Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Jeg har fått dilla på løk. Bruker det i det meste jeg kan tenke på som det passer til for tiden.

Er det noen som har tips til retter jeg kan bruke masse løk? Og oppskrifter?

Endret av NIKI
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har desverre ingen oppskrifter, men var det ikke en her inne som hadde fått en stor mengde løk ved en feiltakelse? Hun deler sikkert gladelig av løken sin.. :ler:

Skrevet

Oliven og løkterte (4-6 pers.)

1 ts sukker

1½ ts tørrgjær

1,25 dl olivenolje

5 løk, i tynne skiver

250 g hvetemel

2 ts bakepulver

185 g sorte oliven

2 ss revet parmesan

Løs opp sukkeret i 1,25 dl varmt vann. Dryss i gjær og la stå 10 minutter. Fres løken myk i 3 ss av oljen. Avkjøl. Sikt det tørre sammen med en klype salt og rør inn gjæren og 2 ss olje. Kna sammen til en jevn deig. Kjevle ut så den dekker en smurt 30 cm paiform. Fordel løken over, så oliven. Pensle kanten med resten av oljen. Stek ved 220 grader i 25-30 minutter. Server varm eller kald, drysset med parmesan.

Løksuppe (4 porsj.)

6 store løk

4 hvitløksbåter

2 ss smør

2 ss hvetemel

1 dl hvitvin

1 liter vann

1-2 terninger hønsebuljong

1 ss timian

⅛ ts pepper

1 ts salt

4 store skiver loff

2 dl revet cheddar eller vellagret ost

Skjær løk i tynne ringer. Ha smør i pannen og surr løken blank og myk. Dryss mel over og rør om. Tilsett vin, vann, buljong og krydder. Kok alt under lokk ved svak varme 15-20 minutter. Smak suppen til og ha evt i mer vin. Fordel i ildfaste suppeboller. Rist brødskivene og legg dem oppå suppen. Strø revet ost over og gratinér i ovnen ved 250 grader til osten har smeltet.

Ovnsbakte løk: Rens løkene og skjær i skiver som henger sammen i bunnen. Legg i ildfast form og drypp smeltet smør over. Dryss over revet ost. Stek ved 175 grader i ca 30 minutter. Bruk som tilbehør til stekt kjøtt, pølser, skinkestek osv.

Løkringer (kjempegod snacks): Visp sammen en røre av ca 3 dl skummet kulturmelk, 150 g mel, 1 ts bakepulver, ½ ts natron og ½ ts paprikapulver. Vend inn løkringer som friteres gylne og sprø.

Skrevet

Noen som har oppskrift på kremet løksuppe?

Skrevet
Noen som har oppskrift på kremet løksuppe?

Kremet løksuppe (4 pers.)

675 g hakket løk

2-3 hakkede selleristenger

1 liten hakket potet

1 hakket purre (bare det hvite)

1 hakket hvitløksfedd

9 dl hønsebuljong eller grønnsaksbuljong

litt fløte

Fres grønnsakene 8-10 minutter i litt smør. Tilsett buljong og la småkoke 20-30 minutter. Mos i foodprocessor og sil ned i gryten igjen. Tilsett fløten og varm opp.

Skrevet

Når vi har biff hjemme bruker pappa å frese ett par fin hakket løk og noen finhakkede tomater i lag på pannen. Det er blir nesten som en salsa. Han bruker også å smake til med salt og pepper. Dette er veldig godt å ha oppå biffen eller bare kokte poteter. Mam mam :sikle:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...