Gå til innhold

Hvit sjokoladekake


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal lage en hvit sjokoladekake til i morgen. Har funnet en oppskrift som ser veldig fristende ut, men jeg reagerer litt på at bunnen er lys. Sånn sukkerbrød-bunn.

Lager dere hvit sjokoladekake med mørk sjokoladebunn, eller med hvit sukkerbrødbunn? Hva er best?

Videoannonse
Annonse
Gjest Tristessa
Skrevet

Siden hvit sjokolade er ganske mild i smaken, ville jeg laget med mørk sjokoladebunn for å få frem at det er sjokolade kaken skal smake. Vanlig sukkerbrødbunn tror jeg blir litt candycandy-sugarsøtt hvis du skjønner. :ler:

Skrevet
Siden hvit sjokolade er ganske mild i smaken, ville jeg laget med mørk sjokoladebunn for å få frem at det er sjokolade kaken skal smake. Vanlig sukkerbrødbunn tror jeg blir litt candycandy-sugarsøtt hvis du skjønner.  :ler:

Enig!

Ville også gått for mørk bunn.

Skrevet

Ja, det var det jeg og tenkte. Da lager jeg en standard sjokoladekakebunn. Det ser jo mye kulere ut og da, med mørk bunn og hvit glasur :)

Skrevet

Enig i at mørk bunn vil passe best jeg også - hvit sjokolade er jo så søt i seg selv at den litt bitre smaken fra mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold skaper en fin balanse.

Av samme grunn synes jeg rosa grapefrukt smaker godt ved siden av kake eller mousse av hvit sjokolade: Det litt bitre komplementerer det runde og søte. :)

Skrevet

Oi... dette hørtes vannvittig godt ut!! Fikk vann i munnen jeg... :sikle:

Kan du please please please legge ut oppskrift??? Så blir jeg hoppende gla!! :hoppe::hoppe::hoppe::hoppe::hoppe::hoppe::hoppe::hoppe:

Skrevet (endret)

Hei Nivea. Kan ikke legge ut oppskriften, for den er inne på Det Søte Liv, og er kan man ikke kopiere fra, men du finner den her:

http://www.detsoteliv.no/

Se på sjokoladekaker, og scroll ned til Black and White Chocolate Cake.

Jeg lager den sånn som det, men med mørk bunn.

Så tenkte jeg å bruke denne oppskriften fra Arkana til bunnen:

Sjokoladekake

150 g smør/margarin

300 g sukker

50 g kokesjokolade

2,5 dl melk

2 egg

300 g hvetemel

3 ts bakepulver

Pisk smør og sukker hvitt og porøst. Bland melk og sjokolade i kjele, smelt og avkjøl. Pisk eggene inn i smørkremen. Pisk så inn resten. Hell i en smurt 24 cm springform og stek ved 180 grader i 40-45 minutter. Avkjøl på rist.

Vet forresten ikke om denne blir mørk nok, så det kan hande jeg bruker litt kakao og.

Endret av Dødspingvinen
Gjest Tristessa
Skrevet

Hehe, akkurat den bunnen der brukte vi og da vi laget kake i går. Kake til frokost er nammenam!

Skrevet

Ble den noe mørk? Tenker siden det ikke er så mye sjokolade i den?

Gjest Tristessa
Skrevet

Nei, den ble mer lysebrun, og smaker litt lite sjokolade synes jeg. Ville kanskje redusert melmengden en liiiten smule, og hatt noen spiseskjeer kakao i i tillegg. Vil anslå at den er noe lysere enn en standard langpanneskjokoladekake.

Skrevet

Aaaah! Krise!! Nå har kaken stått i bunnen av komfyren på 180 graders varme i 45 minutter, men den er ikke stekt i det hele tatt!

Jeg fulgte oppskriften, men nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg lar den naturligvis bare stå i, og håper på at den blir ferdigstekt etterhvert, men jeg syns dette var veldig rare greier.

Har noen noe godt råd?

Skal jeg skifte over til varmluft, ta høyere temperatur eller noe sånt?

Skrevet

Jeg steker alltid kaker midt i ovnen. Kanskje du kan prøve å flytte den opp litt?

Skrevet

Ok. Nå tester jeg det.

Skrevet

Plutselig kom den :hoppe:

Fem minutter etter at jeg stakk den med strikkepinnen, og den ikke var stekt i det hele tatt, så var den på dette forsøket nesten helt ferdig :)

På fem minutter. Tror kanskje at det hjalp å lage hull i overflaten med pinnen.

Hurra! Nå er jeg kjempeglad!

Skrevet

Ville bare si at kaken smakte fortreffelig. Litt søt, kanskje, men veldig god :)

Skrevet

Hei, dette var supert, nå har jeg lagret alt, så ved neste kakeanledning skal hvit sjokoladekake utprøves!!

Må bare si det, utrolig bra nick, Dødspingvinen :ler: Må le hver gang jeg ser det..!

Skrevet

Må bare si det, utrolig bra nick, Dødspingvinen :ler: Må le hver gang jeg ser det..!

Tusen takk :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...