Gå til innhold

Majones i sushi. Fandens skaperverk.


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hvorfor skal nordmenn (og andre vestlige) stadig "bearbeide" andre lands fantastiske matkultur med å tilsette ingredienser som ikke skal være der? 

Jeg elsker sushi. Men jeg er sterkt allergisk for egg. Ser nå at flere og flere av sushistedene bruker majones i sushien. Hvorfor? Grrrr. Nærmest umulig nå å bestille sushi takeaway. Spør om det er majones. Får til svar: Bare litt..... 

Tror en japaner hadde klikket i vinkel dersom noen hadde forsøplet sushien med majones. 

Anonymkode: 7c5af...bd1

  • Liker 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Man gjør jo gjerne retter mer tilpasset menneskene i landet. Sånn er det med alt😊 Om du vil ha sushi uten majones, så finnes jo det selvsagt de fleste plasser, og kanskje særlig på «ordentlige» sushirestauranter.

Anonymkode: 578ac...d7a

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kremost og majones! Har vært borti menyer der der det ikke finnes  alternativer uten noe «vestlig klin». Presiserer derfor i kommentarfelt eller overfor servitør at jeg ikke vil ha den slags i maten og da har jeg opplevd at de stiller kontrollspørsmål (bra i seg selv) om jeg virkelig mener at jeg ikke vil ha majones (!) på sushien. Ja, det er djevelens verk i tillegg til smøreost.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (14 minutter siden):

Hvorfor skal nordmenn (og andre vestlige) stadig "bearbeide" andre lands fantastiske matkultur med å tilsette ingredienser som ikke skal være der? 

"Kultur" forandrer seg hele tiden...  Regner med at du ikke har noe imot laks? Det er jo en norsk "kulturell berikelse", feks...  Er enig i at majones ikke passer (selv om jeg er glad i majones på mye), men det er vel uansett ikke verre enn å be om få uten uten, skulle en tru :klo: 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiser ikke egg selv og har aldri vært noe problem å si at jeg ikke vil ha majones/egg på sushien. Ser egentlig ikke for meg at det er noe godt heller for så vidt

Anonymkode: fc18e...5eb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (14 timer siden):

Hvorfor skal nordmenn (og andre vestlige) stadig "bearbeide" andre lands fantastiske matkultur med å tilsette ingredienser som ikke skal være der? 

Jeg elsker sushi. Men jeg er sterkt allergisk for egg. Ser nå at flere og flere av sushistedene bruker majones i sushien. Hvorfor? Grrrr. Nærmest umulig nå å bestille sushi takeaway. Spør om det er majones. Får til svar: Bare litt..... 

Tror en japaner hadde klikket i vinkel dersom noen hadde forsøplet sushien med majones. 

Anonymkode: 7c5af...bd1

Enig. Det er no forbanna drit. Blir like sur når de besudler thaimat med tilsvarende vestlig ting som en «fløteskvett for litt ekstra fylde» 😵💫 Gud, gi meg styrke! 

Anonymkode: 831c5...98b

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (20 timer siden):

Hvorfor skal nordmenn (og andre vestlige) stadig "bearbeide" andre lands fantastiske matkultur med å tilsette ingredienser som ikke skal være der? 

Jeg elsker sushi. Men jeg er sterkt allergisk for egg. Ser nå at flere og flere av sushistedene bruker majones i sushien. Hvorfor? Grrrr. Nærmest umulig nå å bestille sushi takeaway. Spør om det er majones. Får til svar: Bare litt..... 

Tror en japaner hadde klikket i vinkel dersom noen hadde forsøplet sushien med majones. 

Anonymkode: 7c5af...bd1

Tja, da jeg var i Japan så jeg sushi med pølse på, tror også de er åpne for utvikling.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vetatjegikkevet

Uff, helt enig! Heldigvis fungerer det fint å skrive «uten majones/kremost» hos de fleste stedene her. Verstingen dynger ellers på med både ost og jordbær; bløtkake på laksen liksom 🤮

Så mye bedre med den rene smaken av fisk + agurk/avokado/vårløk som er mine favoritter. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig! Tror den "fineste" sushirestauranten her i byen har enten (chili)majones eller Philadelphia på nesten alle rullene. Aaaaaa....!

Anonymkode: ed404...6f1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bestiller alltid uten chillimaio. Synes det smaker helt jævlig med 🤢

Aldri hatt noe problem med å få uten. 

Anonymkode: 69815...0d0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Jeg bestiller alltid uten chillimaio. Synes det smaker helt jævlig med 🤢

Aldri hatt noe problem med å få uten. 

Anonymkode: 69815...0d0

Problemet er ikke at de putter på litt chilimajones på toppen. Problemet er at de bruker majones som "lim" for å få sushibitene til å henge sammen. 

Amatører. 

Anonymkode: 7c5af...bd1

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Chilli majones + Sushi ❤️

Anonymkode: 24106...3a0

 

AnonymBruker skrev (24 minutter siden):

Elsker chilimajones i/på sushi😍

Anonymkode: c73d0...615

Når jeg spiser sushi foretrekker jeg å kjenne smaken på sushien. Med chilimajones på smaker alt bare chilimajones.

Anonymkode: fa8d9...4fa

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig. Kan ikke fordra "klin" på sushien, ei heller friterte biter. Heldigvis ikke noe problem å få det i Oslo, kan anbefale f.eks Duc House (Hammersborggata) og Sushi&Wok (Skippergata). Verre utover i landet. Har de ikke brukbare ruller bestiller jeg heller kun Nigiri, som uansett er min favoritt. Eller sashimi.

Endret av -jk-
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (22 timer siden):

Hvorfor skal nordmenn (og andre vestlige) stadig "bearbeide" andre lands fantastiske matkultur med å tilsette ingredienser som ikke skal være der? 

Anonymkode: 7c5af...bd1

 

Hareena skrev (22 timer siden):

 «vestlig klin».

 

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Enig. Det er no forbanna drit. Blir like sur når de besudler thaimat med tilsvarende vestlig ting som en «fløteskvett for litt ekstra fylde» 😵💫 Gud, gi meg styrke! 

Anonymkode: 831c5...98b

Nekter dere sushi med laks også?

Det er nemlig også en sånn " vestlig, besudlet greie". Det er norsk!

"Sushi i Japan er en 500 år gammel tradisjon, men laks i sushi er en norsk oppfinnelse fra slutten av 80-tallet. Det skulle ta over ti år med masse motstand før japanerne ble overbevist om at norsk laks smaker ypperlig som sushi-topping."

https://seafood.no/aktuelt/nyheter/japanske-sushimestere-digger-norsk-laks/

Anonymkode: 46eca...a6d

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Problemet er ikke at de putter på litt chilimajones på toppen. Problemet er at de bruker majones som "lim" for å få sushibitene til å henge sammen. 

Amatører. 

Anonymkode: 7c5af...bd1

Ja da blir det værre. Det har jeg faktisk aldri opplevd. 

Anonymkode: 69815...0d0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

 

 

Nekter dere sushi med laks også?

Det er nemlig også en sånn " vestlig, besudlet greie". Det er norsk!

"Sushi i Japan er en 500 år gammel tradisjon, men laks i sushi er en norsk oppfinnelse fra slutten av 80-tallet. Det skulle ta over ti år med masse motstand før japanerne ble overbevist om at norsk laks smaker ypperlig som sushi-topping."

https://seafood.no/aktuelt/nyheter/japanske-sushimestere-digger-norsk-laks/

Anonymkode: 46eca...a6d

Man kan vel velge selv hvordan man foretrekker sushien sin? Er vel ikke sånn at det er regler for rett og galt.

Anonymkode: 095bb...0c7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De bruker majones til sushi i Japan også. Den japanske majonesen heter kewpie.

Anonymkode: 7288e...4fe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sushi smaker vel HØGG uansett da. 

Majones, eller ikke, spiller egentlig ingen rolle...          

Anonymkode: 8f0ef...956

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...