Gå til innhold

Hvordan lager jeg den perfekte omelett?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Når jeg lager omelett hjemme blir den gjerne tørr og gummiaktig. De man får på hotellfrokost hvor de steker de på bestilling er myke og saftige. Hva er trikset?

Anonymkode: f1535...7da

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Rett mengde væske, gjerne melk, passe mengde innhold/grønnsaker og ikke steke for lenge.

Anonymkode: 00dd3...c9b

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Når jeg lager omelett hjemme blir den gjerne tørr og gummiaktig. De man får på hotellfrokost hvor de steker de på bestilling er myke og saftige. Hva er trikset?

Anonymkode: f1535...7da

Hvilken temperatur har du? Hva har du i omeletten? 

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Rett mengde væske, gjerne melk, passe mengde innhold/grønnsaker og ikke steke for lenge.

Anonymkode: 00dd3...c9b

Melk har ikke mye mer effekt enn vann, fløte derimot er med på å lage eggerøre og omelett mykere. 

Skrevet

- Fløte, smør og melk

- Passe mengde skinke og grønnsaker

- Passe stekt

Skrevet

Litt smør i panna, visp egg (ikke annen væske) med salt og pepper, medium varm panne, rør sakte før du skrur opp varmen litt og lar den sette seg i panna og blir stiv (ikke brun) på den ene siden. Strø gjerne over litt ost og rull den sammen. 

Anonymkode: 32a16...f53

Gjest PanteneProVVV
Skrevet

Omeletten trenger luft for å bli fortreffelig. Dra omelettrøra inn mot midten av stekepannen til den begynner å stivne for så å jevnlig riste pannen på slutten av steking. Jeg bruker kunn egg med litt salt og pepper, legger ost på midten av omeletten når den begynner å bli ferdig (fortsatt litt kremete på toppen) og ruller den. Medium til høy varme. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...