Gå til innhold

Pasta og stekt kylling glemt på kjøkkenbenken


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Jeg glemte en kasserolle med pasta og stekt kylling på benken i går, så har stått i romtemp i 12 timer nå. Jeg skjønner at jeg må kaste pastaen, men må jeg også kaste kyllingen siden den er i kontakt med pastaen? Dersom det kan smitte med bakterier- kan jeg redde det ved å ta den i en runde til stekepanna?

jeg jobber helg og bor ganske øde uten matbutikk så rekker ikke å gå innom jobb og har ikke særlig annnen mat å ta med meg🙈

Anonymkode: 00778...8c3

Skrevet

Jeg vil tro denne maten garanterer deg en runde matforgiftning. Ikke hadde jeg rørt kyllingen og ikke hadde jeg rørt pastaen. 

Anonymkode: 24617...b37

  • Liker 2
Skrevet

Absolutt ikke.

Anonymkode: ade56...9f1

Skrevet

Nei! Pasta og ris som har vært oppbevart  i romtemperatur skal ikke spises

Anonymkode: d1752...2fe

  • Liker 1
Skrevet

Det som er farlig er at det dannes giftstoffer som ikke blir borte ved å varme maten på nytt. Kast! 

Skrevet

Jeg spør om kyllingen? Må den også kastes?

Anonymkode: 00778...8c3

Skrevet

Kylling som har vært i kontakt med pasta i romtemperatur så lenge, ville i alle fall jeg kastet. 

Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Jeg spør om kyllingen? Må den også kastes?

Anonymkode: 00778...8c3

JA! 

Anonymkode: 24617...b37

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

JA! 

Anonymkode: 24617...b37

Tusen takk :) 

Føles utrolig kjipt å kaste så masse mat, men sånn må det vel være når man er dust nok til å glemme maten.

Anonymkode: 00778...8c3

  • Hjerte 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Tusen takk :) 

Føles utrolig kjipt å kaste så masse mat, men sånn må det vel være når man er dust nok til å glemme maten.

Anonymkode: 00778...8c3

Jeg har spist både pasta og kylling som har stått ute over natten, aldri blitt syk av det :)

Anonymkode: d689c...d4e

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Jeg har spist både pasta og kylling som har stått ute over natten, aldri blitt syk av det :)

Anonymkode: d689c...d4e

Helt til den gangen du blir sittende på toalettet med en bøtte på fanget og tenker at din siste time er kommet 🙌🏼 Matforgiftning er ikke noe å spøke med 

Anonymkode: 93d43...f9c

  • Liker 2
Skrevet

Kast det, ellers risikerer du matforgiftning.

Skrevet

Og jeg hadde som vanlig spist det. 

Jeg har ofte pastasalater, kylling og lignende, til lunsj. Tas ut av kjøleskapet kl 6.30, spises kl 12. Er det rester tar gjerne jeg/mannen (ofte han som er sulten før middag) det i 17-tiden. 

Slik har vi holdt på i 15 år. Aldri blitt matforgiftet. Det kan nok skje, men står i en runde med det etter alle pengene vi har spart. 

Anonymkode: 669bd...3c5

  • Liker 2
Skrevet

Mat som står på benken over natten har jeg spist mange ganger. Hadde ikke kastet det.

Anonymkode: ff1cd...d69

  • Liker 2
Skrevet

Kast!

Anonymkode: 998ef...821

  • Liker 1
Skrevet

Akkurat når det kommer til kylling hadde jeg kastet det.

Anonymkode: b501d...d24

  • Liker 1
Skrevet

Jeg har også pleid å spise selv om det har stått en stund ute. Også over natta. Alltid gått fint. 

Anonymkode: d678e...46a

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Og jeg hadde som vanlig spist det. 

Jeg har ofte pastasalater, kylling og lignende, til lunsj. Tas ut av kjøleskapet kl 6.30, spises kl 12. Er det rester tar gjerne jeg/mannen (ofte han som er sulten før middag) det i 17-tiden. 

Slik har vi holdt på i 15 år. Aldri blitt matforgiftet. Det kan nok skje, men står i en runde med det etter alle pengene vi har spart. 

Anonymkode: 669bd...3c5

Det har gått bra fordi det har stått i kjøleskapet etter at pastaen er kokt.

Hadde du derimot kokt pasta kvelden før for så å la det stå til dagen etter i romtemperatur så er sjansene veldig store for at det hadde gått galt. 

Så lenge pasta (og ris) blir kjølt ned etter koking og avkjøling, så er det trygt. Bakteriene dannes i romtemperatur. 

Anonymkode: 8cadd...e71

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Akkurat når det kommer til kylling hadde jeg kastet det.

Anonymkode: b501d...d24

Pasta er mye farligere enn kylling. Pasta og ris som er kokt og står fremme over tid i romtemperatur er noe av det farligste du kan spise. 

Anonymkode: 56ad4...28c

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Pasta er mye farligere enn kylling. Pasta og ris som er kokt og står fremme over tid i romtemperatur er noe av det farligste du kan spise. 

Anonymkode: 56ad4...28c

Ja, men nå svarte jeg på hva jeg ville gjort.

Anonymkode: b501d...d24

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...