norw Skrevet 9. november 2022 #1 Skrevet 9. november 2022 En kompis som anbefalte meg å prøve det. Noen som vet hva slags type man evt bør velge?
AnonymBruker Skrevet 9. november 2022 #2 Skrevet 9. november 2022 Jeg bruker søl/dulse og kelp. Søl kan også brukes på mat, men kelp syns jeg lukter litt mye "sjø", så jeg tar det mest bare som tilskudd. https://www.altshop.no/dulse-torket-rodalge-okologisk https://www.altshop.no/1742-premium-kelp-tare-pulver-250-g https://newshop.isogaisa.org/produkt/tang-260-g/ https://teksloseaweed.no/ Anonymkode: 77e4a...afc 1 1
AnonymBruker Skrevet 9. november 2022 #3 Skrevet 9. november 2022 Hvorfor vil du deg selv så vondt? Tang inneholder store mengder antinæring som hemmer opptak av mineraler. Hvis du trenger jod, så bør du heller spise kjøtt, fisk og meieriprodukter. Anonymkode: 5d9f0...1ef 8
AnonymBruker Skrevet 9. november 2022 #4 Skrevet 9. november 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Hvorfor vil du deg selv så vondt? Tang inneholder store mengder antinæring som hemmer opptak av mineraler. Hvis du trenger jod, så bør du heller spise kjøtt, fisk og meieriprodukter. Anonymkode: 5d9f0...1ef Nå er det ikke alle som tilhører menigheten carnivore her i verden. Anonymkode: 77e4a...afc 4
AnonymBruker Skrevet 9. november 2022 #5 Skrevet 9. november 2022 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Hvorfor vil du deg selv så vondt? Tang inneholder store mengder antinæring som hemmer opptak av mineraler. Hvis du trenger jod, så bør du heller spise kjøtt, fisk og meieriprodukter. Anonymkode: 5d9f0...1ef Eller bare ta en liten pille med jodtilskudd.Man må ikke på død og liv spise animalske produkter Anonymkode: 97eb9...dc3 3
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #6 Skrevet 10. november 2022 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Nå er det ikke alle som tilhører menigheten carnivore her i verden. Anonymkode: 77e4a...afc Hva snakker du om? Å spise kjøtt er ikke regnet som et livssyn. Å være veganer derimot er regnet som et livssyn av noen. De aller fleste mennesker i verden spiser kjøtt eller ønsker å spise kjøtt hvis de hadde hatt råd til den gode næringen. Anonymkode: 5d9f0...1ef 9
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #7 Skrevet 10. november 2022 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Eller bare ta en liten pille med jodtilskudd.Man må ikke på død og liv spise animalske produkter Anonymkode: 97eb9...dc3 Anbefaler du virkelig å kutte ut næringsrik mat for å spise kosttilskudd? Anonymkode: 5d9f0...1ef 9
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #8 Skrevet 10. november 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hva snakker du om? Å spise kjøtt er ikke regnet som et livssyn. Å være veganer derimot er regnet som et livssyn av noen. De aller fleste mennesker i verden spiser kjøtt eller ønsker å spise kjøtt hvis de hadde hatt råd til den gode næringen. Anonymkode: 5d9f0...1ef Men ikke alle tilhører menigheten carnivore. Menigheten carnivore mener at mennesker ikke kan spise planter på grunn av "antinæringsstoffer" og "antibeitestoffer", "lektiner", og jeg vet ikke hva. Og det er en religion, da det ikke er fundert på noe reelt over hodet. Anonymkode: 77e4a...afc 3
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #9 Skrevet 10. november 2022 Jeg mener å ha hørt at man fort kan få for mye jod dersom man spiser tang, og det er heller ikke bra. Det er enklere å få i seg riktig dose dersom man tar kosttilskudd. Alternativet er å sjekke innholdsdeklarasjonen på tangprodukter, og være veldig nøyaktig når man måler opp. Anonymkode: 4710c...03d 1
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #10 Skrevet 10. november 2022 AnonymBruker skrev (44 minutter siden): Jeg mener å ha hørt at man fort kan få for mye jod dersom man spiser tang, og det er heller ikke bra. Det er enklere å få i seg riktig dose dersom man tar kosttilskudd. Alternativet er å sjekke innholdsdeklarasjonen på tangprodukter, og være veldig nøyaktig når man måler opp. Anonymkode: 4710c...03d Jeg gikk konstant med et "press" på skjoldbruskkjertelen og en følelse av en klump i halsen før jeg begynte å spise tang. Med tangen er det helt borte, og jeg har aldri merket noen problemer ved å spise "for mye". Jeg spiser både nori, kelp og søl. Og man har aldri sett noen faktiske negative konsekvenser av å spise tang som vokser i sjøen. Studier på dette har jeg aldri sett. Anonymkode: 77e4a...afc 1
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #11 Skrevet 10. november 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg gikk konstant med et "press" på skjoldbruskkjertelen og en følelse av en klump i halsen før jeg begynte å spise tang. Med tangen er det helt borte, og jeg har aldri merket noen problemer ved å spise "for mye". Jeg spiser både nori, kelp og søl. Og man har aldri sett noen faktiske negative konsekvenser av å spise tang som vokser i sjøen. Studier på dette har jeg aldri sett. Anonymkode: 77e4a...afc Jeg finner dette hos FHI https://www.fhi.no/ml/kosthold/fakta-om-jod/ «Stoffskiftehormoner påvirker mange prosesser i kroppen, og både for lite og for mye jod kan øke risikoen for stoffskifteforstyrrelser. Moderat til alvorlig jodmangel øker risikoen både for lavt og høyt stoffskifte, og det samme gjelder faktisk også ved et høyt jodinntak (9). Dette betyr at samtidig som det er viktig å sikre tilstrekkelig jod, er det også viktig å passe på at ikke inntaket blir for høyt. Det såkalte intervallet av jod som sikrer et optimalt inntak, er ganske smalt, se tabell 1 der både anbefalt inntak og øvre grense er angitt.» og videre: «Vær forsiktig med tang og tare Tang- og tareprodukter kan ha svært varierende jodinnhold og inneholder av og til så mye jod at det kan være er skadelig å spise. Vi bør derfor være særlig varsomme med å bruke tang og tare som mat eller kosttilskudd. Det er rapportert tilfeller der personer har fått i seg svært store doser med jod fra tilskudd basert på tang og tare». Anonymkode: 4710c...03d 10
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #12 Skrevet 10. november 2022 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Anbefaler du virkelig å kutte ut næringsrik mat for å spise kosttilskudd? Anonymkode: 5d9f0...1ef Noen burde lese seg opp på jod og hvorfor melk anses som en god kilde. Et hint kraftfôr og tilskudd Anonymkode: 97eb9...dc3 1 1
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #13 Skrevet 10. november 2022 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Jeg finner dette hos FHI https://www.fhi.no/ml/kosthold/fakta-om-jod/ «Stoffskiftehormoner påvirker mange prosesser i kroppen, og både for lite og for mye jod kan øke risikoen for stoffskifteforstyrrelser. Moderat til alvorlig jodmangel øker risikoen både for lavt og høyt stoffskifte, og det samme gjelder faktisk også ved et høyt jodinntak (9). Dette betyr at samtidig som det er viktig å sikre tilstrekkelig jod, er det også viktig å passe på at ikke inntaket blir for høyt. Det såkalte intervallet av jod som sikrer et optimalt inntak, er ganske smalt, se tabell 1 der både anbefalt inntak og øvre grense er angitt.» og videre: «Vær forsiktig med tang og tare Tang- og tareprodukter kan ha svært varierende jodinnhold og inneholder av og til så mye jod at det kan være er skadelig å spise. Vi bør derfor være særlig varsomme med å bruke tang og tare som mat eller kosttilskudd. Det er rapportert tilfeller der personer har fått i seg svært store doser med jod fra tilskudd basert på tang og tare». Anonymkode: 4710c...03d Som jeg sa, det finnes ingen studier som viser negative effekter ved å spise tang og tare. Og det finnes ikke i denne artikkelen heller, eller i noen av lenkene i artikkelen. Jeg har aldri sett noe sånt noen steder. Anonymkode: 77e4a...afc
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #14 Skrevet 10. november 2022 AnonymBruker skrev (12 timer siden): Men ikke alle tilhører menigheten carnivore. Menigheten carnivore mener at mennesker ikke kan spise planter på grunn av "antinæringsstoffer" og "antibeitestoffer", "lektiner", og jeg vet ikke hva. Og det er en religion, da det ikke er fundert på noe reelt over hodet. Anonymkode: 77e4a...afc Å inkludere kjøtt er en menighet? Hva er det du rabler om? Antinæringsstoffer finnes ikke? Dette er skikkelig flaut for deg. Du viser hvor mye kunnskaper du mangler om emnet. https://forskning.no/fisk-planteverden/giftig-mat-og-fremragende-forskning/1081857 Sitat Antinæringsstoffer - Disse plantestoffene er giftige for mange dyr med bare én mage, forteller Bakke-McKellep, og det inkluderer oss mennesker. Det dreier seg om en hel rekke forskjellige kjemikalier, som vi kaller antinæringsstoffer. Det betyr at de blant annet kan hindre tarmen i å ta opp næringen i maten skikkelig. Noen av antinæringsstoffene lager en slags betennelsestilstand i tarmen, mens andre binder seg til vitaminer og mineraler, slik at kroppen ikke får tak i dem. Giftstoffene finnes over alt i planteriket, for eksempel i korn, poteter, bønner, mais og kål. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7600777/ Sitat there have been some concerns raised about whether [plant foods] are beneficial because of the various ‘anti-nutrient’ compounds they contain. Some of these anti-nutrients that have been called into question included lectins, oxalates, goitrogens, phytoestrogens, phytates, and tannins. Anonymkode: 5d9f0...1ef 9
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #15 Skrevet 10. november 2022 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Noen burde lese seg opp på jod og hvorfor melk anses som en god kilde. Et hint kraftfôr og tilskudd Anonymkode: 97eb9...dc3 At noen burde lese seg opp på job i melk er jeg helt enig i! Jeg kan gi deg noen lenker du kan starte med. https://www.buskap.no/journal/2018/8/m-1121/Selen-_og_jodmangel_en_helseutfordring_for_to-_og_firbeinte Sitat Økt jodtilsetning i melk ingen løsning Mengden av jod i melk er en direkte følge av jodinnholdet i fôret. Imidlertid vil tilsetting av rapskake og rapsmel i kraftfôret hemme overføringen av jod fra blod til melk. Egil Prestløkken, som er førsteamanuensis ved NMBU, fortalte i sitt innlegg at jodinnholdet i melk kan bli halvert med bruk av rapsprodukter i kraftfôret. Dette øker risikoen for jodmangel i grupper med lite inntak av meieriprodukter. Tilsettingen av jod i kraftfôret har derfor blitt økt fra 2 til 5 mg tørrstoff som sikrer et stabil jodinnhold i melk på ca. 150 mikrogram pr. liter når det brukes rapsprodukter i fôret. Altså gjør goitrogener (et antinæringsstoff som finnes i blant annet soya og raps) at vi kroppen tar opp mindre jod. Dette gjelder både for kuer og for mennesker. https://www.researchgate.net/publication/287959366_A_model_to_secure_a_stable_iodine_concentration_in_milk Sitat Different from the concentration of iodine in wintermilk which fell from 231934 mg/kg in 2000, according to measurements in samples from 19 different dairies (9),to 122940 mg/kg in 2008 from 19 different milk toursamples (7). The main hypothesis is that the sizable iodine reduction in winter milk is related to the rise in the use of new rapeseed products in cow fodder in recent years. Anonymkode: 5d9f0...1ef 8
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #16 Skrevet 10. november 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Som jeg sa, det finnes ingen studier som viser negative effekter ved å spise tang og tare. Og det finnes ikke i denne artikkelen heller, eller i noen av lenkene i artikkelen. Jeg har aldri sett noe sånt noen steder. Anonymkode: 77e4a...afc Du har ikke sett det så da finnes det ikke? Du kan ikke ha prøvd hardt. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814608014568 Sitat Toxic and/or antinutritional factors were detected, such as low levels of lectins (32 and 64 HU/g of meal for chicken and rabbit trypsin-treated erythrocytes, respectively), tannins (59 mg/100 g), phytic acid (0.45%), high levels of trypsin inhibitors (99.0% inhibition) and -amylase inhibitors (70.5%). The 0/80% fraction showed moderate toxicity to mice (LD50 of 63.8 mg kg−1). The presence of heavy metals such as cadmium (0.29 mg/100 g), chromium (0.23 mg/100 g), nickel (0.26 mg/100 g) and vanadium (3.56 mg/100 g) was also detected. Og denne her viser at mesteparten av joden i tang blir tisset ut https://link.springer.com/article/10.1007/s40618-019-01122-6 Sitat A sushi meal increased urinary iodine excretion by 40 µg/g, or 400 µg/g if a newly harvested seaweed salad was added Arsenikk-forgiftning fra tang... Toxicity of so-called edible hijiki seaweed (Sargassum fusiforme) containing inorganic arsenic Sitat Hijiki caused arsenic poisoning with arsenic accumulation in tissues. Anonymkode: 5d9f0...1ef 8
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #17 Skrevet 10. november 2022 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Du har ikke sett det så da finnes det ikke? Du kan ikke ha prøvd hardt. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814608014568 Og denne her viser at mesteparten av joden i tang blir tisset ut https://link.springer.com/article/10.1007/s40618-019-01122-6 Arsenikk-forgiftning fra tang... Toxicity of so-called edible hijiki seaweed (Sargassum fusiforme) containing inorganic arsenic Anonymkode: 5d9f0...1ef Fortsatt ikke en eneste studie på faktisk mennesker som spiser tang. Tror ikke du leser det du linker til en gang. Anonymkode: 77e4a...afc
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #18 Skrevet 10. november 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): At noen burde lese seg opp på job i melk er jeg helt enig i! Jeg kan gi deg noen lenker du kan starte med. https://www.buskap.no/journal/2018/8/m-1121/Selen-_og_jodmangel_en_helseutfordring_for_to-_og_firbeinte Altså gjør goitrogener (et antinæringsstoff som finnes i blant annet soya og raps) at vi kroppen tar opp mindre jod. Dette gjelder både for kuer og for mennesker. https://www.researchgate.net/publication/287959366_A_model_to_secure_a_stable_iodine_concentration_in_milk Anonymkode: 5d9f0...1ef Du misser poenget,eller du velger vel å overse det Anonymkode: 97eb9...dc3
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #19 Skrevet 10. november 2022 AnonymBruker skrev (17 timer siden): Anbefaler du virkelig å kutte ut næringsrik mat for å spise kosttilskudd? Anonymkode: 5d9f0...1ef Er ikke meieriprodukter tilsatt jod da? Var det ikke en hel greie hvor resten av EU bestemte seg for å øke mengden tilsatt jod i jodberiket salt, mens her i Norge så var det å støtte meieriindustrien på agendaen? Anonymkode: 3fe34...08a
AnonymBruker Skrevet 10. november 2022 #20 Skrevet 10. november 2022 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Er ikke meieriprodukter tilsatt jod da? Var det ikke en hel greie hvor resten av EU bestemte seg for å øke mengden tilsatt jod i jodberiket salt, mens her i Norge så var det å støtte meieriindustrien på agendaen? Anonymkode: 3fe34...08a Jo Anonymkode: 97eb9...dc3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå