AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #1 Skrevet 30. november 2022 Jeg lurer på om jeg og flere i familien har hatt mild form for salmonella. Oppkast, magesmerter, diaré og hodepine. Og litt feber. Alt litt diffust og mer av og på og langvarig, så mistenkte aldri hverken omgangssjuke eller matforgiftning. Har migrene og sliter av og til med magen, og har ikke hatt omgangssjuke siden jeg var liten. Bortsett fra en jævlig uke i fjor vår med omgangssjuke. Det jeg lurer på er hvilken matvare kan det være som har smittet så mange over hele landet? Dere som har hatt eller tror dere har hatt salmonella nå, hvilken matvare tror du er syndern? Jeg lurer litt på kjøttdeig eller medisterdeig. Anonymkode: f2848...ff7 1
AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #3 Skrevet 30. november 2022 Avstand skrev (1 time siden): SALMONella.. laks? 😛 Du skulle tro det, men nei. Salmonella er ikke vanligst å få fra laks. Det er faktisk mest vanlig fra fjærkre/ egg. Anonymkode: 55af9...d20 1
Sofakona Skrevet 30. november 2022 #4 Skrevet 30. november 2022 Ikke godt å si ..der kan være fugl,fisk, kjøtt, grønnsaker, frukt, goderi, krydder..you name it
AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #5 Skrevet 30. november 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Jeg lurer på om jeg og flere i familien har hatt mild form for salmonella. Oppkast, magesmerter, diaré og hodepine. Og litt feber. Alt litt diffust og mer av og på og langvarig, så mistenkte aldri hverken omgangssjuke eller matforgiftning. Har migrene og sliter av og til med magen, og har ikke hatt omgangssjuke siden jeg var liten. Bortsett fra en jævlig uke i fjor vår med omgangssjuke. Det jeg lurer på er hvilken matvare kan det være som har smittet så mange over hele landet? Dere som har hatt eller tror dere har hatt salmonella nå, hvilken matvare tror du er syndern? Jeg lurer litt på kjøttdeig eller medisterdeig. Anonymkode: f2848...ff7 Salmonella bakterien dør ved varmebehandling, så med mindre du steker kjøttdeig medisterdeig er nok sjansen liten. Ulike former for spekemat kan jo være synderen om skal gjette på noe. Anonymkode: 0eb81...d6e
AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #7 Skrevet 30. november 2022 Jeg tror det er en rett fra Fjordland. Anonymkode: 8ccb0...26f
AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #8 Skrevet 30. november 2022 39 minutter siden, AnonymBruker said: Salmonella bakterien dør ved varmebehandling, så med mindre du steker kjøttdeig medisterdeig er nok sjansen liten. Ulike former for spekemat kan jo være synderen om skal gjette på noe. Anonymkode: 0eb81...d6e Sant,men hvis du kutter kylling på skjærebrett og så ikke vasker skjærebrettet ordentlig så har du plutselig salmonella i salaten. Anonymkode: 86dd7...3e2
AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #9 Skrevet 30. november 2022 AnonymBruker skrev (52 minutter siden): Sant,men hvis du kutter kylling på skjærebrett og så ikke vasker skjærebrettet ordentlig så har du plutselig salmonella i salaten. Anonymkode: 86dd7...3e2 Nå må vel fjærkre testes for salmonella, så det er vel veldig lite sannsynlig. Anonymkode: bf78b...c25
AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #10 Skrevet 30. november 2022 Jeg tror det er fra et helt vanlig kjøttpålegg. Et eller annet Gilde produkt som selges over hele landet. Salami? Skinke? Tror det er noe sånt. Anonymkode: 95b64...c01 1
Sofakona Skrevet 30. november 2022 #11 Skrevet 30. november 2022 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Jeg tror det er fra et helt vanlig kjøttpålegg. Et eller annet Gilde produkt som selges over hele landet. Salami? Skinke? Tror det er noe sånt. Anonymkode: 95b64...c01 Mine tanker at da hadde flere blitt syke...siden det er 31 over hele landet tenker jeg det er noe som finnes i butikken..men kanskje ikke så mange spiser
AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #12 Skrevet 30. november 2022 Hvor fort kommer symptomene? Anonymkode: 2a702...64c
AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #13 Skrevet 30. november 2022 Meg og mannen har og vært skikkelig dårlig. Vi spiste kylling og salat lørdagen, mens ungene noe annet. De ble ikke syke .. Anonymkode: 51fc6...b35 1
AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #14 Skrevet 30. november 2022 Salmonella typen som er funnet er ikke vanlig i Norge eller Europa, så jeg vil tro det kommer fra mat lenger ut i verden. Anonymkode: b3016...922
AnonymBruker 42 Skrevet 30. november 2022 #15 Skrevet 30. november 2022 (endret) Har en aldri så liten finger på frosne eller ferske bær... Endret 30. november 2022 av AnonymBruker 42 1
AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #16 Skrevet 30. november 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Sant,men hvis du kutter kylling på skjærebrett og så ikke vasker skjærebrettet ordentlig så har du plutselig salmonella i salaten. Anonymkode: 86dd7...3e2 Vel, da er man ikke så smart uansett. Det er lite salmonella generelt, men f.eks campylobacter er det flere tusen som smittes av hvert år, og det er nettopp det å skille mellom utstyr til råvarer som skal, og ikke skal varmebehandles. Ang salmonellaen nå, så tipper jeg importert grønt. Det har vært utbrudd av akkurat den serovarianten knyttet til urte-te og papaya blant annet. Anonymkode: 7bfaa...c67
AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #17 Skrevet 30. november 2022 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Meg og mannen har og vært skikkelig dårlig. Vi spiste kylling og salat lørdagen, mens ungene noe annet. De ble ikke syke .. Anonymkode: 51fc6...b35 Og de fleste som er involvert i utbruddet ble syke for flere uker siden. Anonymkode: 7bfaa...c67 1
Blekkulfina Skrevet 30. november 2022 #18 Skrevet 30. november 2022 AnonymBruker 42 skrev (2 minutter siden): Har en aldri så liten finger på frosne bær... Ja mange som bruker frosne bær rett i smoothie f.eks, uten varmebehandling først…selv om det står bakpå pakken at de bør kokes før bruk🤷♀️
AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #20 Skrevet 30. november 2022 Jeg har ikke blitt smittet denne runden (bank i bordet), men blitt det i to ulike utbrudd for mange år siden. Den ene gangen var det sjokolade som var synderen og den andre gangen var det mandler. Anonymkode: 0dad4...d12
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå