Arkana Skrevet 4. desember 2005 #2 Skrevet 4. desember 2005 Her finner du oppskrifter på forskjellig konfekt.
Kristin Skrevet 4. desember 2005 Forfatter #3 Skrevet 4. desember 2005 Takk!! Har mere lyst på å lage noe med sild ( tomatsild, kryddersild osv) eller noe med ost ( fikk ett glass med marinert ost i fjor, og den var så god)
Arkana Skrevet 4. desember 2005 #4 Skrevet 4. desember 2005 Her finner du oppskrift på mange typer sild. Og her har jeg en oppskrift på marinert ost. Marinert ost 300 g edamer eller annen ost 1 rød finstrimlet paprika 3 dl olivenolje 2 dl hvitvinseddik ½ ss rød hermetisk pimiento, finhakket 1 ss grønne pepperkorn 1 ss finhakket basilikum 1 ss finhakket timian 2 finhakkede hvitløksbåter Skjær osten i sukkerbitstore terninger. Prikk terningene med gaffel. Bland olje, eddik, pimiento, pepper, urter og hvitløk. Legg ost og paprika lagvis i et glass og hell marinaden over. Ha på lokk. La osten stå og trekke et par dager før servering.
SissiB Skrevet 4. desember 2005 #5 Skrevet 4. desember 2005 MARINERT OST 300 g Edamer, Sveitser, Nøkkel eller Jarlsberg i terninger 1 rød paprika, finstrimlet Marinade av: 3 dl olje 2 dl hvitvinseddik 1/2 ss rød hermetisk pimiento, finhakket 1 ss grønne pepperkorn 1 ss frisk timian, hakket 2 hvitløksbåter, finhakket 1 rød paprika, finstrimlet Skjær osten i sukkerbitstore terninger. Prikk terningene med en gaffel slik at marinaden kan trekke inn. Bland ingrediensene til marinaden. Legg ost og paprika lagvis i et glass og hell marinaden over. Sett på lokk. La osten stå og trekke i marinaden et par døgn før servering. Hvis glasset tas rett fra kjøleskapet vil enkelte typer olje bli helt fast. Server derfor osten temperert HJEMMEKRYDRET FERSK OST Kjøp en liten boks (250 g) cottage cheese. Gni cottage cheesen gjennom en sikt slik at den blir jevnere. Bland i ¼ ts salt, 1 ts karve og 1 kryddermål finknust koriander. La det stå i ett døgn i kjøleskapet. Fyll blandingen i en liten krukke og bind omm. Oppbevares i kjøleskapet. Bør spises innen en uke. God som en liten forrett eller på kjeks til kveldsteen.' KARRISILD 400 g kryddersildfileter Dressing : 2 dl majones 1 dl lettrømme eller créme frâiche 1 ts karri hvit pepper 100 g blå eller grønne druer uten stein 1 – 2 ss lake fra kryddersilden Vann silden ut hvis det er nødvendig og tørk den godt. Skjær filetene i passe stykker. Bland ingrediensene til dressingen og smak til. Legg sild og druer lagvis på et glass og slå dressingen over. PAPRIKASILD 4 – 6 kryddersildfileter 1 løk 1 gul eller orange paprika 1 rød paprika 1 grønn paprika 1 ss hel hvit pepper Lake : 1 dl sukker 1 dl 7 % eddik 2 dl vann Vann ut filetene dersom det er nødvendig. Bland laken til sukkeret er oppløst. Skjær løk og paprika i tynne ringer og legg lagvis med sild og pepper. Slå over laken. La silden stå kaldt et par dager før den er klar til servering SHERRY- OG TOMATSILD 4 – 6 kryddersildfileter, utvannet 2 løk ½ bunt dill Lake : 2 ss 7 % eddik 2 ss olje ¾ dl sukker 2 dl tomat juice 5 – 6 grovknuste pepperkorn 3 ss sherry Skjær silden opp i 2 ca brede stykker og løken i tynne skiver. Klipp opp dillen. Bland sammen laken. Legg sild, løk og dill lagvis i en krukke. Slå laken over. Silden bør trekke i 1 – 2 døgn i kjøleskap før servering
Kristin Skrevet 4. desember 2005 Forfatter #6 Skrevet 4. desember 2005 Takk ! Her var det mange spennende oppskrifter. Har et par sp. til osten.. Hvor lenge kan den oppbevares? , og hva er "rød hermetisk pimiento"?
Arkana Skrevet 4. desember 2005 #7 Skrevet 4. desember 2005 og hva er "rød hermetisk pimiento"? ← Det er rett og slett hermetisk paprika. Du får det på glass, i alle slags butikker, selv Rema.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå