rorodinbåt Skrevet 18. november 2022 #1 Skrevet 18. november 2022 Er det noen som har forslag til enkel mat man kan ta med på koldtbord på julebord, ikke salat og helst noe man ikke skal varme opp.
Banjo Skrevet 18. november 2022 #2 Skrevet 18. november 2022 Lefseruller med ribbe eller sylte og rødbetsalat eller sennep.
Helene Skrevet 18. november 2022 #3 Skrevet 18. november 2022 Fylte lefser. Lefse, smøre med hvitløksost. Rukkolasalat. Kanskje litt løk. Valg, spekemat eller røkt laks. Eller begge varianter. Elsker med laks selv. Legg lakseskiver i lefsen, og rull sammen. Skjær opp i biter etterpå. Perfekt til selskap. 1
Gjest Adobyen Skrevet 18. november 2022 #4 Skrevet 18. november 2022 Godt med fisk Oppskrift på Helstekt ovnsbakt ørret til koldtbordet
rorodinbåt Skrevet 18. november 2022 Forfatter #5 Skrevet 18. november 2022 Adobyen skrev (2 minutter siden): Godt med fisk Oppskrift på Helstekt ovnsbakt ørret til koldtbordet Glemte og si at det ikke bør være for mye tilberedning, er borte kvelden før og jobber sent kvelden før julebordet
AnonymBruker Skrevet 18. november 2022 #6 Skrevet 18. november 2022 Koke opp et lettsaltet lammelår og ta med. Juleskinke, sild, riskrem, surkål, lefse, gravlaks, sennepsaus, julebrød med frukt og nøtter, medisterkaker Anonymkode: 65c28...84a
AnonymBruker Skrevet 18. november 2022 #7 Skrevet 18. november 2022 Julefocaccia ½ pk gjær 3 dl romtemperert vann 1 lys sirup 500 g hvetemel ½ ss salt 200 g valnøttkjerner 100 g tranebær ½ dl olivenolje Smuldre gjæren i bakebollen og ha i vann, sirup, hvetemel, salt og halvparten av olivenoljen. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen. Elt deretter inn tranebær og valnøtter. Smør en 24 cm kakering med olje, og sett formen på et stekebrett. Ha deigen i formen, ha litt olje på hendene og trykk den jevnt utover. Dekk med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Trykk fingertuppene lett ned i deigen for å få de karakteristiske «focaccia-hullene» Ringle over resten av oljen. Stek julefocaccia midt i ovnen på 225 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist. Anonymkode: 6b1dd...d43
Gjest Adobyen Skrevet 18. november 2022 #8 Skrevet 18. november 2022 rorodinbåt skrev (Akkurat nå): Glemte og si at det ikke bør være for mye tilberedning, er borte kvelden før og jobber sent kvelden før julebordet Hvis du vil ha det enda enklere, så kan du kjøpe noen oster, et par pk kjeks og en drueklase 🍇🧀
Nattens rytter Skrevet 18. november 2022 #9 Skrevet 18. november 2022 Kva med tytingkaka til Brimi? (bruk Skjåkmjøl). Delfiakake og Dronning Mauds dessert er det òg mange som tykkjer om. https://www.detsoteliv.no/oppskrift/tyttebaerblotkake-arne-brimis-tytingkake https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/dronning-mauds-dessert/ https://www.smakilom.no/produkt/nyheiter/skjakmjol-ottadalen-molle-1
Nattens rytter Skrevet 18. november 2022 #10 Skrevet 18. november 2022 Sveler med trollkrem er òg godt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå