Nattens rytter Skrevet 23. november 2022 #1 Skrevet 23. november 2022 I år lyt de skaffa dykk pinnekjøt av kje til jol!
AnonymBruker Skrevet 23. november 2022 #2 Skrevet 23. november 2022 Kje faller dessverre ikke helt i smak her. Men supert med fokus på matkultur og lokale råvarer! Anonymkode: 19f62...e72
AnonymBruker Skrevet 23. november 2022 #3 Skrevet 23. november 2022 Det forutsetter at en liker det da. Det er ikke alle som gjør. Anonymkode: 55103...c6a 1
AnonymBruker Skrevet 23. november 2022 #4 Skrevet 23. november 2022 Er alle disse trådene om kje skjult reklame? Anonymkode: 57cb0...dd7 3
AnonymBruker Skrevet 23. november 2022 #5 Skrevet 23. november 2022 7 minutter siden, Nattens rytter said: I år lyt de skaffa dykk pinnekjøt av kje til jol! Hvilken dialekt, eller hva slags språk er det her? Lurer på hvordan det pinnekjøttet smaker, hvor i landet må man for å finne noe slikt? Anonymkode: 368ed...c12
AnonymBruker Skrevet 23. november 2022 #6 Skrevet 23. november 2022 Definitivt Sogning Anonymkode: 99375...9f1
Nattens rytter Skrevet 23. november 2022 Forfatter #7 Skrevet 23. november 2022 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Hvilken dialekt, eller hva slags språk er det her? Lurer på hvordan det pinnekjøttet smaker, hvor i landet må man for å finne noe slikt? Anonymkode: 368ed...c12 Mildt og godt! https://www.adressa.no/kultur/i/JE8Vpj/det-beste-pinnekjottet-er-ikke-av-sau Mange som har det! https://www.heidrun.as/butikk/ https://solvanegard.no/julemat.html https://ovrejorde.no/nettbutikk https://www.endalgard.no/kjott/ https://www.seterlia.no/gallery https://www.gulesider.no/fundtaunet+bukk+og+geit+ronglan/131065378/bedrift
Nattens rytter Skrevet 23. november 2022 Forfatter #8 Skrevet 23. november 2022 AnonymBruker skrev (41 minutter siden): Er alle disse trådene om kje skjult reklame? Anonymkode: 57cb0...dd7 Slett ikkje. Eg er genuint oppteken av norsk mat, sau og geit var vanlegare enn storfe og gris i gamle dagar. Kvifor skal me ikkje eta det same som forfedrene våre?
AnonymBruker Skrevet 23. november 2022 #9 Skrevet 23. november 2022 Kanskje fordi kje er vanskelig å få tak i? Det får skuffes ut små babygeiter en masse da, til Rema og Coop, med tilhørende og litt mer proffe reklamekampanjer enn dine forsøk. Kje (og geit, grøss) er veldig vanlig og mer tilgjengelig i Søreuropa og Afrika, så det kan jo være en tanke å ikke henge det utelukkende på at vi bør gå tilbake til de tross alt veldig traurige røttene vi har på matfronten. Jeg har fått nydelig kje servert i Spania. Har mine tvil om det ville vært like delikat servert av nordmenn som tviholder på at mat bør være først og fremst tradisjonell, ikke nødvendigvis godt. Anonymkode: 57cb0...dd7
AnonymBruker Skrevet 23. november 2022 #10 Skrevet 23. november 2022 Her er det forskjellige produkter av geit, også pinnekjøtt Hjem (sandemgaard.com) Anonymkode: 6b388...c63 1
AnonymBruker Skrevet 23. november 2022 #11 Skrevet 23. november 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Kanskje fordi kje er vanskelig å få tak i? Det får skuffes ut små babygeiter en masse da, til Rema og Coop, med tilhørende og litt mer proffe reklamekampanjer enn dine forsøk. Kje (og geit, grøss) er veldig vanlig og mer tilgjengelig i Søreuropa og Afrika, så det kan jo være en tanke å ikke henge det utelukkende på at vi bør gå tilbake til de tross alt veldig traurige røttene vi har på matfronten. Jeg har fått nydelig kje servert i Spania. Har mine tvil om det ville vært like delikat servert av nordmenn som tviholder på at mat bør være først og fremst tradisjonell, ikke nødvendigvis godt. Anonymkode: 57cb0...dd7 Vi burde alle spise mer kje, men ikke av grunnene TS ser ut til å oppgi. Grunnen er at hannkillinger destrueres i stor stil i Norge, fordi man holder geiter for å lage ost, og da er geitebukkene ikke noe man kan fø på. Kjekjøtt regnes av Nortura som ikke tilstrekkelig innbringende, dermed får ikke bønder levere kjøtt til dem, og dermed får ikke kunder tak i kjekjøtt. Så da går nyfødte geitebukker i forbrenningsovnen i stedet. https://www.nrk.no/livsstil/slas-i-hjel-rett-etter-fodselen-1.13336550 I tillegg er Norge som skapt for geitehold, for å holde kulturlandskapet i hevd. Så jeg anbefaler alle å etterspørre kjekjøtt, samt kjøpe det på Reko-ringen. Alle som spiser ost av geitemelk har i grunnen en etisk forpliktelse til også å ta i bruk kjekjøttet. Men ikke gidd å lage pinnekjøtt av det da - kje er godt til mat med smaker fra Middelhavet og Midt-Østen. Til pinnekjøtt vil jeg ha lam. Anonymkode: f22ff...aa4 2 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå