AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2022 #1 Skrevet 25. oktober 2022 Kan den spises? Anonymkode: e9177...4a1
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2022 #2 Skrevet 25. oktober 2022 Vel jeg vil si ja. Jeg har spist 6 år gammel skinkestek - den var god og jeg lever enda Anonymkode: 17966...d86 3
Gjest Anonym Brukar0 Skrevet 25. oktober 2022 #4 Skrevet 25. oktober 2022 Det har sikkert tapt seg kvalitetsmessig, men ja det kan spises.
Minya Skrevet 26. oktober 2022 #5 Skrevet 26. oktober 2022 Fullstendig spiselig. Kan ha blitt noe tørrere. Bare ikke kål ektemannen i hodet med det før du legger det i ovnen. 8 2
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2022 #6 Skrevet 26. oktober 2022 Jeg spiste 3 år gamle kyllinglår i helga, var så saftige og gode. Anonymkode: e688a...5c4 3
Muskath Skrevet 26. oktober 2022 #7 Skrevet 26. oktober 2022 Ja, det kan spises. Kvaliteten kan ha blitt dårligere, men det kan definitivt spises. 2
nordlending Skrevet 26. oktober 2022 #8 Skrevet 26. oktober 2022 Ja, ingen problem så lenge det har vært pakket skikkelig. 2
Carrot Skrevet 26. oktober 2022 #9 Skrevet 26. oktober 2022 Det er egentlig en diskusjon som aldri tar slutt det der.. https://www.matprat.no/artikler/oppbevaring-og-holdbarhet/oppbevaring-i-fryser/ Sitat Lammekjøtt 10-12 mnd Noen sier ja andre sier nei.. Personlig ville jeg nok valgt å ikke spise det..
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2022 #10 Skrevet 26. oktober 2022 I følge matprat osv holder lammekjøtt seg i fryseren i 10-12 måneder. Men i praksis er det noe helt annet såfremt det ikke har oppstått strømbrudd, åpen dør osv slik at det har fått tint seg ila lagringstiden. Det samme gjelder egg. Datomerkningen er jo helt på tryne og det holder seg mye lenger enn det de sier. Anonymkode: 1ccaa...9a7 1 2
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2022 #11 Skrevet 26. oktober 2022 Hvert år får jeg et helt lam av naboen. Parterer dyret og legger det rett i fryseren. Har ligget i fryseren opp til 2 år. Har enda til gode å smake eller lukte at det har tapt seg. Spørsmålet er hvor du fikk det fra? Er det fra en butikk så vet du aldri hvordan det ble lagret før du fikk det i hjemmet, så jeg ville ha forsikret meg med å lukte på det Anonymkode: 23c47...547 1
Minya Skrevet 26. oktober 2022 #12 Skrevet 26. oktober 2022 2 minutter siden, Carrot said: Det er egentlig en diskusjon som aldri tar slutt det der.. https://www.matprat.no/artikler/oppbevaring-og-holdbarhet/oppbevaring-i-fryser/ Noen sier ja andre sier nei.. Personlig ville jeg nok valgt å ikke spise det.. TS sa "KAN det spises" Man kan jo si det på en litt annen måte; Blir det helt uspiselig og helsefarlig etter X tid? Og det blir det ikke. Men kvaliteten/smaken kan forringes etter 10-12 måneder i frysa, avhengig av hvordan det har vært pakket inn, og det gjelder strengt talt alt av frysevarer. Mat som ikke har vært pakket inn, blir "frysebrent" og både kvalitet, smak og egenskaper vil endre seg. Men det blir fortsatt ikke farlig å spise. 2
BobbySocks Skrevet 26. oktober 2022 #13 Skrevet 26. oktober 2022 Tin og lukt. Lukter det "godt" så kan du spise. Alle sånne fryseropplegg er veiledende. 2
Carrot Skrevet 26. oktober 2022 #14 Skrevet 26. oktober 2022 Minya skrev (1 minutt siden): TS sa "KAN det spises" Man kan jo si det på en litt annen måte; Blir det helt uspiselig og helsefarlig etter X tid? Rakfisk kan også spises 😅 og er sett på som en delikatesse og det er råtten fisk, så joda det er mye som KAN spises, og som ikke nødvendigvis er helsefarlig - men så var det den anbefalingen, smaken og baken og alt det der.. Personlig som sagt velger jeg å ikke spise hverken rakfisk eller mat som har ligget to år i fryseren..
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2022 #15 Skrevet 26. oktober 2022 BobbySocks skrev (7 minutter siden): Tin og lukt. Lukter det "godt" så kan du spise. Alle sånne fryseropplegg er veiledende. Eneste fornuftige svaret her. Man sjekker kvaliteten, man kaster ikke mat som KAN være brukandes . Anonymkode: bc8e7...12b 1 1
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2022 #16 Skrevet 26. oktober 2022 Jeg hadde spist det. Anonymkode: 42f24...ce6 1
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2022 #17 Skrevet 26. oktober 2022 38 minutter siden, Carrot said: Det er egentlig en diskusjon som aldri tar slutt det der.. https://www.matprat.no/artikler/oppbevaring-og-holdbarhet/oppbevaring-i-fryser/ Noen sier ja andre sier nei.. Personlig ville jeg nok valgt å ikke spise det.. Det står også ovenfor tabellen at maten kan ligge lenger i fryseren men at kvaliteten blir dårligere. Dårligere kvalitet er ikke det samme som uspiselig. Anonymkode: 9152c...568 1
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2022 #18 Skrevet 26. oktober 2022 Bakterier og virus som kan forårsake matforgiftning eller matinfeksjon kan ikke formere/utvikle seg i frys. Holdbarheten som sier 12måneder handler om sensoriske egenskaper. Fett kan harskne, ting kan krystalliseres, og smaken kan endre seg, men det vil ikke være farlig. Jeg ville absolutt ha spist det. Anonymkode: 4daa6...9e6 3
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2022 #20 Skrevet 27. oktober 2022 On 10/25/2022 at 12:33 PM, AnonymBruker said: Kan den spises? Anonymkode: e9177...4a1 Ja Anonymkode: 785ff...cd2 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå