Gå til innhold

Julemiddag som er lett å tygge.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Den ene foreldren min mangler tenner i underkjeven og jeg prøver å tenke ut hvilken middag til jul som er lettest å tygge. Ribbe er for seigt sier vedkommende. Er pinnekjøtt mørt?

Anonymkode: 790e0...b43

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nei, pinnekjøtt er ikke mørt. Det er som regel enda verre å tygge enn ribbe. 

Hva med julepølse, medisterkaker, etc? Farseprodukter går lettere i oppløsning. 

Kalkun er også mørt om det er laget rett, og adskillig enklere å tygge enn ribbe og pinnekjøtt. 

Anonymkode: 8c378...33f

  • Liker 10
Skrevet

Reinsdyrsteik er veldig mørt.

Anonymkode: 09675...3ed

Skrevet

Tror ikke pinnekjøtt er tingen, heller. Hva med å spørre vedkommende hva h*n vil spise?

Hva med juletorsk?

  • Liker 5
Skrevet

Lutefisk

Anonymkode: cc2e2...5fd

  • Liker 7
  • Nyttig 1
Skrevet

Julepølse kan en jo knuse med tunga. Det surkål og poteter er jo safe.

Anonymkode: 5a4ae...8a7

Skrevet

Lutefisk.

Anonymkode: 656cd...fb2

  • Liker 1
Skrevet

Lutefisk er veldig lett å tygge :P 

Anonymkode: 119ef...5e8

  • Liker 4
Skrevet

Pinnekjøtt er mye verre tygge enn ribbe. Ikke kan det deles i små biter heller. 
Jeg ville vurdert fisk. 

Men ribbe skal ikke være seigt... Vi har alltid ribbe som er veldig mør. 

  • Liker 2
  • Nyttig 2
Skrevet

Hvordan kan ribbe være seigt? Dropp å spise svoren, resten skal jo så og si smelte i munnen...

Anonymkode: e7801...081

  • Liker 2
Skrevet

Medisterkaker, julepølse, nissepølser og sossier?

Er hva jeg pleier å spise, med vanlig tilbehør ellers som til ribbe. (Dårlig fordøyelse, må unngå rent kjøtt)

 

Eller lutefisk! :) 

 

 

Anonymkode: 31b23...7c0

  • Liker 1
Skrevet

Medisterkaker. Hvis dere skal ha ribbe kan vedkommende bare forsyne seg med medisterkakene og annet tilbehør som poteter, saus og surkål/rødkål.

Ellers er definitivt også pinnekjøtt mye lettere å tygge enn ribbe (snakker av erfaring - jeg har kjeveproblemer).

Utover det er både kveite (tilberedt riktig), torsk og lutefisk gode og lettyggelige alternativer. Men det kommer an på om menyen skal endres for alle i anledning dette, eller om du må lage spesialmat ved siden av ribbe til denne ene gjesten. Hvis det siste er tilfellet hadde jeg gått for medisterkaker.

Anonymkode: af8a0...a82

  • Liker 4
Skrevet

Ville gått for kveite, potetpuré, kokte grønnsaker, potet og en god saus. 

Anonymkode: 9a953...b55

Skrevet

Medisterpølser eller kaker.

Ingen liker lutefisk😅

Anonymkode: b3a05...2bd

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Medisterpølser eller kaker.

Ingen liker lutefisk😅

Anonymkode: b3a05...2bd

Om ingen liker det, hvorfor er det tradisjon for mange å ha på julaften eller ellers i juletider? 
Jeg tviler på at så mange restauranter hadde hatt det på menyen om ingen likte det. De fleste bestiller ikke ting de ikke liker på restaurant... 

Jeg personlig, hadde holdt meg til poteter med saus om medisterkaker var det som ble servert. 

  • Liker 1
Skrevet

Det beste er kanskje å spørre vedkommende om hva slags kjøtt/fisk han/hun har lyst på eller klarer å tygge?

Anonymkode: 09675...3ed

  • Liker 8
Skrevet

Kalkun er lett å tygge.

Anonymkode: d0f77...44f

Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Det beste er kanskje å spørre vedkommende om hva slags kjøtt/fisk han/hun har lyst på eller klarer å tygge?

Anonymkode: 09675...3ed

Jeg har spurt, vedkommende er i tvil selv om hva som er best. 🙂 vi har altså en pågående diskusjon rundt det. 
 

tusen takk for alle tips 🙂 mulig vi kjører fisk på julaften

Anonymkode: 790e0...b43

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...