Gå til innhold

Kan de vera saman med ei dame som ikkje kan laga mat?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Mannfolka her inne er so opptekne av sex og utsjånad, men kva om denne fagerdrosa ikkje laga anna enn biffsnadder og oppattvarma greinaløyse? Eg seier ikkje at det berre er kvinna som skal koka - og eg er sjølv særs interessert i mat og matkultur - men ei kone må kunne laga skapleg mat og det er vel so viktig som utsjånaden. Det er kan ikkje vera so at når mannen vartar opp med næpsupe, rummbrød og avletto, so svarar kona med å varma opp ein ferdigpizza dei dagane det er hennar tur å laga mat. 

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Skal ikke kimse av oppattvarma greinaløyse vel? Synes næpsupe og rummbrød passer best til fest, til hverdags holder jeg meg til fodoora og wolt. 

Anonymkode: f307d...2d6

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Skrevet

Begge bør kunne lage mat. Jeg vil ikke ha en partner som er så hjelpeløs at han ikke kan lese en kokebok, og forstår godt om menn tenker det samme.

Anonymkode: 12629...524

  • Liker 3
Skrevet

Har en kone som er selverklært udugelig på kjøkkenet. Hun er nok ikke det, men jeg syns at det er hyggelig å få lov å være verdens kanskje dårligste mesterkokk... så skal det bli mer omstendig mat... så har vi en god fordeling, jeg jobber hun ser på og gjør meg selskap. Er hyggelig det.

  • Liker 8
  • Hjerte 2
Skrevet

Her er de fleste opptatt av å gradere menneskers utseende med poeng, flott personlighet, kunnskap og kjærlighet betyr ikke stort. Det forklarer skilmissetallene.

Anonymkode: f320d...d91

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 16.11.2022 den 19.01):

Her er de fleste opptatt av å gradere menneskers utseende med poeng, flott personlighet, kunnskap og kjærlighet betyr ikke stort. Det forklarer skilmissetallene.

Anonymkode: f320d...d91

Godt sagt! 

Skrevet

Er poenget med disse trådene å høres morsom ut med fjasete dialekt?

Anonymkode: c2085...854

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Er poenget med disse trådene å høres morsom ut med fjasete dialekt?

Anonymkode: c2085...854

Dialekt? Normert nynorsk. Er du frå Aust-Europa? Ein del av våre nye landsmenn har diverre ikkje lært seg nynorsk 

  • Liker 3
Skrevet

Hvorfor spør du ikke damene om vi kunne vært sammen med en mann som ikke kunne lage mat? Jeg hadde svart nei. Voksne folk må kunne lage mat og menn skal lage like mye mat i husholdningen som kvinner. 

Anonymkode: 1cbba...cfb

  • Liker 1
  • Nyttig 3
Skrevet
Nattens rytter skrev (21 minutter siden):

Dialekt? Normert nynorsk. Er du frå Aust-Europa? Ein del av våre nye landsmenn har diverre ikkje lært seg nynorsk 

Alle fra vest europa kjenner til fagerdrosa som lager greinaløyse mat og rummbrød og yster eiga raudost. Lurer veldig på om du tuller, eller er fra Ottadalen / Gudbrandsdalen 😅 du blander inn « sære» ord fra andre distrikt. 

Anonymkode: f307d...2d6

  • Liker 4
Skrevet

Det eneste som noensinne har betydd noe for meg er om vi har det fint sammen. Om kjemien stemmer. Alt annet er underordnet. Gode kunnskaper om noe er en bonus, ikke et krav. 

Anonymkode: 54e50...efc

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet

De fleste kan lage litt mat, men ellers kan jeg lage mat selv. Trenger ikke noen som gjør det for meg.

Anonymkode: ce661...e14

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (22 timer siden):

Alle fra vest europa kjenner til fagerdrosa som lager greinaløyse mat og rummbrød og yster eiga raudost. Lurer veldig på om du tuller, eller er fra Ottadalen / Gudbrandsdalen 😅 du blander inn « sære» ord fra andre distrikt. 

Anonymkode: f307d...2d6

Ikkje dialekt, normert nynorsk. 
 

https://ordbok.uib.no/perl/ordbok.cgi?OPP=Greinl%+&ant_bokmaal=5&ant_nynorsk=5&nynorsk=+&ordbok=begge

https://ordbok.uib.no/perl/ordbok.cgi?OPP=fagerdros&ant_bokmaal=5&ant_nynorsk=5&nynorsk=+&ordbok=nynorsk

 

Skrevet

Jeg er ubrukelig på kjøkkenet 😏 men typen har holdt ut i 12 år, men skulle virkelig ønske at jeg kunne å lage middagsmat.

Jeg prøver men det meste blir mislykket.

Anonymkode: 8f7f1...cf2

Skrevet

En kvinne må da kunne lage mat, hva ellers skal hun bidra med? 

Anonymkode: 19520...d23

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

En kvinne må da kunne lage mat, hva ellers skal hun bidra med? 

Anonymkode: 19520...d23

Sex og gode samtaler.

Anonymkode: 8f7f1...cf2

Skrevet
Nattens rytter skrev (51 minutter siden):

Avletto og næpsupe er ikkje normert nynorsk, men dialektord, truleg frå Nord-Gudbrandsdalen. 

Og mi erfaring er at menn kan vere godt nøgd, sjølv med ferdigpizza på bordet.

Anonymkode: 8ec86...b00

  • Liker 1
Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (49 minutter siden):

Avletto og næpsupe er ikkje normert nynorsk, men dialektord, truleg frå Nord-Gudbrandsdalen. 

Og mi erfaring er at menn kan vere godt nøgd, sjølv med ferdigpizza på bordet.

Anonymkode: 8ec86...b00

Ja, det er namn på rettar. Næpsupe og blandasmør vart tidlegare rekna for 'nasjonalretten' i Vågå. 

Endret av Nattens rytter
Skrevet
AnonymBruker skrev (15 minutter siden):

En kvinne må da kunne lage mat, hva ellers skal hun bidra med? 

Anonymkode: 19520...d23

Denne tråden retter seg ikke mot homofile menn slik som deg, men mot de som ønsker et samliv med kvinner. 

Anonymkode: e8f6f...007

Skrevet (endret)

Blandasmør

6 liter sur skumma mjølk (gjerne retur frå ysteriet) vert varma seint opp til ca. 70 grader, so myse og ost kan skiljast. Tak kjuka (ostemassa) i eit klede eller ei kraftsil, so mysa renn godt av. Når kjuka er kald, tek ein 1/2 kg kjuke i ein bolle og blandar i ca. 3 dl sur rjome og saltar etter smak.

 

Næpsupe

Ca. 3 liter vatn og 2 dl heilgryn eller halvgryn skal kokast til gryna er nesten møyre. Skrell då 1 1/2 kg kålrot (og/eller nepe). Del dei i 3-4 stykke etter storleiken og ha dei i kjelen. Skrell so 12-14 poteter og ha dei i kjelen. Kok til alt er møyrt. Spe på med mjølk og salt etter smak. Denne porsjonen høver til 6-7 vaksne. 

Ein serverer flatbrød attåt og tykkjer ein so, kan ein koka ekstra poteter til. Nokon legg blandasmør på flatbrød som beta. Andre et blandasmør på flat tallerken saman med potet og nepe/kålrot frå suppa. 

 

Rumbrød

1 kg smult

1/2 kg smør

Sukker etter smak 

6 dl mjølk

Kveitemjøl til passeleg deig

Arbeid godt saman smult og smør, ha i sukker, noko av mjølet og all mjølka, og resten av mjølet til slutt. Kjevl ut til tunne leivar, trins ut runde leivar med eit lokk og steik på takke.  

Endret av Nattens rytter

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...