Gå til innhold

Tips til vegansk OG glutenfri kakeoppskrift?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hjelp!! Må ordne bursdagskake i morgen, som må være både vegansk og glutenfri. Helst med vanlige ingredienser som man finner på matbutikk. Er det noen som har forslag til oppskrift?

Anonymkode: 44560...2ff

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Gulrotkake bakt med glutenfri melblanding og  melisglasur i stedet for ostekrem.

Eller denne appelsinkaken, du kan bruke havremelk i stedet for kumelk.

Og nå glemte jeg at egg gjør at kakene ikke erveganske, beklager!!! Men kanskje du kan bruke eggerstatning?

Endret av Brunhilde
  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (59 minutter siden):

Hjelp!! Må ordne bursdagskake i morgen, som må være både vegansk og glutenfri. Helst med vanlige ingredienser som man finner på matbutikk. Er det noen som har forslag til oppskrift?

Anonymkode: 44560...2ff

Denne kaken: http://www.utenalt.no/2013/03/gulrotkake-na-ogsa-uten-egg.html?m=1

med denne frostingen: 

100 g eldorado margarin(selges på kiwi 

200 g vegansk kremost naturell(oatly på mackan)

1 ts vanilje (helst ren vanilje, men ekstrakt eller vaniljesukker funker også)

4-5 desiliter melis

Kjør margarin, kremost og vaniljeekstrakt i foodprocessor. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

 

Anonymkode: 31c17...26e

Skrevet

Begge disse har jeg god erfaring å lage med både Toro lys eller kakemiks. Brownien er helt rå! Så lette ingredienser og fås sammen så raskt! Kan pimpes opp med Coop mellommørk eller mørke kokesjokolade, nøtter eller annet. Funker også som muffins. 
http://www.veganmisjonen.com/2014/07/oppskrift-vegansk-browniekake.html

 

Gulrotkaken er rågod! Krever også lite fancy ingredienser, eneste er at det har vært litt vanskelig å finne glutenfri vegansk kremost i det siste. Oatly sin er kun lavgluten. Noen meny og obsbutikker samt helsekost har Violife sin. Jeg har blandet med Eldorado smøremyk for mer fastere glasur.  

http://www.veganmisjonen.com/2014/10/oppskrift-trstekake-gulrotkake-langpanne.html

 

Kjempegode kaker begge to! 

Anonymkode: b28d9...5b4

Skrevet
AnonymBruker skrev (26 minutter siden):

Denne kaken: http://www.utenalt.no/2013/03/gulrotkake-na-ogsa-uten-egg.html?m=1

med denne frostingen: 

100 g eldorado margarin(selges på kiwi 

200 g vegansk kremost naturell(oatly på mackan)

1 ts vanilje (helst ren vanilje, men ekstrakt eller vaniljesukker funker også)

4-5 desiliter melis

Kjør margarin, kremost og vaniljeekstrakt i foodprocessor. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

 

Anonymkode: 31c17...26e

Oatly er dessverre kun lavgluten og ikke glutenfri og en del tåler den derfor ikke. Ellers yummy oppskrift 😋

Anonymkode: b28d9...5b4

Skrevet
AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Oatly er dessverre kun lavgluten og ikke glutenfri og en del tåler den derfor ikke. Ellers yummy oppskrift 😋

Anonymkode: b28d9...5b4

Stemmer det. Kortsluttet et øyeblikk🙈 Men du kan lage smørkrem med eldorado margarin og melis :) 

Anonymkode: 31c17...26e

  • Liker 1
Skrevet

Oreokake med glutenfrie oreos og hjemmelaget tofusjokolademousse. 

Anonymkode: 9ea3e...0c2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...