Mooza Skrevet 4. desember 2022 #1 Skrevet 4. desember 2022 Hei. Glemte å handle søndagsmat i går, så da tok jeg opp flatbiff elg fra fryseren. Jeg har fått kjøtt fra mine foreldre som er grunneiere. Anyway; Hva gjør jeg med det? Fungerer flatbiff som en slags steik, eller bør jeg gjøre noe annet?
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2022 #2 Skrevet 4. desember 2022 Er den skjært opp eller har den formen som en steik? Anonymkode: 38833...3e8
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2022 #3 Skrevet 4. desember 2022 Steik. Biffsnadder. Gryte… Anonymkode: d3893...252
Brunello Skrevet 4. desember 2022 #4 Skrevet 4. desember 2022 AnonymBruker skrev (14 minutter siden): Steik. Biffsnadder. Gryte… Anonymkode: d3893...252 Biffsnadder er noe man lager er avskjær.
Brunello Skrevet 4. desember 2022 #5 Skrevet 4. desember 2022 Helstekes. Bruk termometer. Maks 56 grader. Viltkjøtt skal ikke under noen omstendighet være gjennomstekt. Da blir det alt for tørt og ødelagt.
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2022 #6 Skrevet 4. desember 2022 Brunello skrev (54 minutter siden): Helstekes. Bruk termometer. Maks 56 grader. Viltkjøtt skal ikke under noen omstendighet være gjennomstekt. Da blir det alt for tørt og ødelagt. Den temperaturen du beskriver er betegnet som rått eller blodig kjøtt. At du har preferansene dine i det området betyr ikke at det er det eneste riktige. Det er et spekter mellom rått og gjennomstekt, og det er ingen forbrytelse å servere medium/rosa kjøtt, og en lårstek som flatbiff tåler 60-62 grader eller enda litt mer, og fremdeles være medium. En flatbiff på 56 grader anbefales ikke. Anonymkode: ccb62...824
Muskath Skrevet 4. desember 2022 #7 Skrevet 4. desember 2022 Brun den i panne og etterstek i ovn. 62-65 grader ville jeg valgt.
Brunello Skrevet 4. desember 2022 #8 Skrevet 4. desember 2022 Muskath skrev (2 timer siden): Brun den i panne og etterstek i ovn. 62-65 grader ville jeg valgt. Steker du et kjøttstykke til 65 grader er den raskt 70 etter å ha hvilt. Alt for mye for vilt.
Brunello Skrevet 4. desember 2022 #9 Skrevet 4. desember 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Den temperaturen du beskriver er betegnet som rått eller blodig kjøtt. At du har preferansene dine i det området betyr ikke at det er det eneste riktige. Det er et spekter mellom rått og gjennomstekt, og det er ingen forbrytelse å servere medium/rosa kjøtt, og en lårstek som flatbiff tåler 60-62 grader eller enda litt mer, og fremdeles være medium. En flatbiff på 56 grader anbefales ikke. Anonymkode: ccb62...824 Neida, det blir helt perfekt. Hviler i 15 minutter, så er den 58-59 grader. Flatbiff okse og vilt er to vidt forskjellige kjøttstykker å steke. Alt viltkjøtt bør ha vesentlig lavere temperatur enn det man steker samme stykningsdeler for okse. Det finnes nesten ikke fett i viltkjøtt, så det blir ødelagt av å bli gjennomstekt. Elg klarer seg bedre enn dr mindre dyrene. Reinsdyr og hjort får nesten leversmak om de gjennomstekes.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå