Gjest gjest Skrevet 8. desember 2005 #1 Skrevet 8. desember 2005 skal lage sunn marsipan med fruktose! kan ikke skolde de selv siden de må ligge i dagesvis på kjøkkenbenken.da blir de fort oppspist før jeg rekker å lage det! det selges vel ferdig skoldet?er det pga fargen man skolder? smaken er jo god med skallet på,jeg elsker kransekakemasse og det er jo med skall. noen som vet?
Nella Skrevet 9. desember 2005 #2 Skrevet 9. desember 2005 Ferdig skoldede mandler har de på rema1000 i litt store poser ihvertfall. Kransekakemasse består ofre av 50/50 skoldede og uskoldede mandler. Jeg gidder ikke å tørke de mandlene i evigheter. Kanskje over natta før jeg lager kransekake. Funker fint og kaka blir alltid bra. Ja, du må skolde pga fargen til marsipanen.
Rosenrød Skrevet 9. desember 2005 #4 Skrevet 9. desember 2005 Synes faktisk marsipanan bli bedre uten skålding!
Gjest Piper Skrevet 9. desember 2005 #5 Skrevet 9. desember 2005 Tørk mandlene på svak varme i ovnen, for da tørker de fort
Gjest Gjest Skrevet 10. desember 2005 #6 Skrevet 10. desember 2005 Jeg lagde kransekake uten å skolde noen mandler jeg..
Gjest LoisLane Skrevet 10. desember 2005 #7 Skrevet 10. desember 2005 Jeg lagde kransekake uten å skolde noen mandler jeg.. ← Ja, det er akkurat det som er forskjellen på kransekakemasse og marsipan.
Gjest Gjesten Skrevet 10. desember 2005 #8 Skrevet 10. desember 2005 Vi skoldar ikkje mandlane før vi lagar marsipan, det smakar minst like godt, men blir ikkje kvitt- kvitt lissom...
Gjest gjest Skrevet 10. desember 2005 #9 Skrevet 10. desember 2005 tror jeg gjør det enkelt jeg,ingen skolding! skal mandlene finmales helt?ja de skal vel det.
skrue Skrevet 11. desember 2005 #10 Skrevet 11. desember 2005 Hmm, det tar altså ca 30 min å skolde 500 g mandler, så la de ligge å tørke for seg selv et par dager. Som alltid må det bare planlegges litt. Kranskekake og kakebunner går greit uten å skolde, men ren marsipan bør lages av skolede mandler synes jeg.
Gjest Catwoman Skrevet 11. desember 2005 #11 Skrevet 11. desember 2005 Jeg har laget marsipan uten å skolde mandler, og den ble veldig veldig god. Blir jo ikkke hvit da, men skallet merker du ingen ting til.
Gjest Very Victoria Skrevet 11. desember 2005 #12 Skrevet 11. desember 2005 Hjemmelaget marspian som er laget av mandler med skall synes jeg vitner om ren latskap.
Rosenrød Skrevet 11. desember 2005 #13 Skrevet 11. desember 2005 Nå har mamsen og jeg laget marsipan, hun hadde allerede skåldet mandlene, så den ble hvit i år. Laget: 1. Med portvin og sjokolade 2. Med juicen og litt av skallet av en appelsin, pluss nøtter 3. Med hakkede pistasjnøtter og sjokolade 4. Med hakkede valnøtter og sjokolade Namminam!
Gjest gjest Skrevet 11. desember 2005 #14 Skrevet 11. desember 2005 mmmmmmmmmmmm namnam! marsipan er bare så nydelig.jeg for min del må vente med å lage,klarer ikke å ha sånne godsaker på lur! mange gode smakstilsetninger du hadde.
Gjest gjest1 Skrevet 12. desember 2005 #15 Skrevet 12. desember 2005 Hjemmelaget marspian som er laget av mandler med skall synes jeg vitner om ren latskap. ← Ja, for det kan jo ikke hende at noen faktisk liker den sånn?
Gjest LoisLane Skrevet 12. desember 2005 #16 Skrevet 12. desember 2005 Hjemmelaget marspian som er laget av mandler med skall synes jeg vitner om ren latskap. ← Ja, for det kan jo ikke hende at noen faktisk liker den sånn? ← Bare noe de sier for å skjule at de egentlig er forferdelig late.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå