Leanne Skrevet 2. desember 2005 #1 Skrevet 2. desember 2005 Jeg har så lyst til å lage en helstekt indrefilet til middag en dag, men har aldri gjort det før.. hvor mye kjøtt regner man per person? Hvor lenge steke, bør man marinere den...? Tenker da på indrefilet av okse, ikke svin.. Tenkte å servere rødvinssaus til, noen gode oppskrifter på det? Trenger hjelp....
Arkana Skrevet 2. desember 2005 #2 Skrevet 2. desember 2005 Her finner du oppskrift på forskjellige rødvinssauser. Når det gjelder oksefilet beregner jeg ca 200 g per person. Jeg gnir den inn med salt og pepper og bruner raskt i panne. Stikker inn steketermometer og ettersteker i ovn ved 175 grader til termometeret viser 60 grader (rosa kjerne). Husk å la den hvile før du skjærer i den. Du kan godt marinere den først, men jeg synes den er minst like god uten, kjenner kjøttsmaken bedre.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå