AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #1 Skrevet 15. november 2022 Vi hadde lapskaus til middag i går og den ble glemt å sette i kjøleskapet. Morgenen ble så hektisk at jeg tok meg ikke tid til å fikse det før jeg dro. 🙈 Stått under lokk på komfyren i snart et døgn… Kan den spises eller det søppel? Anonymkode: 631bd...82c
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #2 Skrevet 15. november 2022 Nei, rett i søpla. Anonymkode: 81be0...aeb 2
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #3 Skrevet 15. november 2022 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Vi hadde lapskaus til middag i går og den ble glemt å sette i kjøleskapet. Morgenen ble så hektisk at jeg tok meg ikke tid til å fikse det før jeg dro. 🙈 Stått under lokk på komfyren i snart et døgn… Kan den spises eller det søppel? Anonymkode: 631bd...82c Nei det kan være farlig å spise middagsmat som ikke har stått i kjøleskapet. Hadde kastet det rett i søpla, snakk om svinn. Anonymkode: 5d9ba...589 1
keops Skrevet 15. november 2022 #4 Skrevet 15. november 2022 (endret) Kan absolutt ikke spises !! Koker av bakterier i en lapskaus etter mye kortere tid i romtemperatur enn dette. Endret 15. november 2022 av keops 1
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #5 Skrevet 15. november 2022 Hadde gått i søpla her. Hadde ikke spist noe som har stått i romtemperatur over natta. Anonymkode: e6583...4e8 1
Million Skrevet 15. november 2022 #6 Skrevet 15. november 2022 (endret) Vel, jeg har spist gryterett som har stått under lokk på komfyren mange ganger. Før i tiden. Det har gått bra hver gang. Men det er det jo ikke sikkert det fortsetter å gjøre... plutselig en gang er det skjedd noe, og man blir matforgiftet. Du kan jo ta en spiseskje og smake på en skje med kjøtt på (tror kjøttet blir fortere bedervet enn en bit gulrot eller potet f.eks). Hadde nok ikke spist det i dag... Endret 15. november 2022 av Million 1
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #7 Skrevet 15. november 2022 Nei. Selvsagt ikke. Anonymkode: 9f93d...e75 1
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #8 Skrevet 15. november 2022 Den ville ikke jeg spist nei. Ville ikke spist den om den var satt inn i dag tidlig heller. Anonymkode: 4db96...6b8 2
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #10 Skrevet 15. november 2022 Nei, merkelig spørsmål fra en voksen(kvinne?) Anonymkode: 37086...611 1
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #11 Skrevet 15. november 2022 Kan hende det går bra. I ytterste konsekvens kan du dø av det. Det er neppe verdt det. Anonymkode: 2e907...a43 2
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #12 Skrevet 15. november 2022 Hadde blitt spist her. Høyt saltinnhold, og alt er kokt/varmebehandlet. Anonymkode: 21156...49d 2
BesteSofie Skrevet 15. november 2022 #13 Skrevet 15. november 2022 Ikke spis det, dannes bakterier i mat som står i roms.temp.
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #14 Skrevet 15. november 2022 Nei nei, det er oppskrift på matforgiftning. Det finnes bakterier som har sporer rundt seg som overleverer koking. Når maten blir romtemperert kan de begynne å vokse og lage giftstoffer. Eller man kan bli syk av å få i seg bakteriene. Det hjelper ikke å ha lokk på! Dette er klassisk årsak til matforgiftning. Hilsen en som jobber i Mattilsynet Anonymkode: f8283...e4b
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #15 Skrevet 15. november 2022 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Nei nei, det er oppskrift på matforgiftning. Det finnes bakterier som har sporer rundt seg som overleverer koking. Når maten blir romtemperert kan de begynne å vokse og lage giftstoffer. Eller man kan bli syk av å få i seg bakteriene. Det hjelper ikke å ha lokk på! Dette er klassisk årsak til matforgiftning. Hilsen en som jobber i Mattilsynet Anonymkode: f8283...e4b Pasta og ris, ja. Men lapskaus? Med grønnsaker og salt kjøtt? Anonymkode: 21156...49d 4
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #16 Skrevet 15. november 2022 Fysj nei. Søpla Anonymkode: 8d108...ab6
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #17 Skrevet 15. november 2022 Jeg hadde fint spist det. Er 34 og vokst opp med at mat står på benken natta over. Aldri blitt syk og ingen av mine barn heller. Anonymkode: d254b...bcc 2
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #18 Skrevet 15. november 2022 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Pasta og ris, ja. Men lapskaus? Med grønnsaker og salt kjøtt? Anonymkode: 21156...49d Moste grønnsaker og potet er et ypperlig vekstmedium for bakterier. Da hjelper det ikke at kjøttet er salt. Det går an å ta sjansen på at det går bra, men ville ikke servert det til noen andre. Vi har sett flere eksempler på matforgiftning når folk har spist lapskaus som ikke er tilstrekkelig nedkjølt. Anonymkode: f8283...e4b 1
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #19 Skrevet 15. november 2022 Jeg ville ikke spist det. Men min far gjør sånt. Gryta kan stå flere dager på benken, varmer den opp for hver gang, helt til det begynner å lukte. Han begrunner det med at slik vokste han opp.. og hans far, og hans far der igjen.. og hans far der igjen.. Den siste faren jeg nevner her (og jeg har hørt konkrete historier om hvordan middagen hans ble satt på hylla til dagen etter om den ikke ble spist) bodde i det mest møkkete, bakterieinfiserte området i Oslo midt under en koleraepedemi. Med brønner som var infisert av avføring og døde rotter. Ser for meg liksom å spise mat som har blitt tilbredt et slikt sted, med vann fra en slik ekkel brønn. Anonymkode: 352f4...a52
AnonymBruker Skrevet 15. november 2022 #20 Skrevet 15. november 2022 Om den er veldig salt burde det gå fint, men det er en risiko. Anonymkode: 57da7...924 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå