AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #1 Skrevet 19. november 2022 Hei! Jeg glemte en kasserolle med pasta og stekt kylling på benken i går, så har stått i romtemp i 12 timer nå. Jeg skjønner at jeg må kaste pastaen, men må jeg også kaste kyllingen siden den er i kontakt med pastaen? Dersom det kan smitte med bakterier- kan jeg redde det ved å ta den i en runde til stekepanna? jeg jobber helg og bor ganske øde uten matbutikk så rekker ikke å gå innom jobb og har ikke særlig annnen mat å ta med meg🙈 Anonymkode: 00778...8c3
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #2 Skrevet 19. november 2022 Jeg vil tro denne maten garanterer deg en runde matforgiftning. Ikke hadde jeg rørt kyllingen og ikke hadde jeg rørt pastaen. Anonymkode: 24617...b37 2
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #3 Skrevet 19. november 2022 Absolutt ikke. Anonymkode: ade56...9f1
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #4 Skrevet 19. november 2022 Nei! Pasta og ris som har vært oppbevart i romtemperatur skal ikke spises Anonymkode: d1752...2fe 1
EbbaGrønn Skrevet 19. november 2022 #5 Skrevet 19. november 2022 Det som er farlig er at det dannes giftstoffer som ikke blir borte ved å varme maten på nytt. Kast!
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #6 Skrevet 19. november 2022 Jeg spør om kyllingen? Må den også kastes? Anonymkode: 00778...8c3
LedigNavn Skrevet 19. november 2022 #7 Skrevet 19. november 2022 Kylling som har vært i kontakt med pasta i romtemperatur så lenge, ville i alle fall jeg kastet.
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #8 Skrevet 19. november 2022 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Jeg spør om kyllingen? Må den også kastes? Anonymkode: 00778...8c3 JA! Anonymkode: 24617...b37 1
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #9 Skrevet 19. november 2022 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): JA! Anonymkode: 24617...b37 Tusen takk Føles utrolig kjipt å kaste så masse mat, men sånn må det vel være når man er dust nok til å glemme maten. Anonymkode: 00778...8c3 2
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #10 Skrevet 19. november 2022 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Tusen takk Føles utrolig kjipt å kaste så masse mat, men sånn må det vel være når man er dust nok til å glemme maten. Anonymkode: 00778...8c3 Jeg har spist både pasta og kylling som har stått ute over natten, aldri blitt syk av det Anonymkode: d689c...d4e 2
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #11 Skrevet 19. november 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg har spist både pasta og kylling som har stått ute over natten, aldri blitt syk av det Anonymkode: d689c...d4e Helt til den gangen du blir sittende på toalettet med en bøtte på fanget og tenker at din siste time er kommet 🙌🏼 Matforgiftning er ikke noe å spøke med Anonymkode: 93d43...f9c 2
Embla Othea Skrevet 19. november 2022 #12 Skrevet 19. november 2022 Kast det, ellers risikerer du matforgiftning.
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #13 Skrevet 19. november 2022 Og jeg hadde som vanlig spist det. Jeg har ofte pastasalater, kylling og lignende, til lunsj. Tas ut av kjøleskapet kl 6.30, spises kl 12. Er det rester tar gjerne jeg/mannen (ofte han som er sulten før middag) det i 17-tiden. Slik har vi holdt på i 15 år. Aldri blitt matforgiftet. Det kan nok skje, men står i en runde med det etter alle pengene vi har spart. Anonymkode: 669bd...3c5 2
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #14 Skrevet 19. november 2022 Mat som står på benken over natten har jeg spist mange ganger. Hadde ikke kastet det. Anonymkode: ff1cd...d69 2
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #16 Skrevet 19. november 2022 Akkurat når det kommer til kylling hadde jeg kastet det. Anonymkode: b501d...d24 1
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #17 Skrevet 19. november 2022 Jeg har også pleid å spise selv om det har stått en stund ute. Også over natta. Alltid gått fint. Anonymkode: d678e...46a
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #18 Skrevet 19. november 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Og jeg hadde som vanlig spist det. Jeg har ofte pastasalater, kylling og lignende, til lunsj. Tas ut av kjøleskapet kl 6.30, spises kl 12. Er det rester tar gjerne jeg/mannen (ofte han som er sulten før middag) det i 17-tiden. Slik har vi holdt på i 15 år. Aldri blitt matforgiftet. Det kan nok skje, men står i en runde med det etter alle pengene vi har spart. Anonymkode: 669bd...3c5 Det har gått bra fordi det har stått i kjøleskapet etter at pastaen er kokt. Hadde du derimot kokt pasta kvelden før for så å la det stå til dagen etter i romtemperatur så er sjansene veldig store for at det hadde gått galt. Så lenge pasta (og ris) blir kjølt ned etter koking og avkjøling, så er det trygt. Bakteriene dannes i romtemperatur. Anonymkode: 8cadd...e71 3
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #19 Skrevet 19. november 2022 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Akkurat når det kommer til kylling hadde jeg kastet det. Anonymkode: b501d...d24 Pasta er mye farligere enn kylling. Pasta og ris som er kokt og står fremme over tid i romtemperatur er noe av det farligste du kan spise. Anonymkode: 56ad4...28c 2 1
AnonymBruker Skrevet 19. november 2022 #20 Skrevet 19. november 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Pasta er mye farligere enn kylling. Pasta og ris som er kokt og står fremme over tid i romtemperatur er noe av det farligste du kan spise. Anonymkode: 56ad4...28c Ja, men nå svarte jeg på hva jeg ville gjort. Anonymkode: b501d...d24
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå