Gå til innhold

Flatbiff av elg


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har tatt opp en biff av fryseren, veier ca 1 kg. Jeg har lagt den i en marinade av olje, salt, viltkrydder, hvitløk og pepper.

Men, har lyst til å prøve noe nytt med stekingen. Pleier å skjære den i skiver...

Noen som har gode forslag til ei dårlig husmor? :forvirret:

Og tilbehør??

Gjest Villjenta
Skrevet

Skjær kjøttet i terninger som du steker som vanlig biff i panna med ekte meierismør, bruner på høy varme og så drar stekepanna tilside og dekker til med lokk. La det stå i ti minutter. Dvs. om kjøttet er mørt...

Er det ikke mørt når du smaker, steker du biffbitene først og setter de etterpå i stekovnen på 150 - 175 grader, dekker med folie og lar de stå en time eller tre...(smak om det er mørt etter en time)

Tilbehør: Brokkoli, mandelpoteter, stekt steinsopp/kantarell, viltsaus (som du gjerne kan lage ved å koke ut stekepanna med fløte, og tilsette salt og pepper, aromatkrydder evt. hvitløk), tyttebær og evt. gulrøtter.

Skrevet

Jeg ville kanskje brunet den først i panne og så etterstekt i ovn ved 175 grader til et steketermometer viser ca 63 grader. Sil stekesjyen i en kjele og tilsett evt mer kraft. Rør inn tyttebær, knuste einerbær, timian, brunost, seterrømme og litt fløte, evt litt vin i også.

Annet tilbehør: f.eks. mandelpotet-/sellerirotmos (kok mandelpoteter sammen med sellerirot og mos med litt smør, melk, salt, pepper og hakket timian. Ha gjerne litt rømme i også). Og så noen stekte grønnsaker, f.eks. gulrot, fennikel, persillerot, rødløk og champignon. Stek dem myke i smør og rør inn litt brunt sukker og litt balsamicoeddik som får koke inn. Ellers er stekte eplebåter eller rosenkål også godt til vilt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...