AnonymBruker Skrevet 23. desember 2022 #1 Skrevet 23. desember 2022 Tenker på når poteter skal varmes, saus lages osv.. kan jeg putte alt i stekeovnen uten at det blir tørt? I såfall hva skal ovnen stå på? Anonymkode: 2037b...2a7
visp Skrevet 23. desember 2022 #2 Skrevet 23. desember 2022 Potetene koker jeg alltid i litt god tid. Når de er ferdige så heller du ut vannet som du pleier, og legger et kjøkkenhåndle over (rent) og deretter lokket over der igjen (pass på at kjøkkenhåndkleet ikke kommer borti plater som er varme. Sånn kan det stå lenge uten at det blir kaldt (halvtime kanskje, men mener at det kan stå lengre enn det også og de trenger ikke stå på noe plate). Sausen lager jeg og varmer den litt her og der på ettervarmen til plater brukt til andre ting, eller også gir jeg den en oppvarming rett før. 1
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2022 #3 Skrevet 23. desember 2022 visp skrev (1 time siden): Potetene koker jeg alltid i litt god tid. Når de er ferdige så heller du ut vannet som du pleier, og legger et kjøkkenhåndle over (rent) og deretter lokket over der igjen (pass på at kjøkkenhåndkleet ikke kommer borti plater som er varme. Sånn kan det stå lenge uten at det blir kaldt (halvtime kanskje, men mener at det kan stå lengre enn det også og de trenger ikke stå på noe plate). Sausen lager jeg og varmer den litt her og der på ettervarmen til plater brukt til andre ting, eller også gir jeg den en oppvarming rett før. Takk for svar 🙂 Anonymkode: 2037b...2a7
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2022 #4 Skrevet 24. desember 2022 Men lurer fortsatt på hvordan holde selve maten varm? Altså julepølse, medisterkaker.. Anonymkode: 2037b...2a7
Blåjojo Skrevet 24. desember 2022 #5 Skrevet 24. desember 2022 Tenker du på etter at det er ferdig og frem til det blir servert? Da kan du bruke en ildfastform med lokk eller aluminiumsfolie over, og ha det i ovnen. Gjerne med litt buljong eller smør i, sånn at det ikke tørker om det blir stående over tid. 1 2
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2022 #6 Skrevet 24. desember 2022 Ja, tenkte når d er ferdig, frem til servering. Men hva ha ovnen på? Anonymkode: 2037b...2a7
Jytte Skrevet 24. desember 2022 #7 Skrevet 24. desember 2022 AnonymBruker skrev (13 timer siden): Men lurer fortsatt på hvordan holde selve maten varm? Altså julepølse, medisterkaker.. Anonymkode: 2037b...2a7 Ha ovnen på 70 grader og folie over. 2
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2022 #8 Skrevet 24. desember 2022 Jytte skrev (15 minutter siden): Ha ovnen på 70 grader og folie over. Enig. Men jeg skjærer av svoren først. Og legger den så på/ved de varme ribbestykkene etterhvert. Den blir seig om man setter den inn i ovnen igjen etter hviletid. Kål og poteter står på ovnen, på 1, med lokk. Anonymkode: cfecb...f1c
Jytte Skrevet 24. desember 2022 #9 Skrevet 24. desember 2022 AnonymBruker skrev (33 minutter siden): Enig. Men jeg skjærer av svoren først. Og legger den så på/ved de varme ribbestykkene etterhvert. Den blir seig om man setter den inn i ovnen igjen etter hviletid. Kål og poteter står på ovnen, på 1, med lokk. Anonymkode: cfecb...f1c Mente ikke ribbe, tror ikke det var spørsmålet, men takk for tips om å ta av svoren hvis man må holde ribba varm. 1
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2022 #10 Skrevet 24. desember 2022 Enkel timing: koker poteter, kålrabistappe etc slik at det blir ferdig når kjøttet (Pinnekjøttet) er ferdig. Anonymkode: 46cb7...838 3
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2022 #11 Skrevet 24. desember 2022 Jytte skrev (43 minutter siden): Mente ikke ribbe, tror ikke det var spørsmålet, men takk for tips om å ta av svoren hvis man må holde ribba varm. Jeg tenkte ribbe i og med at saus var nevnt 😅 Er det vanlig å ha saus til pinnekjøtt? Om det er lutefisk eller torsk TS spør om tror jeg vi begge bør endre svaret vårt 🙈 Anonymkode: cfecb...f1c 1
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2022 #12 Skrevet 24. desember 2022 AnonymBruker skrev (42 minutter siden): Jeg tenkte ribbe i og med at saus var nevnt 😅 Er det vanlig å ha saus til pinnekjøtt? Om det er lutefisk eller torsk TS spør om tror jeg vi begge bør endre svaret vårt 🙈 Anonymkode: cfecb...f1c Jeg spurte om medisterkaker og julepølse. Tusen takk for svar alle og god jul 🙂 Anonymkode: 2037b...2a7 1
enkefru Skrevet 25. desember 2022 #13 Skrevet 25. desember 2022 Potet-kjelen pakker jeg inn i dyna, holder lenge på varmen da. Pølsene og medisterkakene setter jeg inn i ovnen, som er skrudd av, men fortsatt veldig varm etter 8 timers (og vel så det) ribbesteking, mens ribba hviler, så har jeg surkål og sjy som står og småkoser seg på plata. Setter også inn serveringsformer i ovnen for at de skal ha litt temp og ikke skal kjøle ned maten 1
AnonymBruker Skrevet 25. desember 2022 #14 Skrevet 25. desember 2022 I år lot vi maten stå på platene også forsynte vi oss fra kjøkkenet. Alt var godt og varmt Anonymkode: 80abd...238
AnonymBruker Skrevet 25. desember 2022 #15 Skrevet 25. desember 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): I år lot vi maten stå på platene også forsynte vi oss fra kjøkkenet. Alt var godt og varmt Anonymkode: 80abd...238 Ja, det er jo kanskje best. Endte opp med å ha maten i ovnen på 80 grader og det funka det og Anonymkode: 2037b...2a7
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå