Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har dere noen gode oppskeifter å dele??

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Her finner du oppskrifter på forskjellig konfekt.

Skrevet

Takk!!

Har mere lyst på å lage noe med sild ( tomatsild, kryddersild osv) eller noe med ost ( fikk ett glass med marinert ost i fjor, og den var så god)

Skrevet

Her finner du oppskrift på mange typer sild. Og her har jeg en oppskrift på marinert ost.

Marinert ost

300 g edamer eller annen ost

1 rød finstrimlet paprika

3 dl olivenolje

2 dl hvitvinseddik

½ ss rød hermetisk pimiento, finhakket

1 ss grønne pepperkorn

1 ss finhakket basilikum

1 ss finhakket timian

2 finhakkede hvitløksbåter

Skjær osten i sukkerbitstore terninger. Prikk terningene med gaffel. Bland olje, eddik, pimiento, pepper, urter og hvitløk. Legg ost og paprika lagvis i et glass og hell marinaden over. Ha på lokk. La osten stå og trekke et par dager før servering.

Skrevet

MARINERT OST

300 g Edamer, Sveitser, Nøkkel

eller Jarlsberg i terninger

1 rød paprika, finstrimlet

Marinade av:

3 dl olje

2 dl hvitvinseddik

1/2 ss rød hermetisk pimiento, finhakket

1 ss grønne pepperkorn

1 ss frisk timian, hakket

2 hvitløksbåter, finhakket

1 rød paprika, finstrimlet

Skjær osten i sukkerbitstore terninger. Prikk terningene med en gaffel slik at marinaden kan trekke inn. Bland ingrediensene til marinaden. Legg ost og paprika lagvis i et glass og hell marinaden over. Sett på lokk. La osten stå og trekke i marinaden et par døgn før servering. Hvis glasset tas rett fra kjøleskapet vil enkelte typer olje bli helt fast. Server derfor osten temperert

HJEMMEKRYDRET FERSK OST

Kjøp en liten boks (250 g) cottage cheese. Gni cottage cheesen gjennom en sikt slik at den blir jevnere. Bland i ¼ ts salt, 1 ts karve og 1 kryddermål finknust koriander.

La det stå i ett døgn i kjøleskapet. Fyll blandingen i en liten krukke og bind omm. Oppbevares i kjøleskapet. Bør spises innen en uke. God som en liten forrett eller på kjeks til kveldsteen.'

KARRISILD

400 g kryddersildfileter

Dressing :

2 dl majones

1 dl lettrømme eller créme frâiche

1 ts karri

hvit pepper

100 g blå eller grønne druer uten stein

1 – 2 ss lake fra kryddersilden

Vann silden ut hvis det er nødvendig og tørk den godt. Skjær filetene i passe stykker. Bland ingrediensene til dressingen og smak til. Legg sild og druer lagvis på et glass og slå dressingen over.

PAPRIKASILD

4 – 6 kryddersildfileter

1 løk

1 gul eller orange paprika

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 ss hel hvit pepper

Lake :

1 dl sukker

1 dl 7 % eddik

2 dl vann

Vann ut filetene dersom det er nødvendig. Bland laken til sukkeret er oppløst. Skjær løk og paprika i tynne ringer og legg lagvis med sild og pepper. Slå over laken. La silden stå kaldt et par dager før den er klar til servering

SHERRY- OG TOMATSILD

4 – 6 kryddersildfileter, utvannet

2 løk

½ bunt dill

Lake :

2 ss 7 % eddik

2 ss olje

¾ dl sukker

2 dl tomat juice

5 – 6 grovknuste pepperkorn

3 ss sherry

Skjær silden opp i 2 ca brede stykker og løken i tynne skiver. Klipp opp dillen. Bland sammen laken. Legg sild, løk og dill lagvis i en krukke. Slå laken over. Silden bør trekke i 1 – 2 døgn i kjøleskap før servering

Skrevet

Takk ! Her var det mange spennende oppskrifter. Har et par sp. til osten.. Hvor lenge kan den oppbevares? , og hva er "rød hermetisk pimiento"?

Skrevet
og hva er "rød hermetisk pimiento"?

Det er rett og slett hermetisk paprika. Du får det på glass, i alle slags butikker, selv Rema. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...