AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2022 #1 Skrevet 26. oktober 2022 Flere kilo mer enn vi klarer å spise, og tenker det er en god og billig base som sikkert kan brukes på mer spennende måter. Tar imot alle tips! Anonymkode: 17dd8...cf7
Gjest Anonym Brukar0 Skrevet 26. oktober 2022 #2 Skrevet 26. oktober 2022 Ovnsbakte potetbåter Fløtegratinerte poteter Røstipoteter Råstekte poteter Bacalao Potetstappe Potetsalat Betasuppe Lapsaus https://www.nrk.no/mat/ti-gode-oppskrifter-med-poteter-1.15614262 https://www.bama.no/oppskrifter/norsk/parmesanstekte-poteter/ https://www.rema.no/laermer/8-gode-oppskrifter-med-potet/
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2022 #3 Skrevet 26. oktober 2022 Middagspaier i engelsk stil, altså ovnsretter/gratenger som toppes med et raust lag med potetmos, gjerne iblandet ost (shepherds pie/cottage eie, fish pie etc. Gjerne vegetarisk variant av shepherds pie med f.eks røde linser og grønnsaker i stedet for kjøtt). Gnocchi - gjerne stekt i salviesmør. Aloo gobi - indisk curry med poteter og blomkål Tradisjonell norsk lapskaus, lys eller mørk, eller grønnsakssuppe, alltid godt med poteter i Som topping på pizza Fløtegratinerte poteter Potet- og purreløksuppe Pommes Anna Potetmos eller rotmos er godt til nesten alt av kjøtt eller fisk og det går med mer poteter pr porsjon enn når man bare serverer kokte poteter. Eksperimenter med å blande med hvitløk, parmesan, urter, sellerirot, pastinakk, gulrot, kålrot etc (ikke alt på en gang da). Pommes frites/ovnsbakte potetbåter, gjerne med friske urter - igjen, man spiser mer potet pr porsjon når man tilbereder slik Røsti og hasselback Bondeomelett/spansk tortilla Potetlomper! ... og sikkert tusen ting til (og hvis du oppbevarer poteter riktig holder de seg lenge, så det er jo ikke noe stress) Anonymkode: 213c7...d84 3
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2022 #4 Skrevet 26. oktober 2022 Anbefaler absolutt potet og purreløksuppe! Gjerne den til Trine (google trine + potet og purreløksuppe). Det er en av husets favorittsupper her hjemme! Anonymkode: 3063c...9fe 1
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2022 #5 Skrevet 26. oktober 2022 Jeg elsker stekte potetbåter og bruker det i alt fra salater til tilbehør til biff og kjøttkaker og kylling istedet for ris og kokte poteter. Jeg bruker også potetbåter i gryteretter og supper, og potetskiver fra kokt potet (restemat som jeg legger i kjøleskapet noen dager) på brødskiva/knekkebrød sammen med krydder, salat og salami eller med agurk og krydder. Små potetbiter i tacowrap med taco eller kyllingbiter er også supergodt, og det sparer en for mange penger siden 80% av innholdet i retten da blir salat istedet for kjøtt og kun 20% kjøtt istedet for 100% så det er bra for lommeboka, helsen, dyr og miljø også 😊 Anonymkode: 54095...ebc
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #6 Skrevet 27. oktober 2022 En ting man kan gjøre er å ha kalde poteter i kjøleskapet, og så kan man lage små "smørbrød" av dem. Man deler dem i to på langs, og har på tomat, løk, hvitløk, chili, salatblad, avocado, sitron....eller det man vil på halvdelene. Raskt og godt mellommåltid. Anonymkode: 205b9...bdb 1
Gjest Adobyen Skrevet 27. oktober 2022 #9 Skrevet 27. oktober 2022 Flott tråd om en fantastisk råvare. En stor, bakt potet kan bli et helt måltid, fylt med smør, mais og thousand island + piffikrydder på toppen. Det var vanlig både ute og hjemme for noen år siden. Nå er det kanskje mer eksklusiv topping, men den gamle, enkle er jo god.
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #11 Skrevet 27. oktober 2022 Kokte Poteter er flott i brødbaksten. Gir saftige gode brød. Anonymkode: 9f105...97d 1
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #12 Skrevet 27. oktober 2022 Potet og ingefærsuppe 1 stk Gul løk 500 g Poteter 2 fedd Hvitløk 25 g Ingefær 1,5 ts Gurkemeie 2 bokser Kokoksmelk 2 dl Vann 1 terning grønnsaksbuljong 1 ts Salt 1 god skvis Sitron Pepper Kutt løken i tynne skiver. Skrell og skjær potetene i terninger. Skrell hvitløk og ingefær og kutt i biter. Varm opp olje i en stor gryte eller stekepanne med høye kanter og tilsett løk, potet, hvitløk, ingefær og gurkemeie. Stek til løken er gylden, ca. 7-8 minutter. Tilsett kokosmelk, vann, buljong og salt. Kok opp og la koke med lokk til potetene er møre. Bruk en stavmikser eller blender til å få en glatt suppe. Tilsett sitron og smak til med salt og pepper. Aloo tikki (indiske potetkaker) 1 kilo poteter, kokefaste (kokt, skrelt og most) 1 potte frisk koriander, hakket 1/2 rødløk, finhakket 2 grønn chili, finhakket (kan reduseres) 1 ts rød chilipulver (kan sløyfes om du vil ha det mildere) 1/2 ts garam masala 1 ts spisskummenfrø Salt etter smak Olje til steking Slik gjør du Start med å koke potetene. Mens du venter på potetene gjør du klar resten av ingrediensene. Start med å varme en stekepanne og tørriste spisskummenfrø i den varme stekepannen på medium til høy varme i ca 20-30 sekunder. Skrell og mos de kokte potetene i en bolle og ha i resten av ingrediensene unntatt olje. Smak deg fram til hvor mye salt du vil ha. Jeg synes det smaker best når de er godt saltet. Bland alt godt sammen til nesten myk deig. Form til potetkaker/burger i størrelsen du liker og stek i en stekepanne (gjerne teflon) med en god dæsj olje. Stek på begge sider til potetkakene er gyldne og har fin, brun skorpe. Anonymkode: 61196...e09 2 1
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #13 Skrevet 27. oktober 2022 Jeg synes det er utrolig godt å steke ferdigkokte poteter i en panne med olje/smør og masse hvitløk, så de blir gylne og får en stekeskorpe 😍 Lagde det til middag i går og blandet i pølse, løk og paprika så det ble en pytt i panne. Veldig enkelt, men også veldig godt! Anonymkode: 04fc8...6e2 1
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #14 Skrevet 27. oktober 2022 Komper/komler/raspeballer. Da går kiloene med poteter fort unna😊👌 Anonymkode: 6375e...98b 3
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #15 Skrevet 27. oktober 2022 Moussaka med potet istedenfor aubergine. Shepard’s pai. Her går det mye når vi har potetmos. Anonymkode: f9217...11b
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #16 Skrevet 27. oktober 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Moussaka med potet istedenfor aubergine. Shepard’s pai. Her går det mye når vi har potetmos. Anonymkode: f9217...11b Og hjemmelagde potetlomper/lapper! Det er så godt når de er varme. Spises med sukker og syltetøy, eller smør og brunost. Anonymkode: f9217...11b
Gjest Adobyen Skrevet 27. oktober 2022 #18 Skrevet 27. oktober 2022 (endret) AnonymBruker skrev (11 timer siden): Komper/komler/raspeballer. Da går kiloene med poteter fort unna😊👌 Anonymkode: 6375e...98b Å ja, komper er nydelig. Jeg leste oppskriften din i natt, og kjøpte inn til det i dag. Lettsaltet flesk er grisedyrt, 180 kr kg. Jeg kjøpte heller en liten lettsaltet svineknoke til under 50 kr. Det blir hipp som happ Nå blir det snart komper en dag. Gleder meg til kompemiddag. Endret 27. oktober 2022 av Adobyen
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #19 Skrevet 27. oktober 2022 gi bort til organisasjoner som gir bort mat til de fattige? Anonymkode: d8693...b81
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #20 Skrevet 27. oktober 2022 Som det ble sagt så fint; «boil em mash em stick em in a stew» 😄 Du har fått mange tips allerede, og vet ikke om jeg har noen flere nye å komme med 😅 Komle, Kokte poteter, ovnsbakte poteter, røsti poteter, stekte poteter, gnocchi, potetlefse, potetstappe, potetsuppe, fløtegratinerte poteter, spiral poteter, pommes frites, waffel poteter, bondeomelett, putt i panne Det er et hav av ting man kan gjøre med dem, og det er også et hav av ting man kan servere med dem. Biff, svin, kylling, fisk, egg, grønnsaker, bacon… Kun fantasien som stopper det 😄 Anonymkode: bed21...6cd
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå