Nemmera Skrevet 2. desember 2005 #1 Skrevet 2. desember 2005 (endret) På Big Horn har de en forrett som heter "hvitløksgratinerte reker med gorgonzola". Er det noen som kan hjelpe meg med en oppskrift for å lage disse? Endret 5. desember 2005 av adelheid
Nemmera Skrevet 5. desember 2005 Forfatter #2 Skrevet 5. desember 2005 Er det ingen som har en oppskrift på noe slikt???? Samboern min er så glad i den retten og jeg vil derfor overraske ham med den oppskriften (liker dessverre ikke reker selv da )
Nemmera Skrevet 27. februar 2006 Forfatter #3 Skrevet 27. februar 2006 Artig med en tråd for meg selv... bare synd ingen svarer... Han har snart bursdag... ingen som har en anelse om hvordan man lager det?
Gjest gjest1 Skrevet 27. februar 2006 #4 Skrevet 27. februar 2006 Jeg lager det enkelt med Blander reker med presset hvitløk i porsjonsformer, og heller litt kremfløte over. Og legger en bit ost på toppen og inni oven til det hele er varmt og osten har smeltet. Ca 15-20 min på 200 grader.
Gjest gjest1 Skrevet 27. februar 2006 #5 Skrevet 27. februar 2006 Og litt salt og pepper, selv om salt ofte ikke er nødvendig siden rekene og osten er litt salte.
Nemmera Skrevet 27. februar 2006 Forfatter #6 Skrevet 27. februar 2006 (endret) Kan minne om det jeg er ute etter, men det er ikke fløte i den på big horn tror jeg. Ser ut som en slags olje... men det kan jo være så enketl som det du sier der ... må prøves Endret 27. februar 2006 av Nemmera
Gjest gjest1 Skrevet 27. februar 2006 #7 Skrevet 27. februar 2006 Siden både osten og fløten er svært fete produkter vil det skille seg ut olje når du varmebehandler den. Jeg lager en super pastarett med reker, sopp, squash og gulrot. Grønnsakene stekes sammen med presset hvitløk og masse pepper. Ta i noen klatter med gorgonzola og litt matfløte. Smak til med litt revet muskat og la rekene varme seg i sausen. Serveres med nykokt pasta. Mektig, men veldig godt!
Nemmera Skrevet 27. februar 2006 Forfatter #8 Skrevet 27. februar 2006 Vet det vil skille seg ut ja... men man burde vel kunne se et hint av fløte tenkte jeg, hvis det var det i den.. er bare en blank veske liksom... Skulle kjent en "insider" og presset h*n litt Sikkert god pastarett også, for dem som liker reker da
Gjest Fruktfat Skrevet 27. februar 2006 #9 Skrevet 27. februar 2006 Vet det vil skille seg ut ja... men man burde vel kunne se et hint av fløte tenkte jeg, hvis det var det i den.. er bare en blank veske liksom... Skulle kjent en "insider" og presset h*n litt Sikkert god pastarett også, for dem som liker reker da ← da tror jeg det rett og slett er smør. jeg har aldri smakt eller sett denne retten da... (min samboer lager karrimarinerte/-gratinerte reker: legger reker i en snegleform (antar at den egentlig er til det; små groper i en tallerken), smelter smør, har i karri (og hvitløk, tror jeg) i det smelta smøret, heller det over rekene i forma, drysser over ost og gratinerer i ovnen. det blir en kjempegod saus som vi dypper brød i dette er en forrett vi fikk på danskebåten, der brukte de krepsehaler, vi synes det er best med reker. om du bruker gorgonzola istedet for vanlig ost, blir det noe av det samme? jeg har som sagt ikke sett retten da...)
Gjest Gjest Skrevet 27. februar 2006 #10 Skrevet 27. februar 2006 Jeg lager det enkelt med Blander reker med presset hvitløk i porsjonsformer, og heller litt kremfløte over. Og legger en bit ost på toppen og inni oven til det hele er varmt og osten har smeltet. Ca 15-20 min på 200 grader. ← Jeg har lagret oppskrift - tralalalala. Åååå som jeg gleder meg til å lage dette. Takk pulverheksa.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå