AnonymBruker Skrevet 28. november 2022 #1 Skrevet 28. november 2022 https://www.vg.no/nyheter/i/abOaEL/fhi-har-oppdaget-nasjonalt-salmonellautbrudd Admin må gjerne flytte til helse forumet hvis dette passer bedre der. Er det ok å spise egg nå eller venter dere med det til de har funnet smittekilden? Anonymkode: 6909f...1e3
AnonymBruker Skrevet 28. november 2022 #2 Skrevet 28. november 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): https://www.vg.no/nyheter/i/abOaEL/fhi-har-oppdaget-nasjonalt-salmonellautbrudd Admin må gjerne flytte til helse forumet hvis dette passer bedre der. Er det ok å spise egg nå eller venter dere med det til de har funnet smittekilden? Anonymkode: 6909f...1e3 De vet jo ikke smittekilden så hvorfor akkurat egg? Salmonella er uansett bare i rå egg og drepes ved koking/steking. Anonymkode: e2d77...0f9 9
AnonymBruker Skrevet 28. november 2022 #3 Skrevet 28. november 2022 Pust med magen TS... Anonymkode: a9243...e45 3
MyMichelle Skrevet 28. november 2022 #4 Skrevet 28. november 2022 Slapp av, og kok/stek maten. Og vask hendene etter å ha håndtert rått kjøtt. 3
tonebelinda Skrevet 28. november 2022 #5 Skrevet 28. november 2022 Vi fortsetter å spise både kylling og egg i vårt hjem. 1
Nattens rytter Skrevet 28. november 2022 #6 Skrevet 28. november 2022 (endret) Et kjekjøt, rein og elg i staden. Og om du vil ha noko vegansk, er det nøgda av alternativ. Endret 28. november 2022 av Nattens rytter
AnonymBruker Skrevet 28. november 2022 #7 Skrevet 28. november 2022 AnonymBruker skrev (4 timer siden): https://www.vg.no/nyheter/i/abOaEL/fhi-har-oppdaget-nasjonalt-salmonellautbrudd Admin må gjerne flytte til helse forumet hvis dette passer bedre der. Er det ok å spise egg nå eller venter dere med det til de har funnet smittekilden? Anonymkode: 6909f...1e3 Det forrige salmonellautbruddet i Norge var av vannmelon. Du må i såfall gå over til å bare spise kokt mat Anonymkode: 998d6...b62 7
AnonymBruker Skrevet 28. november 2022 #8 Skrevet 28. november 2022 https://www.matportalen.no/matsmitte_og_hygiene/tema/smittestoffer/slik_unngaar_du_salmonella Anonymkode: 65d10...9aa 1
AnonymBruker Skrevet 28. november 2022 #9 Skrevet 28. november 2022 Som det står i artikkelen du siterer Sitat Ved smitte gjennom mat er smittekildene er oftest kjøttprodukter, særlig svin- og fjørfekjøtt, men også egg, eggprodukter, upasteuriserte melkeprodukter og melkepulver, skalldyr, forurensede grønnsaker og frukt, tørket frukt og krydder. I tillegg kan smitteoverføring skje gjennom ikke-desinfisert drikkevann. Så om du skal droppe potensielle smittekilder, så er det mye du bør droppe. Anonymkode: 6145f...0fb 5
AnonymBruker Skrevet 28. november 2022 #10 Skrevet 28. november 2022 Er salmonella så farlig da? Får man ikke bare rævvfoss i et par dager? Friske mennesker tåler slikt 🙂 Anonymkode: 99012...ddb 3
Nattens rytter Skrevet 28. november 2022 #11 Skrevet 28. november 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Er salmonella så farlig da? Får man ikke bare rævvfoss i et par dager? Friske mennesker tåler slikt 🙂 Anonymkode: 99012...ddb Du kan utvikla reaktiv artritt. https://www.internetmedicin.se/behandlingsoversikter/reumatologi/reaktiv-artrit/ 1 1
AnonymBruker Skrevet 29. november 2022 #12 Skrevet 29. november 2022 Totalt antall sykdomstilfeller fra salmonella i norske egg i hele historien: 0 Anonymkode: cd2a1...60a 10
AnonymBruker Skrevet 29. november 2022 #13 Skrevet 29. november 2022 Haha, tar det med knusende ro. Du vet at det kan være salat med bæsj på som er smittekilden? Eller en gulrot med bæsj på? Osv. Anonymkode: f2dcf...b8b 2
AnonymBruker Skrevet 29. november 2022 #14 Skrevet 29. november 2022 Hønsebestanden blir testet for salmonella, så det er vel ganske trygt. Anonymkode: b49e6...565 1
AnonymBruker Skrevet 29. november 2022 #15 Skrevet 29. november 2022 Har det noensinne vært salmonella-utbrudd på egg eller kylling i Norge? 🤔 De jeg husker har vært ting som krydderurter, salat, ol. Kinder-sjokolade var det en gang. Tørket frukt. Ikke spis rå frukt/grønnsaker/krydder. Varmebehandle, eller la ligge i eddikvann - og bruk grønnsaksbørste på frukt/grønt. Og stek/kok kjøttprodukter godt - vær nøye med håndtering av rått kjøtt/kylling/kjøttdeig, ikke ta på ting uten håndvask mellom. Sett fjøl/kniv/utstyr direkte til vask. Anonymkode: 168ff...cb7 1
AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #16 Skrevet 30. november 2022 For kylling ville jeg vært mer bekymret for campylobacter, hvor 2-4000 blir syke hvert år, selv om salmonella regnes som en av de vanligste årsakene til mage/tarm-infeksjoner. Rundt 70 % av smittetilfellene med salmonella kommer fra ferieturer utenlands, så da foreslår jeg droppe feriene fremover. Så med mindre du jobber med mat, så ville jeg ikke blitt bekymret... Anonymkode: 6145f...0fb
AnonymBruker Skrevet 30. november 2022 #17 Skrevet 30. november 2022 AnonymBruker skrev (På 28.11.2022 den 23.05): Er salmonella så farlig da? Får man ikke bare rævvfoss i et par dager? Friske mennesker tåler slikt 🙂 Anonymkode: 99012...ddb Ikke direkte mer farlig enn de fleste andre matbårne infeksjoner eller forgiftninger, men smitten kan sitte i mye lengre. Vi som jobber med mat bør ta flere prøver, og ha minst to negative før vi drar på jobb igjen. De som jobber med mat til sårbare grupper bør ha minst tre negative prøver med minst en ukes mellomrom før returnering til jobb. Anonymkode: 6145f...0fb 1
Nattens rytter Skrevet 30. november 2022 #18 Skrevet 30. november 2022 Kylling et me aldri her i huset. Rype smakar mykje betre.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå