Gå til innhold

Blomkålsuppe el.l


Anbefalte innlegg

Skrevet

Trenger hjelp til å lage noe av disse ingrediensene, det viktigste er å bruke opp blomkål og fløte, så jeg tenkte evt blomkålsuppe? Kan noen hjelpe meg å sette sammen en oppskrift?

Har en hel blomkål, har masse kremfløte og matfløte jeg må snart bruke opp. Jeg har litt melk, men ca bare 3dl Har mandel og soyamelk. Har Jacobs redusert kyllingkraft 2,5 dl. Har ikke bacon, men mye annet, så kom gjerne med forslag.

Anonymkode: 5002e...0c0

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Er vel massevis av oppskrifter på blomkålsuppe hvis du googler?

Anonymkode: c4c84...966

  • Liker 1
Skrevet
Skrevet

Jeg ville ikke brukt hele kartongen kyllingkraft - det blir for dominerende. 

Prøv å bruke kremfløte og matfløte, men kombiner evt med kraft + vann for at det ikke skal bli for tungt. Om du har litt sitron å balansere smaken med kan det være en fordel. Det viktigste er å smake underveis, og heller tilsette litt mindre fløte etc til å begynne med, smake, og så evt tilsette mer.

Her er en oppskrift med kyllingkraft: https://www.godt.no/oppskrift/7020/pimp-opp-blomkaalsuppen-med-bacon Hvis du bruker matfløte ville jeg tilsatt den etter at blomkålbitene er kokt møre i kraft og evt melk, ellers kan matfløten skille seg.

Anonymkode: 8ee73...8c8

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Jeg ville ikke brukt hele kartongen kyllingkraft - det blir for dominerende. 

Prøv å bruke kremfløte og matfløte, men kombiner evt med kraft + vann for at det ikke skal bli for tungt. Om du har litt sitron å balansere smaken med kan det være en fordel. Det viktigste er å smake underveis, og heller tilsette litt mindre fløte etc til å begynne med, smake, og så evt tilsette mer.

Her er en oppskrift med kyllingkraft: https://www.godt.no/oppskrift/7020/pimp-opp-blomkaalsuppen-med-bacon Hvis du bruker matfløte ville jeg tilsatt den etter at blomkålbitene er kokt møre i kraft og evt melk, ellers kan matfløten skille seg.

Anonymkode: 8ee73...8c8

Takk for svar. Har fryst ned mye av den samme kyllingkraften i isterninger, kan kanskje tilsette feks 4+ av disse terningene i vannet og koke blomkålen i dette? Ts

Anonymkode: 5002e...0c0

Skrevet

Jeg har sitronsaft på flaske, kan kanskje bruke noe av det i suppa? Ts

Anonymkode: 5002e...0c0

Skrevet

Både frosne terninger av kyllingkraft og sitronsaft på flaske i suppen går bra.

Men bruk bare sitronsaft tilslutt når du smaker til, om du synes det trengs mer friskhet, og tilsett bittelitt og smak før du evt tilsetter mer. Det viktigste når man lager purésuppe av grønnsaker er å smake og smake! :) 

Anonymkode: 8ee73...8c8

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (43 minutter siden):

Både frosne terninger av kyllingkraft og sitronsaft på flaske i suppen går bra.

Men bruk bare sitronsaft tilslutt når du smaker til, om du synes det trengs mer friskhet, og tilsett bittelitt og smak før du evt tilsetter mer. Det viktigste når man lager purésuppe av grønnsaker er å smake og smake! :) 

Anonymkode: 8ee73...8c8

Takker, begynner å lage nå. Må jeg stavmikser den eller kan jeg ha hele blomkål buketter som er kokt i kraft med vann og så tilsette fløte? Jeg vil gjerne ha tyggemotstand med blomkålen. Ts

Anonymkode: 5002e...0c0

Skrevet
AnonymBruker skrev (14 timer siden):

Takker, begynner å lage nå. Må jeg stavmikser den eller kan jeg ha hele blomkål buketter som er kokt i kraft med vann og så tilsette fløte? Jeg vil gjerne ha tyggemotstand med blomkålen. Ts

Anonymkode: 5002e...0c0

Litt sent å svare nå, men til neste gang. Jeg liker aller best "gammeldags" blomkålsuppe. Da koker jeg blomkål i buketter, så lager jeg suppe med litt meljevning (mel og meierismør) og sper med kraften. Smaker til med pepper, vegeta (du kan bruke vanlig grønnsaksbuljon i stedet for) og muskat. Runder av med en god skvett fløte når suppa er nesten helt ferdig, har i blomkålbukettene og varmer til den er gjennomvarm, men ikke kokende. 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...