Gå til innhold

Hvor mye har matlaging å si for strømmen?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har skjønt at dusj er verstingen, men hvordan er det egentlig med ovn/komfyr? Baker mye brød og rundstykker selv til å ha i fryseren, og leser at mange lager kjappe middager / mikro osv for å unngå stekeovn 

Anonymkode: dad8e...9ca

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg er Fortum-kunde og i appen deres så kan det f.eks stå: -akkurat nå koster det 5,- kroner å steke en burger. Men mat må man ha 😅

Anonymkode: e3e61...838

Skrevet

Matlaging bruker forholdsvis lite strøm, en stekeovn bruker maks effekt for å komme opp til ønsket temperatur men bruker ikke så mye for å holde på varmen under steking. Dessuten tar det ikke så lang tid å lage mat så det er begrenset hvor mye strøm du rekker å bruke. Vi har gjort et bevvist valg på å koste på oss å lage mat som vanlig til tross høy strømpris, det gir oss økt glede i hverdagen og vi får mye hygge ut av det.

Men vi lar være å steke et rundstykke om gangen eller sette på en stek som tar 4 timer til hverdags

Anonymkode: 049d0...eb5

  • Liker 4
Skrevet
AnonymBruker skrev (56 minutter siden):

Matlaging bruker forholdsvis lite strøm, en stekeovn bruker maks effekt for å komme opp til ønsket temperatur men bruker ikke så mye for å holde på varmen under steking. Dessuten tar det ikke så lang tid å lage mat så det er begrenset hvor mye strøm du rekker å bruke. Vi har gjort et bevvist valg på å koste på oss å lage mat som vanlig til tross høy strømpris, det gir oss økt glede i hverdagen og vi får mye hygge ut av det.

Men vi lar være å steke et rundstykke om gangen eller sette på en stek som tar 4 timer til hverdags

Anonymkode: 049d0...eb5

Føler bare at jeg bruker ovnen så mye.. Har sultne barn og fryseren blir fort tom, ovnen står jo fort på i 3 timer hvis jeg steker 4 runder med rundstykker også midddg etterpå f.eks. Nå er det ikke hver dag heldigvis men det føles ikke bra 😅 Tenk at vi har kommet dit at man får klump i magen av å steke et brød 

Anonymkode: dad8e...9ca

Skrevet

Du må jo ha mat. Og stekeovnens varme vil jo spre seg ut i rommet, så sånn sett taper du ikke noe. 

Anonymkode: 6fd42...78d

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (9 timer siden):

Føler bare at jeg bruker ovnen så mye.. Har sultne barn og fryseren blir fort tom, ovnen står jo fort på i 3 timer hvis jeg steker 4 runder med rundstykker også midddg etterpå f.eks. Nå er det ikke hver dag heldigvis men det føles ikke bra 😅 Tenk at vi har kommet dit at man får klump i magen av å steke et brød 

Anonymkode: dad8e...9ca


Du får tenke på hvor mye det ville kostet for å mette tilsvarende i butikkjøpt.

Selv om stekingen nok koster litt, så er brød likevel dyrere i butikken, og du måtte kanskje hatt flere brød?

 

Anonymkode: c2bcc...c01

Skrevet

Å bruke stekepannen er det minst økonomiske. Siden man bør starte avtrekksvifta over koketoppen vil mesteparten av varmen fly ut av huset. Stekeovnen derimot sender ALL varmen den bruker ut i rommet, så denne varmen erstatter da panelovner og slikt. 

En stekeovn bruker ca. 2000W, altså 2kW. En nyere ovn når 200 grader på 10-12 minutter, dvs. at man har brukt 2kW*(1/60*12)= 0,2kWh (kilowatt-timer). Og så vil den kanskje bruke 100-200W for å opprettholde varmen på 200 grader. Kort oppsummert koster det kanskje 3kr å ha en stekeovn stående på i en time med en strømpris på 5kr/kWh fratrukket strømstøtte. Og all varmen går ut i rommet ovnen står i, så egentlig er det "gratis" å varme opp mat i stekeovn om man i resten av etasjen varmer opp med panelovn. 

  • Liker 1
  • Nyttig 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...