rampeguri Skrevet 20. november 2022 #1 Skrevet 20. november 2022 Har lyst på vegetar til middag i morgen, men det bør være noe som er enkelt og raskt å lage. Liker ikke wok. Noen forslag? Pai er dessverre ikke et alternativ siden sønnen min ikke liker det....
Daisy-love Skrevet 20. november 2022 #2 Skrevet 20. november 2022 Indisk dhal eller hvordan det staves finnes det masse oppskrifter på og er både billig og godt. 1
AnonymBruker Skrevet 20. november 2022 #3 Skrevet 20. november 2022 Taco med røde linser med taco-krydder. Anonymkode: 8765e...162 3
AnonymBruker Skrevet 20. november 2022 #4 Skrevet 20. november 2022 Vegetar chili, kjempegodt over bakte poteter. Anonymkode: df298...142
AnonymBruker Skrevet 20. november 2022 #5 Skrevet 20. november 2022 Kikertgryte 1 gul løk 2 fedd hvitløk 0,5 dl rapsolje 2 ss garam masala 1 ts gurkemeie 1/4 - 1/2 ts chilipulver (smak til) 2 bokser hakka tomater 1 boks kikerter, skylt og avrent litt salt (smak til) 1. Fres hakka løk og hvitløk i olje i en kjele. 2. Tilsett krydderet, la det frese litt. Rør! Det skal ikke bli brent. 3. Sleng oppi tomater og kikerter, la det koke ca 10 min. Smak til med ev. mer krydder og salt. 4: Server med med ris Linsecurry 1 sjalottløk 1 søtpotet 1 gulrot 2 spiseskjeer olje 1 teskje gurkemeie 1 teskje garam masala 1 teskje ingefær 1 teskje salt 2,5 dl grønne linser 6 desiliter vann med buljongpulver 1 boks kokosmelk 1.Finhakk sjalottløk. Skrell søtpotet og gulrot, skjær søtpotet i terninger og gulrot i ringer. 2.Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i gurkemeie, garam masala og ingefær og surr i et par minutter. 3.Tilsett sjalottløk, søtpotet og gulrot, rør det hele sammen. 4.Ha i salt, linser og vann med buljongpulver og la det koke opp. La det koke i 10 minutter, rør deretter inn kokosmelken. 5.Smak eventuelt til med litt mer salt. La det koke videre til søtpotetbitene er møre 6:Server med ris eller nan Anonymkode: 62dfb...3f6 1
AnonymBruker Skrevet 21. november 2022 #6 Skrevet 21. november 2022 chana masala. med ris, maan, mangochutney og raita. Ratatouille og pasta, gjerne spagetti eller tagliatelle. pannekaker og tomatsuppe. Anonymkode: 3a390...38f
AnonymBruker Skrevet 21. november 2022 #7 Skrevet 21. november 2022 Daal servert med ris, papadam og chutney og/eller raita Anonymkode: 52251...6ca
Nattens rytter Skrevet 21. november 2022 #8 Skrevet 21. november 2022 (endret) Salat Skjåkgryn (oppbløytt og kokt) Kinakål eller bladsalat Tomat Agurk Sjampinjong Ost/skinke eller liknande Arne Brimi si byggrynsgryte 250 g byggryn 1 l eplejuice av god kvalitet 50 g rosiner 100 g nøtter 200 g. eple i biter Kok byggryn møyre i god eplejuice. Når gryna er møyr, vend inn rosiner. Verm godt før det vert servert som graut. Tilsett eventuelt meir eplesaft. Arne Brimi sin byggsalat 2 sjalottlauk Olje 1 dl eplesaft 175 g Skjåkgryn 5 dl kraft/vatn 200 g terninger rotgrønnsaker Finhakk sjalottlauken og fres han i litt olje. Ha i gryn og eplesaft, lat koka inn. Fyll gradvis med kraft/vatn. Ha i grønsakene, lat dei koka møyre med gryna, røyr ofte. Smak til med salt, nykverna pepar og kanskje nokre ss smør. Endret 21. november 2022 av Nattens rytter
AnonymBruker Skrevet 21. november 2022 #9 Skrevet 21. november 2022 Nå på høsten synes jeg norske rotgrønnsaker og sopp er på sitt beste, og det gir mye inspirasjon til mettende retter. Gjerne blandet med litt bønner eller linser. For eksempel vegetarisk shepards pie, vegetar-lasagne, gryter og supper. Jeg lagde også vegansk wellington her om dagen, supergodt. Anonymkode: 16ba0...a58
Nattens rytter Skrevet 21. november 2022 #10 Skrevet 21. november 2022 Kokeboka til Mattias Kristiansson er rett god. https://www.bokus.com/bok/9789163965197/det-veganska-koket-1700-vaxtbaserade-recept/?gclid=Cj0KCQiA4OybBhCzARIsAIcfn9lAvpKITSIyfCm4sRnLy9bE-U0LqvVzsJIbFL5aAfeNQ55tK8ZlIT0aAjXgEALw_wcB
Brunhilde Skrevet 21. november 2022 #11 Skrevet 21. november 2022 Hva med falaffel og salat i pitabrød? Du kan hummus ved siden av, eller tomatsalsa. Dette er en av mine favorittvegetarretter. Falaffel med taboulleh ved siden av er også veldig godt. 1
AnonymBruker Skrevet 21. november 2022 #12 Skrevet 21. november 2022 Nattens rytter skrev (7 timer siden): Salat Skjåkgryn (oppbløytt og kokt) Kinakål eller bladsalat Tomat Agurk Sjampinjong Ost/skinke eller liknande Arne Brimi si byggrynsgryte 250 g byggryn 1 l eplejuice av god kvalitet 50 g rosiner 100 g nøtter 200 g. eple i biter Kok byggryn møyre i god eplejuice. Når gryna er møyr, vend inn rosiner. Verm godt før det vert servert som graut. Tilsett eventuelt meir eplesaft. Arne Brimi sin byggsalat 2 sjalottlauk Olje 1 dl eplesaft 175 g Skjåkgryn 5 dl kraft/vatn 200 g terninger rotgrønnsaker Finhakk sjalottlauken og fres han i litt olje. Ha i gryn og eplesaft, lat koka inn. Fyll gradvis med kraft/vatn. Ha i grønsakene, lat dei koka møyre med gryna, røyr ofte. Smak til med salt, nykverna pepar og kanskje nokre ss smør. Når ble gris vegetar? Anonymkode: 62dfb...3f6
Nattens rytter Skrevet 21. november 2022 #13 Skrevet 21. november 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Når ble gris vegetar? Anonymkode: 62dfb...3f6
AnonymBruker Skrevet 21. november 2022 #14 Skrevet 21. november 2022 Tyrkisk linsesuppe med godt brød, loaded nachos eller quesedilla med bønner og ost, stekt ris med egg og grønnsaker, pasta med tomatsaus, pad thai med tofu, peanøtter og nudler, en indisk curry med paneer. Masse godt å spise 😋 Anonymkode: b009f...d64
Rosakatt Skrevet 21. november 2022 #15 Skrevet 21. november 2022 Det er jo ikke så sunnt, men går an å bare lage burger også 😊 Eller om det er noe du har lyst på eller du vet sønnen din liker, Google om det kan lages vegetar
rampeguri Skrevet 22. november 2022 Forfatter #16 Skrevet 22. november 2022 Tusen takk for mange tips! Det ble vårruller Grunnen til at jeg var på jakt etter vegetaroppskrifter er ikke at jeg ikke spiser kjøtt - men er ikke så glad i det. Og dessuten grei måte å få i seg mer grønnsaker Og billigere er det ofte også....
AnonymBruker Skrevet 22. november 2022 #17 Skrevet 22. november 2022 Nattens rytter skrev (16 timer siden): Ja for det var sikkert en du tenkte på. Anonymkode: 62dfb...3f6 1
AnonymBruker Skrevet 22. november 2022 #18 Skrevet 22. november 2022 AnonymBruker skrev (17 timer siden): Når ble gris vegetar? Anonymkode: 62dfb...3f6 AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Ja for det var sikkert en du tenkte på. Anonymkode: 62dfb...3f6 Ikke meg du siterer, men; Slapp av da 😜 Jeg er selv ikke-veggis, som spiser en del vegetariansk. Det er veldig raskt å skrive en feil ingrediens i farten når man ramser opp en vegetariansk variant av en rett. Alle vet da at svin ikke er vegetariansk. Så det var neppe ment sleivete. Anonymkode: 16ba0...a58
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå