Gå til innhold

Helstekt indrefilet med rødvinsaus...


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har så lyst til å lage en helstekt indrefilet til middag en dag, men har aldri gjort det før.. hvor mye kjøtt regner man per person? Hvor lenge steke, bør man marinere den...? Tenker da på indrefilet av okse, ikke svin..

Tenkte å servere rødvinssaus til, noen gode oppskrifter på det?

Trenger hjelp.... :ler:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Her finner du oppskrift på forskjellige rødvinssauser.

Når det gjelder oksefilet beregner jeg ca 200 g per person. Jeg gnir den inn med salt og pepper og bruner raskt i panne. Stikker inn steketermometer og ettersteker i ovn ved 175 grader til termometeret viser 60 grader (rosa kjerne). Husk å la den hvile før du skjærer i den.

Du kan godt marinere den først, men jeg synes den er minst like god uten, kjenner kjøttsmaken bedre.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...