Gå til innhold

Ribbe og rødvin, fort!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!Trenger tips om en god (ikke alt for dyr) rødvin som passer til ribbe og medister. :nisseblunk:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Siden du skal ha rødvin til kraftig mat, som f.eks. ribbe, så velg en rødvin med mye garvesyre.

Spør på vinmonopolet. De som jobber der vet hva de snakker om.

Husk ta du får hodepine av å drikke for mye rødvin med garvesyre, så om du skal servere f.eks. rødvin etter maten må du velge en med lite garvesyre, en såkalt bordvin.

Skrevet
Husk ta du får hodepine av å drikke for mye rødvin med garvesyre

Får man? Hvorfor det?

Skrevet

Leste faktisk at vinekspert anbefalte hvitvin til ribbe. Det tror jeg faktisk jeg skal prøve. Er ikke så glad i øl og akevitt, og rødvin er veldig tungt til tung mat.

Skrevet
Leste faktisk at vinekspert anbefalte hvitvin til ribbe. Det tror jeg faktisk jeg skal prøve. Er ikke så glad i øl og akevitt, og rødvin er veldig tungt til tung mat.

Hvitvin? Hva slags, da?

Skrevet

Hei!Takk for svar!Kan forhøre meg på polet ja. (Har for øvrig merket det med garvesyra ja, det er forskjell på hvilken rødvin man får vondt i hodet av:)) Men er det noen der ute med personlig erfaring med en rødvin til ribba?

Skrevet
Hvitvin? Hva slags, da?

En riesling eller fra Alsac hvis jeg husker riktig....... er en stund siden jeg leste det :forvirret:

Skrevet

Cran Feudo Reserva er en spansk rødvin som jeg iallefall syns er god til ribbe :)

Skrevet

jeg drakk faustino nr 1 til juleribba i fjor.. men den er ganske dyr da.. i underkant av 200 kr.

nr 7 som også er veldig god koster 99

Skrevet

Takk for svar!Tror jeg skal prøve meg på både Faustino og Gran Feudo Reserva, er jo flere dager i jula og! :kgblunk:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...