Gå til innhold

Hjelp! Er ribba ødelagt?!?!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Fortvilet nå..! Ribba hadde tint i kjøleskap i 2 dager, mannen fikk i oppgave i går å gni inn svoren med salt/pepper. Etterpå dekket han med alufolie og setter den i stekeovnen, for det var ikke plass i kjøleskapet. (!!!!!) Dette oppdager jeg først nå, nesten 1 døgn senere og jeg er mildt sagt sjokkert og forbannet!!! Satte den i kjøleskapet sporenstreks, tok 2 min å rydde om for å få plass. Men vet ikke om den er ødelagt etter å ha stått ute så lenge.. har ikke lyst til å drepe gjestene heller (mannen er det derimot ikke så farlig med).

Anonymkode: 5ea76...318

  • Liker 2
  • Hjerte 2
Skrevet

Svinekjøtt som har stått et døgn i romtemperatur hadde ikke jeg spist, i alle fall. Hadde overlatt til mannen å fikse noe annet dere kan spise i dag!

  • Liker 12
  • Nyttig 3
Skrevet

Burde det etableres et eget underforum for menn som ikke fungerer i jula? 

Anonymkode: cdd40...4c7

  • Liker 10
  • Hjerte 3
  • Nyttig 5
Skrevet

Hvordan kan han ha tatt den ut av kjøleskapet der den tinte, gnir den inn med salt og pepper, dekke den med aluminiumsfolie, og deretter ikke få plass i kjøleskap igjen? 
Jeg hadde ikke tatt sjansen på å servere den etter så lang tid i romtemperatur. 

  • Liker 10
  • Nyttig 3
Skrevet
Spanky skrev (Akkurat nå):

Hvordan kan han ha tatt den ut av kjøleskapet der den tinte, gnir den inn med salt og pepper, dekke den med aluminiumsfolie, og deretter ikke få plass i kjøleskap igjen? 
Jeg hadde ikke tatt sjansen på å servere den etter så lang tid i romtemperatur. 

Avsporing; men man dekker. Den må jo ligge i en form etter å ha bli tatt ut av plasten. For å samle opp væske, og legge salt under svoren. Samt at man bør unngå direkte kontakt mellom aliminiumsfolie og plast.

Sympati med mannen der, helt til løsningen hans.... Var ganske fortvilet selv for to døgn siden. Men endte opp med å sette en pose grønnsaker som ikke er så sensible for temperaturer i en kjellerbod. 

Anonymkode: cdd40...4c7

Skrevet

TS her. Skulle serveres i morgen i 16-17 tida. Den tinte inni plasten, og tok deretter mindre plass (3 kilos ribbe). Etter han gned den inn ble den lagt i stekeformen tildekket. Da tar den endel større plass. Han mistet helt hodet da dette var 30 min før vi skulle dra (mye stress for en stakkars mann), ingen unger i hus heller, så rolig rundt oss. Men dette ble altså for mye. 

Anonymkode: 5ea76...318

Skrevet

Jeg ville kastet den og kjøpt en ny. Svinekjøtt tåler dårlig romtemperatur.

Anonymkode: 98b1e...103

  • Liker 7
Skrevet

Svinekjøtt skal du være uhyre forsiktig med. Jeg har ødelagt tarmene mine for livet etter å ha blitt forgiftet av svinekjøtt. Å kjøle den ned igjen er heller ikke å anbefale. Hadde funnet ny middag.

Anonymkode: bcba2...e5b

  • Liker 4
Skrevet

Her må mannen finne løsningen. 

  • Liker 3
Skrevet

Den må kastes.

Stakkars mann, nå må han finne en måte å redde denne middagen på!

Anonymkode: 646b4...13a

  • Liker 3
Skrevet

Ja, den er ødelagt. Gubben din får finne annen middag. Ikke ta på deg den oppgaven i tillegg. 

Anonymkode: 504ab...1fc

  • Liker 4
Skrevet

TS her. Takk for svar, den kastes. Skulle kjøpt ny, men får ikke tak i nå.  Bare 2 inviterte heldigvis. Finner nok noe i fryseren. 

Anonymkode: 5ea76...318

  • Hjerte 4
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

TS her. Takk for svar, den kastes. Skulle kjøpt ny, men får ikke tak i nå.  Bare 2 inviterte heldigvis. Finner nok noe i fryseren. 

Anonymkode: 5ea76...318

 

Lykke til!

Og så er jo dette - om ikke annet - en glimrende mulighet til å forklare mannen grunnleggende matoppbevaringsfornuft.

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (59 minutter siden):

Avsporing; men man dekker. Den må jo ligge i en form etter å ha bli tatt ut av plasten. For å samle opp væske, og legge salt under svoren. Samt at man bør unngå direkte kontakt mellom aliminiumsfolie og plast.

Sympati med mannen der, helt til løsningen hans.... Var ganske fortvilet selv for to døgn siden. Men endte opp med å sette en pose grønnsaker som ikke er så sensible for temperaturer i en kjellerbod. 

Anonymkode: cdd40...4c7

Det var vel ikke tildekkingen det ble reagert på her, mer det at ribba faktisk allerede har hatt plass i kjøleskapet i to dager men så var det plutselig ikke plass lenger...

Anonymkode: ee4a6...0ce

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Det var vel ikke tildekkingen det ble reagert på her, mer det at ribba faktisk allerede har hatt plass i kjøleskapet i to dager men så var det plutselig ikke plass lenger...

Anonymkode: ee4a6...0ce

Sier seg jo selv det at den krever større plass etter å ha blitt lagt i formen den skal stekes i, enn hva den gjorde når den lå i plasten. TS brukte jo ikke mye tid på å få ryddet god nok plass, men når ribben nå allerede har stått 1døgn i romtemperatur så er det ikke mat en serverer til gjester.

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Det var vel ikke tildekkingen det ble reagert på her, mer det at ribba faktisk allerede har hatt plass i kjøleskapet i to dager men så var det plutselig ikke plass lenger...

Anonymkode: ee4a6...0ce

Når ribbe klargjøres til steking så legges den ofte i selve stekeformen. De færreste har stort nok kjøleskap til det, og mannen hennes tenkte vel at de skulle steke den samme dag og glemte at den skulle stekes en annen dag.

TS, jeg ville gått ut på facebook eller finn og spurt om noen hadde en ferdigkrydret ribbe til overs som de kunne selge til deg, og sendt mannen til å hente den. 

Anonymkode: 35d1b...bc2

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (14 minutter siden):

Det var vel ikke tildekkingen det ble reagert på her, mer det at ribba faktisk allerede har hatt plass i kjøleskapet i to dager men så var det plutselig ikke plass lenger...

Anonymkode: ee4a6...0ce

Herre... Hvorfor må absolutt folk som ikke kan å forberede/tilberede mat alltid blande seg i slike tråder?? 

Anonymkode: cdd40...4c7

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Herre... Hvorfor må absolutt folk som ikke kan å forberede/tilberede mat alltid blande seg i slike tråder?? 

Anonymkode: cdd40...4c7

Noen tiner ribben uten plasten på, i en egnet form. Derfor antok jeg at det var det som var gjort her i dette tilfellet. Men siden TS kommer med et nytt innlegg, med mer info, så er det klart en annen sak. Uansett så skrev jeg også at ribben ikke burde spises. 

  • Liker 1
Skrevet
Spanky skrev (16 minutter siden):

Noen tiner ribben uten plasten på, i en egnet form. Derfor antok jeg at det var det som var gjort her i dette tilfellet. Men siden TS kommer med et nytt innlegg, med mer info, så er det klart en annen sak. Uansett så skrev jeg også at ribben ikke burde spises. 

Er du AB eller Spanky i denne tråden? Det er etter regelverket ikke lov å være begge deler.. 

Anonymkode: cdd40...4c7

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Er du AB eller Spanky i denne tråden? Det er etter regelverket ikke lov å være begge deler.. 

Anonymkode: cdd40...4c7

Jeg er Spanky :)  Men siden jeg var den første som kommenterte det med at ribben ikke fikk plass i kjøleskapet, følte jeg for å svare på den siterte kommentaren. 
Ikke meningen å forvirre andre altså, svarer bare som Spanky. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...