Gå til innhold

Opptining av ribbe


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg kjøpte fryst ribbe 17.desember og la den i kjøleskapet. Hvordan er holdbarheten på den? Er den da ubrukelig til julaften, eller går det fint?

Anonymkode: 1c261...6b2

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Dette høres perfekt ut. Vi la vår i kjelleren til tining på mandag.

Anonymkode: a5e06...d9a

Gjest takinova
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Jeg kjøpte fryst ribbe 17.desember og la den i kjøleskapet. Hvordan er holdbarheten på den? Er den da ubrukelig til julaften, eller går det fint?

Anonymkode: 1c261...6b2

Det blir helt nydelig. Har du begynt å krydre den? Jeg pleier å legge i stekeform med folie over, og krydre og snu hver dag frem til stekedag.

Skrevet

Så bra da. Las på nett og fant bare at tint rå ribbe bare var holdbar i 1-2 dager, men denne nå har lagt til tining i 5 dager. Den er vakumpakket foreløpig om det har noe å si. Har ikke begynt å krydre enda, men tenkte å begynne i dag ☺️

Anonymkode: 1c261...6b2

Skrevet

Jeg krydret ribba i går, nå ligger den innpakket i kjøleskapet. Så krydre den i dag, så blir den nok bra.

Anonymkode: 0b32f...e0a

Skrevet

Jeg hadde prøvd å tine den rask - for eksempel legge den i vann på morgenen. Da hadde den sikkert vært ferdig tint til kvelden, deretter legge i kjøleskap. Kjøttet blir dårligere om det skal ligge å tine i dagevis. Og selvsagt krydre en dag eller to i forveien. 😊 

Anonymkode: 71324...606

Skrevet
AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Jeg hadde prøvd å tine den rask - for eksempel legge den i vann på morgenen. Da hadde den sikkert vært ferdig tint til kvelden, deretter legge i kjøleskap. Kjøttet blir dårligere om det skal ligge å tine i dagevis. Og selvsagt krydre en dag eller to i forveien. 😊 

Anonymkode: 71324...606

Ok, det var nettopp det som var spørsmålet mitt. Om den blir dårlig siden jeg ikke la den i frysen, men rett i kjøleskapet allerede fra 17.desember? 

Anonymkode: 1c261...6b2

Skrevet

Jeg tok ribba opp av fryseboksen og la den i kjøleskapet i går. Satser på at det går veldig bra. :)

 

Skrevet
Brunhilde skrev (1 minutt siden):

Jeg tok ribba opp av fryseboksen og la den i kjøleskapet i går. Satser på at det går veldig bra. :)

 

Ok, nå var mitt “problem” motsatt. Jeg la den i kjøleskapet allerede lørdag kveld (17.des) Blir den dårlig innen den skal stekes på julaften?

Anonymkode: 1c261...6b2

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Ok, nå var mitt “problem” motsatt. Jeg la den i kjøleskapet allerede lørdag kveld (17.des) Blir den dårlig innen den skal stekes på julaften?

Anonymkode: 1c261...6b2

Jeg ser at ditt problem er motsatt og jeg burde nok tatt med at jeg ville åpnet den rimelig kjapt for å lukte om den har holdt seg. Nå er tingen at den er vakumpakket, så da kan det gå bra. Og, butikkene er åpne i dag, i morgen og på julaften om du har vært uheldig og den er blitt dårlig, noe du bør lukte ganske lett.

Personlig ville jeg lagt den i fryseboksen og gjort som jeg har gjort, tatt den opp i går. ;)

Skrevet

Jeg krydret ribba i går. Gjør alltid det 3 dager før den skal stekes. Min var såkalt "gass-pakket" der jeg kjøpte den på fredag og har vært i kjøleskapet hele tiden. Når den var fryst 17. så tar det noen dager før den er helt tint i kjøleskapet. Satser på at det går greit hvis den ikke lukter vondt 👍

Skrevet
Brunhilde skrev (2 minutter siden):

Jeg ser at ditt problem er motsatt og jeg burde nok tatt med at jeg ville åpnet den rimelig kjapt for å lukte om den har holdt seg. Nå er tingen at den er vakumpakket, så da kan det gå bra. Og, butikkene er åpne i dag, i morgen og på julaften om du har vært uheldig og den er blitt dårlig, noe du bør lukte ganske lett.

Personlig ville jeg lagt den i fryseboksen og gjort som jeg har gjort, tatt den opp i går. ;)

Ja, det hadde jo selvfølgelig vært det ideelle. Litt lite erfaren her, så tenkte meg ikke godt nok om.. Noe spesiell type lukt jeg bør kjenne etter, eller generelt bare om det ikke lukter godt? 

Anonymkode: 1c261...6b2

Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Ja, det hadde jo selvfølgelig vært det ideelle. Litt lite erfaren her, så tenkte meg ikke godt nok om.. Noe spesiell type lukt jeg bør kjenne etter, eller generelt bare om det ikke lukter godt? 

Anonymkode: 1c261...6b2

Jeg syns at "sur/syrlig" lukt kan være en indikajson, men jeg tipper at det har gått helt fint! Og, det er jo sånn vi lærer, ved prøving og (av og til) feiling. Så lenge butikkene er åpne er det jo bare i stoltheten og lommeboka det eventuelt svir litt. 

Skrevet
AnonymBruker skrev (18 minutter siden):

Ok, det var nettopp det som var spørsmålet mitt. Om den blir dårlig siden jeg ikke la den i frysen, men rett i kjøleskapet allerede fra 17.desember? 

Anonymkode: 1c261...6b2

Åpne ribben og lukt på den. Mest sannsynlig har det gått helt fint siden den har ligget kaldt. Men til neste gang - det anbefales å tine kjøtt raskt både med tanke på kvaliteten på kjøttet og bakterier. 

Anonymkode: 71324...606

Gjest takinova
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Så bra da. Las på nett og fant bare at tint rå ribbe bare var holdbar i 1-2 dager, men denne nå har lagt til tining i 5 dager. Den er vakumpakket foreløpig om det har noe å si. Har ikke begynt å krydre enda, men tenkte å begynne i dag ☺️

Anonymkode: 1c261...6b2

Bunnfrosset og så i kjøleskap i 5 dager er intet problem. Den er sikkert iskald fortsatt.

Jeg gikk derimot på en smell for noen år siden og kjøpte fersk ribbe for tidlig. Det gikk ikke så bra. Men hunden ble glad.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...