Gjest gjest 0 Skrevet 8. desember 2005 #1 Skrevet 8. desember 2005 (endret) Noen som har oppskrift på gode frokost/lunsj muffins? Noe med ost, krydder eller havre i? Endret 8. desember 2005 av Vampyra
Arkana Skrevet 8. desember 2005 #2 Skrevet 8. desember 2005 Lunsjmuffins (10 store) 2 gulrøtter 1 purre 5 dl hvetemel 3,5 dl sammalt hvete grov 3 ts bakepulver 1 ts salt 2 ss hakket frisk timian eller 1 ts tørket 3 egg 2,5 dl vann 1,5 dl kefir 1 dl olivenolje 1 egg 2 dl cottage cheese ½ dl seterrømme 1 dl revet ost Riv gulrøttene grovt. Skjær purre i tynne ringer. Bland sammen det tørre og tilsett grønnsaker og timian. Pisk eggene skikkelig opp og visp inn vann, kefir og olje. Rør eggeblandingen inn i det tørre. Fordel røren i muffinsformer. Bland sammen egg, cottage cheese, seterrømme og ost. Lag en fordypning i hver muffins og hell i en skje røre. Pynt med litt purrestrimler og stek ved 175 grader i ca 30 minutter. Matmuffins (12 store) 8 dl hvetemel 1 ss bakepulver 1 ts salt 100 g smør 4 dl melk 1 purre 100 g kokt skinke eller salami 2 dl revet ost Kjør sammen i en foodprocessor mel, bakepulver, salt og smør i terninger. Kjør til en finkornet masse. Tilsett melken og kjør sammen til en deig. Rør inn for hånd, finhaket purre og tynne strimler av skinke eller salt pølse . Fordel deigen i smurte muffinsformer. Dryss over ost og stek i varm stekeovn 220 grader på midterste rille i 12-14 min. Avkjøl på rist. Tips: Smakstilsetning kan varieres, prøv soltørket tomat og sorte oliven eller finhakket paprika i stedet for purre.
Nella Skrevet 8. desember 2005 #3 Skrevet 8. desember 2005 Har du sett denne siden her: http://www.dagensmuffin.se/
-Fisken- Skrevet 8. desember 2005 #4 Skrevet 8. desember 2005 Muffins med hvetekim, honning og rosiner (12 stk) 125 g hvetekim 2 ts bakepulver en klype salt 75 g rosiner 4 ss flytende honning 50 g smør eller margarin, smeltet 2 små egg ca 6 ss melk Legg hvetekim, bakepulver, salt og rosiner i en bolle og tilsett honning, smør el margarin og egg. Bland sammen og rør inn nok melk til å få en nokså fast blanding, som drypper tungt fra sleiva når du rister den. Legg toppede spiseskjeer av blandingen i smurte muffinsformer, fordel røren mellom de 12 fordypningene. Stek ved 180 grader i 15-20 min til muffinsene har hevet seg og kjennes faste ut ved et lett trykk. Serveres varme.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå