Gå til innhold

Er det vesentlig å romtemperere sjokolade?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har pleid å spise sjokolade rett fra kjøleskapet siden jeg liker at den er kald. Jeg har hørt at sjokolade bør romtempereres. Er det vesentlig for smaken sin del? Hva synes dere? På hvilken måte blir den i tilfelle annerledes av å være i kjøleskap?

Anonymkode: ff4b9...ae6

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det smaker litt mer når den ikke er kald. Litt som at is blir mye søtere når den smelter.

Anonymkode: d5903...531

  • Liker 2
Skrevet

Sjokolade rett fra kjøleskapet smaker jo ingenting og er helt ubrukelig. Da lar jeg heller være å spise sjokolade (som jeg elsker).

Nei, sjokolade må være romtemperatur, da smaker den virkelig sjokolade! Unntatt på de aller varmeste sommerdagene da, når det er type 27-30 grader inne. Da putter jeg den i kjøleskapet en liten stund før jeg skal spise den, så den ikke er så myk  pga varme at den bøyer seg lenger.

Men stort sett er romtemperatur i Norge helt greit for sjokolade, og da smaker den noe!

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Jeg har pleid å spise sjokolade rett fra kjøleskapet siden jeg liker at den er kald. Jeg har hørt at sjokolade bør romtempereres. Er det vesentlig for smaken sin del? Hva synes dere? På hvilken måte blir den i tilfelle annerledes av å være i kjøleskap?

Anonymkode: ff4b9...ae6

Det er for folk som har "dårlige" smaksløker, antageligvis :fnise: Noen sjokolader passer kalde pga. konsistens, og andre ikke - etter min ydmyke mening :opplyser: 

Øl må være varm, for da smaker den mer🤪

 

 

  • Liker 2
Skrevet

Spiser sjokolade fra kjøleskapet eller frysa 

Anonymkode: 15541...0ac

  • Liker 3
Skrevet

Walter fra Freia sier at sjokolade aldri skal i kjøleskapet. 

Anonymkode: 59dc9...1ec

  • Nyttig 1
Skrevet

Kald sjokolade eller godteri er det beste. Jeg syns den smaker nesten likt. Ja, den blir søtere varm men liker sjokoladen hard.

Anonymkode: 82c91...9aa

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (18 minutter siden):

Jeg har pleid å spise sjokolade rett fra kjøleskapet siden jeg liker at den er kald. Jeg har hørt at sjokolade bør romtempereres. Er det vesentlig for smaken sin del? Hva synes dere? På hvilken måte blir den i tilfelle annerledes av å være i kjøleskap?

Anonymkode: ff4b9...ae6

Kjøleskapskald sjokolade er blasfemi!☺️

Anonymkode: 99f2a...d7b

  • Liker 2
Skrevet

Sjokolade smaker best når den er kjøleskapkald syns jeg. 

Smaken er som baken sies det. 

Anonymkode: 9ba84...49c

  • Liker 4
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Kjøleskapskald sjokolade er blasfemi!☺️

Anonymkode: 99f2a...d7b

Bortsett fra Krokanrull. Krokanrull fra kjøleskapet er snadder. :) 

Anonymkode: f7154...8a4

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Spiser sjokolade fra kjøleskapet eller frysa 

Anonymkode: 15541...0ac

Enig! Kan ikke engang ta plata ut av kjøleskapet, må hente meg en og en bit der inne😅 Småsjokolader, spesielt Troika er magisk god i fryst tilstand!

Liker faktisk ikke romtemperert sjokolade, da klarer jeg godt å la den være.

Anonymkode: 58a99...7a7

  • Liker 2
Skrevet

Sjokoladesmaken kommer tydeligere frem når den er romtemperert, men personlig elsker jeg konsistensen til f.eks. melkesjokolade når den er kjøleskapskald 😋

Anonymkode: 79835...e6e

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Sjokoladesmaken kommer tydeligere frem når den er romtemperert, men personlig elsker jeg konsistensen til f.eks. melkesjokolade når den er kjøleskapskald 😋

Anonymkode: 79835...e6e

Jeg er helt enig i akkurat dette.

Fylte sjokolader er best romtemperert, men melkesjokolade er best når den er så kald at den nesten knaser når man tygger den. 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...