Gå til innhold

Kremost som jeg kan bruke


Anbefalte innlegg

Skrevet
AnonymBruker skrev (21 minutter siden):

Kan du ikke si hva det er du skal lage? Jeg skjønner ikke hvorfor du tror at kremfløte holder i massevis? Til hva? Det er to helt forskjellige produkter. 

Med 700g kremost antar jeg at du skal lage en ostekake eller to, helst bakt type. 

Jeg syns forresten kremost har lang holdbarhet, også etter åpning. Hvis du er bekymret for holdbarhet, hvorfor kjøper du ikke 3x 200g og spiser de resterende 100g på brødskiven? Hvorfor vil du kjøpe et spann på 1kg og sitte igjen med 300g? 

Anonymkode: 852b6...364

jeg mener når kaken er lagd. Hvor benyttes kremosten? er det ikke på utsiden av f.eks sukkerbrød?

Anonymkode: f840d...bf7

Videoannonse
Annonse
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

jeg mener når kaken er lagd. Hvor benyttes kremosten? er det ikke på utsiden av f.eks sukkerbrød?

Anonymkode: f840d...bf7

Osten har vel samme holdbarhet på kaken som i boks om kake er i kjøleskap vil jeg tro. Ja om det var det du tenkte på

Anonymkode: f33e0...389

Skrevet
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

jeg mener når kaken er lagd. Hvor benyttes kremosten? er det ikke på utsiden av f.eks sukkerbrød?

Anonymkode: f840d...bf7

Enten sammen melis og krem (ostekrem, og da er det vanlig med nedkjølt sitrongele også om det er en ostekake), evt med melis og smør (amerikansk frosting)

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

jeg mener når kaken er lagd. Hvor benyttes kremosten? er det ikke på utsiden av f.eks sukkerbrød?

Anonymkode: f840d...bf7

Jeg håper du tuller?

Kremost brukes ofte som ingrediens i en krem til, for eksempel, gulrotkake. Da blander man smør, kremost, melis og kanskje litt sitron (eller vanlije) for smakes skyld.

Til sukkerbrød ville jeg personlig brukt krem i en eller annen variant og holdt meg langt unna ostekrem.

Men ts, når du vet at du trenger 700 gram, så har du vel resten av oppskriften også? :klo:

 

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Skrevet
Brunhilde skrev (11 minutter siden):

Jeg håper du tuller?

Kremost brukes ofte som ingrediens i en krem til, for eksempel, gulrotkake. Da blander man smør, kremost, melis og kanskje litt sitron (eller vanlije) for smakes skyld.

Til sukkerbrød ville jeg personlig brukt krem i en eller annen variant og holdt meg langt unna ostekrem.

Men ts, når du vet at du trenger 700 gram, så har du vel resten av oppskriften også? :klo:

 

Jeg snakker kun for noen andre som har behov av mye kremost. Og jeg vil ha forståelse hva det er. 

Anonymkode: f840d...bf7

Skrevet
Nattens rytter skrev (8 timer siden):

Geitesmak i kaker er nok for de aller mest spesielt interesserte. 

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

700 g til kake. Jeg synes ikke kremost holder seg veldig lenge. 

Finnes det andre alternativer? trodde kremfløte holdt i massevis, men er kremost dagens mote å bruke?

bare spør for å få mer kunnskap.

Anonymkode: f840d...bf7

Ost og fløte er ikke samme produkt, smaker ikke det samme, har ikke samme konsistens og fyller ikke samme funksjon i retten. 

Nattens rytter skrev (4 timer siden):

Snøfrisk smakar betre enn Philadelphiaost. 

Igjen, geitesmak i kake? Ikke et sjakktrekk. :) (På brødskiva, i lefser o.l. blir noe helt annet.)

Brunhilde skrev (20 minutter siden):

Jeg håper du tuller?

Kremost brukes ofte som ingrediens i en krem til, for eksempel, gulrotkake. Da blander man smør, kremost, melis og kanskje litt sitron (eller vanlije) for smakes skyld.

Til sukkerbrød ville jeg personlig brukt krem i en eller annen variant og holdt meg langt unna ostekrem.

Men ts, når du vet at du trenger 700 gram, så har du vel resten av oppskriften også? :klo:

 

(Jeg begynner nesten å mistenke at denne tråden er en slik "hvor mange spørsmål kan jeg stille om hverdagslige ting de aller fleste vet fra før før folk går lei"-tråd som dukker opp i blant.) 

AnonymBruker skrev (14 minutter siden):

Jeg snakker kun for noen andre som har behov av mye kremost. Og jeg vil ha forståelse hva det er. 

Anonymkode: f840d...bf7

Så nå spør du plutselig for noen andre, mens i overskriften skal du bruke den selv? Mistanken blir sterkere og sterkere. ;) 

Anonymkode: 0e2f1...068

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (4 timer siden):

700 g til kake. Jeg synes ikke kremost holder seg veldig lenge. 

 

Anonymkode: f840d...bf7

Du kan jo kjøpe to Philadelphia på 300g stykk og en fra Tine på 125g 

Skrevet

Dette må jo være en trolletråd. 

Vanlig pisket krem brukes utenpå sukkerbrød til bløtkake eller marsipankake. 

Kremostglasur brukes på gulrotkake, Red Velvet cake, og noen krydderkake og sjokolader. Ofte har disse kakene røtter i usa. Og da lager du kremen slik som @Brunhildehar beskrevet. 

Og som hun sier, hvis du (eller denne personen du liksom spør for) vet at de trenger 700g kremost (hvor mange kaker er det snakk om egentlig? Med smør og melis blir det syke mengder glasur) så følger de vel en oppskrift og vet at de ikke bare kan skifte ut kremost med kremfløte. 

Siden du ikke vet hva kremost er anbefaler jeg at du kjøper en slik liten pakke fra Tine og smaker. På brødskiven. Veldig godt! 

 

42159782712375.5d25e6f12c0e2.jpg

Anonymkode: 852b6...364

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (29 minutter siden):

Dette må jo være en trolletråd. 

Vanlig pisket krem brukes utenpå sukkerbrød til bløtkake eller marsipankake. 

Kremostglasur brukes på gulrotkake, Red Velvet cake, og noen krydderkake og sjokolader. Ofte har disse kakene røtter i usa. Og da lager du kremen slik som @Brunhildehar beskrevet. 

Og som hun sier, hvis du (eller denne personen du liksom spør for) vet at de trenger 700g kremost (hvor mange kaker er det snakk om egentlig? Med smør og melis blir det syke mengder glasur) så følger de vel en oppskrift og vet at de ikke bare kan skifte ut kremost med kremfløte. 

Siden du ikke vet hva kremost er anbefaler jeg at du kjøper en slik liten pakke fra Tine og smaker. På brødskiven. Veldig godt! 

 

42159782712375.5d25e6f12c0e2.jpg

Anonymkode: 852b6...364

Jeg synes 700 gram til en kake er mye. Eller bruker til bollene. Toppis. 

Anonymkode: f840d...bf7

Gjest Anonym Brukar0
Skrevet
AnonymBruker skrev (15 minutter siden):

Jeg synes 700 gram til en kake er mye. Eller bruker til bollene. Toppis. 

Anonymkode: f840d...bf7

Jeg har brukt 700 g kremost i fyllet/ostemassen til ostekake.

Skrevet
AnonymBruker skrev (50 minutter siden):

Jeg synes 700 gram til en kake er mye. Eller bruker til bollene. Toppis. 

Anonymkode: f840d...bf7

Det er enormt mye hvis den skal brukes til glasur (eventuelt til en veldig stor kake), men til en ostekake er det ikke så voldsomt mye. 

Anonymkode: 0e2f1...068

Skrevet
AnonymBruker skrev (18 timer siden):

700 g til kake. Jeg synes ikke kremost holder seg veldig lenge. 

Finnes det andre alternativer? trodde kremfløte holdt i massevis, men er kremost dagens mote å bruke?

bare spør for å få mer kunnskap.

Anonymkode: f840d...bf7

Kremfløte er flytende, kremost er smøremykt. 
Kremost er varmebehandlet og syrnet, fløte er pasteuriserte. 
Skal du vispe kremfløte til samme konsistens som kremost, ja da har du smør.
Og har du noen gang prøvd steke fløtekrem forresten? 

Du kan ikke lage ostekrem av smør. På samme måte kan du heller ikke lage smørkrem av ost. 

 

Anonymkode: ae9e4...e17

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Kremfløte er flytende, kremost er smøremykt. 
Kremost er varmebehandlet og syrnet, fløte er pasteuriserte. 
Skal du vispe kremfløte til samme konsistens som kremost, ja da har du smør.
Og har du noen gang prøvd steke fløtekrem forresten? 

Du kan ikke lage ostekrem av smør. På samme måte kan du heller ikke lage smørkrem av ost. 

 

Anonymkode: ae9e4...e17

takker for alle innspill, jeg prøver bare å forstå begrepet kremost, og samtidig stusser jeg hvorfor ikke det større volum boks enn å måtte kjøpe flere i små partier.

Anonymkode: f840d...bf7

Skrevet
1 hour ago, AnonymBruker said:

takker for alle innspill, jeg prøver bare å forstå begrepet kremost, og samtidig stusser jeg hvorfor ikke det større volum boks enn å måtte kjøpe flere i små partier.

Anonymkode: f840d...bf7

Rett og slett fordi det er svært sjelden man trenger 700g kremost. 

Har sett det ofte skal være så mye i stekte ostekaker, men her i landet lager vi jo flest ostekaker med gelatinfyll. Da er det vanlig med 2-300g pr kake. Butikkene hadde ikke fått solgt mye gigapakker, det er bedre å kjøpe flere små pakker når man en sjelden gang trenger mye. 

Anonymkode: 2f536...2bc

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Skrevet

hva heter kremost på svensk?

Anonymkode: f840d...bf7

Skrevet
AnonymBruker skrev (17 minutter siden):

hva heter kremost på svensk?

Anonymkode: f840d...bf7

Det heter preputii

 

Anonymkode: 5c322...fee

Skrevet
AnonymBruker skrev (20 minutter siden):

hva heter kremost på svensk?

Anonymkode: f840d...bf7

Det heter färskost.

Skrevet
Thildamor skrev (24 minutter siden):

Det heter färskost.

er det arla som selger färskost i Sverige? andre bedrifter?

Anonymkode: f840d...bf7

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

er det arla som selger färskost i Sverige? andre bedrifter?

Anonymkode: f840d...bf7

Som produserer, mener du? Det er mange forskjellige, arla er en av de, garant, osterians, creme Bonjour og mange flere.

Skrevet
Thildamor skrev (8 timer siden):

Som produserer, mener du? Det er mange forskjellige, arla er en av de, garant, osterians, creme Bonjour og mange flere.

i Sverige?

Anonymkode: f840d...bf7

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...