, rømme eller yoghurt har. Uansett er jo det bare en smaksak, man tar det man har. ← Litt sitronsaft gjør susen hvis du kun har fløte.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå