Gå til innhold

Brunosten er, som sant er; ikke en ost, men en karamell! Dette åpner opp for nye måter å nyte denne tradisjonsrotfesta godbiten på.


Anbefalte innlegg

Gjest PanteneProVVV
Skrevet

For eksempel er det særdeles knaskens med tynn spekeskinke, eller min favoritt; salame piccante på brunosten. Eller hva med kombinasjonen brunost, spekeskinke, mandler, rømme og tyttebærsyltetøy - som de har på vaffelen på kafe Sult på Hamsunsenteret i Hamarøy?

Nå har asiatene også fått opp øynene for denne godbiten, og de bruker den på en helt annen måte enn vi er vant til. For eksempel som raspet topping på is, kaker og pizza. De finner også frem vaffeljernet og presser ferdig brunostpåsmurte croissanter og vafler så fillene fyker.

Hva er din foretrukne kombinasjon med brunost? Eller vet du om andre utradisjonelle måter å bruke brunost på?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ellers er jeg veldig glad i å surre en skive med brunost rundt en bit mørk sjokolade.

Har også sett oppskrift på både brunostis og sjokoladekake med brunost. 
Samt panna cotta med brunost. 

EF238F88-F513-4A32-A6A3-D08CE1EE1144.png

  • Hjerte 1
Skrevet

Jeg har også prøvd raspet brunost i viltburger. 

  • Hjerte 1
Skrevet

Jeg husker vi laga karameller med en hel brunost oppi, så det er karamell ja haha

Anonymkode: 6f3e5...28f

Skrevet
AnonymBruker skrev (54 minutter siden):

Jeg husker vi laga karameller med en hel brunost oppi, så det er karamell ja haha

Anonymkode: 6f3e5...28f

Bestemoren min lagde knekk med brunost i. 

Brunost er karamellisert laktose, dette er gammelt nytt som folk har visst i lange tider. :) 

 

Skrevet
every woman skrev (2 timer siden):

Bestemoren min lagde knekk med brunost i. 

Brunost er karamellisert laktose, dette er gammelt nytt som folk har visst i lange tider. :) 

 

Ja min bestefar også! 

Anonymkode: 6f3e5...28f

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Bestemor brukte alltid brunost i brunsausen til viltkjøtt. Skulle vist gjøre under.

Endret av BobbySocks
Skrevet

Jeg kom ikke så langt i høst at det ble eplekake, men jeg hadde ideen om å ha brunost (dvs geitost som jeg liker best) i. Googlet og fant at jeg ikke er førstemann som har tenkt tanken. Eplekake med brunost. | Carolines Gourmet

Jeg fant også denne krydderkaken med brunostglasur Krydderkake med brunostglasur | Oppskrift (godt.no)

Men endte med å bruke restene jeg hadde i saus.

Anonymkode: 46c39...55d

  • Hjerte 1
Skrevet
BobbySocks skrev (På 29.11.2022 den 22.52):

Bestemor brukte alltid brunost i brunsausen til viltkjøtt. Skulle vist gjøre under.

Det er omtrent standard i viltsauser, og flertallet av oppskrifter jeg har sett er med brunost.

Anonymkode: 6b201...46a

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...