AnonymBruker Skrevet 13. desember 2022 #1 Skrevet 13. desember 2022 Jeg har funnet en enkel middagsoppskrift jeg har lyst å teste ut. Problemet mitt er at sønnen min så kresen, og er ikke så begeistret for løk i alle former. En av ingrediensene i denne ovnsstekte eggformen er vårløk. Kan jeg bytte ut vårløk med f.eks. opphakket rød paprika? Det er vel bare smak og behag? Han spiser brokkoli, så den er grei. Eggform med brokkoli, mozzarella, skinke og vårløk Anonymkode: 673cf...ab0
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2022 #2 Skrevet 13. desember 2022 Hvorfor skal ikke det gå an? Du lager jo det du vil. Anonymkode: 9bee8...419 3
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2022 #3 Skrevet 13. desember 2022 Du kan enten bare droppe den, eller legge til noe annet som f.eks. paprika. Den kan trenge lenger steketid enn vårløk da (uten at jeg har lest oppskriften). Anonymkode: 2ce63...ea4
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2022 #4 Skrevet 13. desember 2022 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Hvorfor skal ikke det gå an? Du lager jo det du vil. Anonymkode: 9bee8...419 Jeg er ikke så flink til matlaging og hva vet vel jeg om hvordan paprika går i en eggform? Derfor jeg spør. Jeg leste en annen oppskrift på noe her om dagen, og da sto det at man måtte forhåndskoke gulrøttene fordi de trengte lenger tilberedningstid enn de øvrige ingrediensene i retten, ellers ble de for harde. Det gjorde meg usikker. Kanskje paprika trenger noe ekstra "tilbereding" også, i denne oppskriften? ts Anonymkode: 673cf...ab0
Taluno Skrevet 13. desember 2022 #5 Skrevet 13. desember 2022 Jeg lager ofte eggeform, og følger aldri oppskrift. Har ikke falt meg inn å se etter oppskrift heller. En vanlig variant her: smører form med smør, og legger i sopp, brokkoli, og paprika. Blander egg med yoghurt naturell, salt, pepper og hvitløk,, heller i ca halve, så legger jeg i det jeg har av kjøtt. Spekeskinke, salami, kokt skinke, kylling og/eller bacon. Så mozerella eller fetaost. Så resten av eggeblandingen, og topper med revet ost (hvitost, mozerella og/eller cheddar) Lager eggeform rundt en gang i uka, perfekt for å bruke rester!
Boetica Skrevet 13. desember 2022 #6 Skrevet 13. desember 2022 Paprika fungerer supert i den retten der, og behøver ikke mer forbehandling enn broccoli. Bare hiv det oppi. 1
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2022 #7 Skrevet 13. desember 2022 Boetica skrev (9 minutter siden): Paprika fungerer supert i den retten der, og behøver ikke mer forbehandling enn broccoli. Bare hiv det oppi. Supert! Tusen takk for svar. ts Taluno skrev (12 minutter siden): Jeg lager ofte eggeform, og følger aldri oppskrift. Har ikke falt meg inn å se etter oppskrift heller. En vanlig variant her: smører form med smør, og legger i sopp, brokkoli, og paprika. Blander egg med yoghurt naturell, salt, pepper og hvitløk,, heller i ca halve, så legger jeg i det jeg har av kjøtt. Spekeskinke, salami, kokt skinke, kylling og/eller bacon. Så mozerella eller fetaost. Så resten av eggeblandingen, og topper med revet ost (hvitost, mozerella og/eller cheddar) Lager eggeform rundt en gang i uka, perfekt for å bruke rester! Kan jeg spørre hvorfor du bruker yoghurt i en slik form? Er det bare for smakens skyld eller noe annet? ts Anonymkode: 673cf...ab0
Taluno Skrevet 14. desember 2022 #8 Skrevet 14. desember 2022 AnonymBruker skrev (13 timer siden): Kan jeg spørre hvorfor du bruker yoghurt i en slik form? Er det bare for smakens skyld eller noe annet? ts Anonymkode: 673cf...ab0 Det er på grunn av smaken ja, det gir en helt fantastisk god smak synes jeg i alle fall Er vant til å ha litt melk i omeletter, så jeg testet yoghurt en gang jeg var fri for melk, og siden har jeg nesten alltid brukt yoghurt!
AnonymBruker Skrevet 14. desember 2022 #9 Skrevet 14. desember 2022 Tilbakemelding. Det ble vellykket, ovnsstekt eggform i kveld! Den smakte veldig godt, om jeg så må si det selv. Sønnen min klaget over at det var litt mye grønnsaker i den (en hel brokkoli minus stilken, en hel rød paprika) men da han fikk smake den, spiste han opp en stor porsjon! 😁 Det er kokt skinke i små strimler i den også, samt mozzarella ost (strimlet) og en hel pakke med 12 egg! Prøvde først med 9 egg som oppskriften sa, men da dekket det ikke nok av ingrediensene, så jeg føyde til de 3 siste i eggekartongen. Det ble perfekt. Bilde fra dagens middag. ts Anonymkode: 673cf...ab0
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå