Gå til innhold

Vi har en julemiddag til overs, hva er lurt å gjøre?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi hadde handlet inn 2 kg fersk tynnribbe, surkål, poteter, rosenkål og diverse til middagsselskap hos oss 2. juledag. De som skulle komme til oss avlyste nå, 3 av 5 familemedlemmer er syke og vil ikke smitte oss. Ingen av oss to orker all den maten alene. Hva gjør vi? Vi har ikke lyst til å bare kaste maten, men orker ikke å spise den heller. Etter en skikkelig julemiddag hos mine foreldre i kveld så er bare tanken på ribbe nok til å gjøre meg kvalm. 

Anonymkode: 25fe3...89b

Skrevet

Frys ned eller gi bort? Er jo ikke så mange alternativer 

Anonymkode: b8b3c...546

  • Liker 2
Skrevet

Kjøttet kan fryses, og tilbehøret må vel ikke brukes med en gang? 

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

Vi hadde handlet inn 2 kg fersk tynnribbe, surkål, poteter, rosenkål og diverse til middagsselskap hos oss 2. juledag. De som skulle komme til oss avlyste nå, 3 av 5 familemedlemmer er syke og vil ikke smitte oss. Ingen av oss to orker all den maten alene. Hva gjør vi? Vi har ikke lyst til å bare kaste maten, men orker ikke å spise den heller. Etter en skikkelig julemiddag hos mine foreldre i kveld så er bare tanken på ribbe nok til å gjøre meg kvalm. 

Anonymkode: 25fe3...89b

2 kg ribbe på 5 personer? Jøss... Håper du hadde planer om medisterkaker og julepølse til 🎅

  • Liker 4
Skrevet
Istinde skrev (1 minutt siden):

2 kg ribbe på 5 personer? Jøss... Håper du hadde planer om medisterkaker og julepølse til 🎅

7 personer, de er 2 og skulle få besøk av en familie på 5. 

De mest knipne posjonsberegningene på ribbe sier 250 gram hvis man også har medisterkaker og julepølse. Så da kan de gå akkurat. Men hvis ribbe var det eneste kjøttet så er det egentlig bare såvidt nok til 4... 

Anonymkode: cc284...d25

  • Liker 4
Skrevet

Alle har vel pølser og medisterkaker til? Og hvis 3 av 5 er under 5 år, så går vel dette helt fint?

Anonymkode: b3e31...fda

Skrevet

Gi bort på finn.no

Anonymkode: a38e1...8c6

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Gi bort på finn.no

Anonymkode: a38e1...8c6

Det hadde jeg aldri tatt imot

 

frys ned

Anonymkode: b3e31...fda

Skrevet

Hva med å utsette middagen til nyttårsaften eller 1.nyttårsdag, da kan det jo hende at gjestene er friske igjen?

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Det hadde jeg aldri tatt imot

 

frys ned

Anonymkode: b3e31...fda

Ikke du, men andre villet.

Anonymkode: a38e1...8c6

Skrevet
Istinde skrev (13 minutter siden):

2 kg ribbe på 5 personer? Jøss... Håper du hadde planer om medisterkaker og julepølse til 🎅

Det er medisterkaker og julepølse til, i tillegg til klassisk tilbehør som surkål, mandelpoteter og rosenkål. Det er mer en nok mat. 

Anonymkode: 25fe3...89b

  • Liker 1
Skrevet
Meadow skrev (1 minutt siden):

Hva med å utsette middagen til nyttårsaften eller 1.nyttårsdag, da kan det jo hende at gjestene er friske igjen?

Da har vi invitert andre gjester og har planer om kalkun eller lammestek. Disse som er syke skal til noen andre på nyttårsaften og 1. nyttårsdag, 

Anonymkode: 25fe3...89b

Skrevet
27 minutter siden, AnonymBruker said:

Vi hadde handlet inn 2 kg fersk tynnribbe, surkål, poteter, rosenkål og diverse til middagsselskap hos oss 2. juledag. De som skulle komme til oss avlyste nå, 3 av 5 familemedlemmer er syke og vil ikke smitte oss. Ingen av oss to orker all den maten alene. Hva gjør vi? Vi har ikke lyst til å bare kaste maten, men orker ikke å spise den heller. Etter en skikkelig julemiddag hos mine foreldre i kveld så er bare tanken på ribbe nok til å gjøre meg kvalm. 

Anonymkode: 25fe3...89b

Fryse? 

Skrevet
AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Alle har vel pølser og medisterkaker til? Og hvis 3 av 5 er under 5 år, så går vel dette helt fint?

Anonymkode: b3e31...fda

Vi har medisterkaker og julepølser til, det er såpass klassisk tilbehør her at jeg ikke nevner det en gang. 

Anonymkode: 25fe3...89b

Skrevet

Jeg spiser rester og fryser resten. 

Annonse
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Gi bort på finn.no

Anonymkode: a38e1...8c6

 

AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Det hadde jeg aldri tatt imot

 

frys ned

Anonymkode: b3e31...fda

Vurderer å gi det bort på Finn.no eller en lokal Facebook - gruppe, men er redd for at jeg bare fremstår som teit og at ingen vil ta i mot. Men blir kjempeglad for å bli kvitt det. 

Anonymkode: 25fe3...89b

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

 

Vurderer å gi det bort på Finn.no eller en lokal Facebook - gruppe, men er redd for at jeg bare fremstår som teit og at ingen vil ta i mot. Men blir kjempeglad for å bli kvitt det. 

Anonymkode: 25fe3...89b

Flere her som har gitt bort på finn.no og folk henter med en gang 

Anonymkode: a38e1...8c6

Skrevet

Skjønner ikke problemet med å fryse det ned, for å ta det opp igjen og spise som middag om noen uker?

Anonymkode: cad9f...705

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (42 minutter siden):

Vi hadde handlet inn 2 kg fersk tynnribbe, surkål, poteter, rosenkål og diverse til middagsselskap hos oss 2. juledag. De som skulle komme til oss avlyste nå, 3 av 5 familemedlemmer er syke og vil ikke smitte oss. Ingen av oss to orker all den maten alene. Hva gjør vi? Vi har ikke lyst til å bare kaste maten, men orker ikke å spise den heller. Etter en skikkelig julemiddag hos mine foreldre i kveld så er bare tanken på ribbe nok til å gjøre meg kvalm. 

Anonymkode: 25fe3...89b

Jeg pleier alltid å sørge for at det blir igjen ribbe, pølser og medisterkaker til 1. juledag. Dette pleier vi da å varme opp og ha til lefser sammen med mye annet godt.

Anonymkode: 65b7f...bf6

  • Liker 1
Skrevet

Redd jula for alle på fb. Kanskje noen der vil ha 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...