AnonymBruker Skrevet 4. desember 2022 #41 Del Skrevet 4. desember 2022 AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Dette er pisspreik jeg fikk vitamin d nivået mitt drastisk opp ved å bare få 20 min ca sol på øynene bare 1 gang i uka sist februar! Anonymkode: 66fab...d2a Det kaller jeg seriøs vitenskapelig evidens! Stockholm neste stopp. Her blir det medalje. Anonymkode: 6dc32...c7d 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2022 #42 Del Skrevet 4. desember 2022 AnonymBruker skrev (22 timer siden): Jada, magnesiumverdier er bra de. Det er den jævla mørke og kalde vinteren som er problemet. Ikke magnesium. Anonymkode: b1d60...bd2 Det er ikke mulig å måle mangel av mineraler som magnesium, kalsium eller jod med blodprøver. En blodprøve sier bare hvor mye som er i blodet og det varierer sjelden så lenge kroppen selv regulerer mineralnivå i blodet ved hjelp av hormoner. En normalt frisk kropp lagrer 25 gram magnesium i skjelettet og cellene. Bare 1% av dette befinner seg i blodet. Om cellene mangler magnesium, kan det ikke leses av i en blodprøve. Du kan ha tydelige symptomer på magnesiummangel uten at det mangler et mikrogram magnesium i blodet. Her må vi se etter symptomer. Sitat Tidlige tegn på magnesiummangel er tap av matlyst, kvalme, brekninger, slapphet og svakhet. Noen klager over nummenhet og prikking i armer og ben, muskelspenninger og muskelkramper, epileptiske anfall, personlighetsendringer. Tilstanden kan også forårsake unormale hjerterytmer og sammentrekninger (spasmer) i koronararteriene til hjertet, noe som gir angina pectoris. https://nhi.no/sykdommer/hormoner-og-naring/naring-og-vitaminer/magnesium-terapi/ Anonymkode: 6dc32...c7d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2022 #43 Del Skrevet 4. desember 2022 Jeg henger meg på det å få litt dagslys og frisk luft hver dag. Lurt det med å bruke halve lunsjen ute og ta med kaffe eller te ut. Ha en halmball eller en stol stående ute og sett deg der og pust inn frisk luft. Å ikke få til noen minutter ute selv om du er på jobb er bare tafatt innbilning. Anonymkode: 0fd66...3bf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2022 #44 Del Skrevet 4. desember 2022 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Det er ikke mulig å måle mangel av mineraler som magnesium, kalsium eller jod med blodprøver. En blodprøve sier bare hvor mye som er i blodet og det varierer sjelden så lenge kroppen selv regulerer mineralnivå i blodet ved hjelp av hormoner. En normalt frisk kropp lagrer 25 gram magnesium i skjelettet og cellene. Bare 1% av dette befinner seg i blodet. Om cellene mangler magnesium, kan det ikke leses av i en blodprøve. Du kan ha tydelige symptomer på magnesiummangel uten at det mangler et mikrogram magnesium i blodet. Her må vi se etter symptomer. https://nhi.no/sykdommer/hormoner-og-naring/naring-og-vitaminer/magnesium-terapi/ Anonymkode: 6dc32...c7d Helt riktig det du sier. Og derfor går så altfor mange med mangler de aldri gjør noe med, fordi man blir lurt av "fine blodprøver". Anonymkode: 92e80...d71 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2022 #45 Del Skrevet 4. desember 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Helt riktig det du sier. Og derfor går så altfor mange med mangler de aldri gjør noe med, fordi man blir lurt av "fine blodprøver". Anonymkode: 92e80...d71 Leger vet at det ikke er mulig å påvise mangel på mineraler i blodprøver. Likevel sier de at vi ikke må ta tilskudd uten at det er påvist mangel. Leger vet også at kroppen selv regulerer opptak av mineraler fra fordøyelsen, sånn at vi ikke kan bli forgiftet hvis vi spiser mat som har overskudd på mineraler. Når kroppen har tatt opp nok jern, kalsium og magnesium, danner kroppen hormoner som stanser opptaket for å unngå forgiftning. Likevel blir vi fortalt at det er farlig å spise for mye mineraler og vi blir advart mot å ta tilskudd uten ordre fra legen. Betyr det at leger dyrker mineralmangel i befolkningen? Anonymkode: 6dc32...c7d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2022 #46 Del Skrevet 5. desember 2022 AnonymBruker skrev (13 timer siden): Det kaller jeg seriøs vitenskapelig evidens! Stockholm neste stopp. Her blir det medalje. Anonymkode: 6dc32...c7d Fleste folks erfaring er mer relevant en enn en overfladisk forskning. Tipper du holder deg innendørs og tar vitamin d tilskudd og forventer at du skal føle deg bedre. Du kan få opp vitamin d nivået kunstig og ikke føle deg i nærheten like bra som når du får sollys! Been there done that lykke til med å stole blindt på helse industrien😉 Anonymkode: 66fab...d2a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2022 #47 Del Skrevet 5. desember 2022 AnonymBruker skrev (12 timer siden): Leger vet at det ikke er mulig å påvise mangel på mineraler i blodprøver. Likevel sier de at vi ikke må ta tilskudd uten at det er påvist mangel. Leger vet også at kroppen selv regulerer opptak av mineraler fra fordøyelsen, sånn at vi ikke kan bli forgiftet hvis vi spiser mat som har overskudd på mineraler. Når kroppen har tatt opp nok jern, kalsium og magnesium, danner kroppen hormoner som stanser opptaket for å unngå forgiftning. Likevel blir vi fortalt at det er farlig å spise for mye mineraler og vi blir advart mot å ta tilskudd uten ordre fra legen. Betyr det at leger dyrker mineralmangel i befolkningen? Anonymkode: 6dc32...c7d En av mange grunner til at at tilliten til leger er svekket. Leger burde også vite at plantebaserte kilder til jern, kalsium osv er så fulle av antinæringsstoffer at kroppen klarer ikke bruke det optimalt. Derfor mange veganere får problemer på sikt, men de skjønner det ikke fordi alle prøvene er fine, og de "spiser jo så mye mat med kalsium". Anonymkode: 92e80...d71 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rhodiola Skrevet 28. januar 2023 #48 Del Skrevet 28. januar 2023 AnonymBruker skrev (På 3.12.2022 den 18.33): Det kan så klart være mørketid som du sier, og da kan det kanskje være en ide å sjekke ut lamper som brukes til lysterapi. Jeg støtter å sjekke at helsa er i orden hos legen først og fremst, men et hjelpemiddel jeg har funnet nyttig er kosttilskuddet "Rhodiola Rosea", som funker som en liten boost når jeg trenger det. Vistnok også mye forskning på det (https://www.kamastressmanagement.no/rhodiola-rosea). Anonymkode: 0bbb0...d18 Personlig har jeg god erfaring med urten. Til den som er interessert i å lese om Rhodiola Rosea anbefaler jeg urteleksikonet til Rolv Hjelmstad: https://rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/rhod_ros.htm Svarer i tråden for å legge til at den som er interessert i denne urten må gjøre seg helt sikker på at du ikke står på medisiner eller har helsetilstander som blir en interaksjon til rosenrot. Det finnes artikler om urten. Relis har noen svar ifbm. interaksjoner og virkestoffer, se ''Rosenrot og dokumentasjon''. Relis.no - Søk: 'Rhodiola Rosea': Sitat 'Interaksjon mellom flere legemidler og kosttilskudd' Publisert: 20.03.2019 For kosttilskudd og lignende produkter er det ikke krav til en produktomtale som omfatter eventuelle bivirkninger og interaksjoner, og vi har ikke noe grunnlag for å kunne si om bruken er trygg, eller hvilke bivirkninger og interaksjoner som eventuelt kan forekomme. Det er sjelden mulig å finne vitenskapelig støtte for slik bruk i etterkant. Man bør utvise ekstra forsiktighet med bruk av kosttilskudd hos barn, eldre, gravide, ammende og pasienter med kronisk eller alvorlig sykdom som bruker viktige legemidler, og særlig ved bruk av legemidler med smalt terapeutisk vindu (3). Siden interaksjoner mellom kosttilskudd og legemidler ikke systematisk undersøkes, er det svært utfordrende å gi en fullstendig og sikker vurdering av om et kosttilskudd vil kunne interagere med legemidler. Mange kosttilskudd markedsføres med påstander som kan gjøre det vanskelig, spesielt for pasienter, å skille dem fra legemidler. Kilde: https://www.relis.no/sporsmal_og_svar/4-7472?source=relisdb Sitat 'Informasjon om rosenrot (Rhodiola rosea)' Publisert: 28.04.2004 Preparater av rosenrot har vært brukt i folkemedisin i skandinavia, nordlige områder av Russland, Kaukasus og Mongolia. Disse preparatene har vært basert på pulver eller ekstrakter av roten eller den nederste delen av stengelen (1). I folkemedisinen har preparatene blant annet blitt brukt for å øke fysisk og mental kapasitet, redusere tretthet, forebygge og behandle høydesyke, mot impotens og for å øke mannlig og kvinnelig fertilitet (1). Det er isolert farmakologisk aktive stoffer som fenylpropanoider, fenyletanolderivater, flavonoider, mono- og triterpener fra planten. Noen av disse er kraftige antioksydanter (1). Kilde: https://www.relis.no/sporsmal_og_svar/5-679?source=relisdb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå