Gå til innhold

Starte baking til jul nå? Og legge i fryseren?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg tenkte å starte bakingen til jul nå. Flere? Og så legger jeg det i fryseren, for da blir det ferskest mulig. Tror det funker, det? Har gjort det før, men kanskje 1 mnd senere enn nå, men det funker vel det? 

Anonymkode: c21e8...ad1

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hva tenker du å bake da?

Personlig synes jeg ikke småkaker er særlig gode etter at de har vært frosne (smultringer er unntaket).

 

Anonymkode: c8531...9ad

  • Liker 1
  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
Skrevet

Ville ikke satset på det. Ikke om det er typisk julekaker du skal lage. De har mye smør, som lett harskner, og kvaliteten forringes også i fryst tilstand. De mister gjerne litt piff når de tiner, og mister sprøhet. 

Anonymkode: 4ed92...9af

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Hva tenker du å bake da?

Personlig synes jeg ikke småkaker er særlig gode etter at de har vært frosne (smultringer er unntaket).

 

Anonymkode: c8531...9ad

Tenkte typiske småkaker som pepperkaker, krumkaker, serinakaker osv. Jeg har fryst småkaker med hell før, så var vel helst lengden på tiden i fryseren jeg tenkte på nå. Men har jo spist de jeg har bakt i november før uti januar, så kanskje det går fint. ☺️

 

ts

Anonymkode: c21e8...ad1

Skrevet
AnonymBruker skrev (53 minutter siden):

Ville ikke satset på det. Ikke om det er typisk julekaker du skal lage. De har mye smør, som lett harskner, og kvaliteten forringes også i fryst tilstand. De mister gjerne litt piff når de tiner, og mister sprøhet. 

Anonymkode: 4ed92...9af

Du mener at jeg ikke burde fryse de i det hele tatt? ☺️ Har fryst småkaker før med stort hell, så lurte mest på lengden på frysinga. ☺️

 

ts

Anonymkode: c21e8...ad1

Skrevet
AnonymBruker skrev (14 minutter siden):

Du mener at jeg ikke burde fryse de i det hele tatt? ☺️ Har fryst småkaker før med stort hell, så lurte mest på lengden på frysinga. ☺️

 

ts

Anonymkode: c21e8...ad1

Når du uansett har planer om å fryse dem så spiller det nok heller liten rolle om du har dem liggende i fryseren i to måneder i stedet for en. Det du må tenke på er at jo mer smør (Altså fett) i kakene jo kortere holdbarhet har de, men som en tommelfingerregel tåler det meste inntil tre måneder i fryseren. 

Ett annet tips er å bake kaker som tåler lagring. Jeg baker f.eks. ett eneste slag til jul og det gjør jeg nå i november. Det er en fruktkake (Med brennevin i :nigo: ) som skal lagres og som jeg, ved en inkurie, oppdaget at er holdbar i minst to år! 

Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Tenkte typiske småkaker som pepperkaker, krumkaker, serinakaker osv. Jeg har fryst småkaker med hell før, så var vel helst lengden på tiden i fryseren jeg tenkte på nå. Men har jo spist de jeg har bakt i november før uti januar, så kanskje det går fint. ☺️

 

ts

Anonymkode: c21e8...ad1

Småkaker av det slaget holder seg godt i 2-3 mnd hvis de oppbevares riktig.  (lufttette bokser i kjølige rom)

Basert på det vilke jeg ikke hatt de i fryseren lengre tid enn 3-4 mnd.

Anonymkode: c8531...9ad

  • Liker 1
Skrevet

Min mor pleier å gjøre dette med rundstykker, gomme og tårnkakepinner, merker ikke noe usmak på det, snarere tvert imot:spise:

Anonymkode: de0a1...588

Skrevet

De fleste julekaker er jo "kjeks". trenger ikke fryse det. Bare legg i tett boks i boden eller lignende

  • Liker 1
Skrevet

Bruk ekte kakebokser i metall så trenger du ikke fryse kaker. De holder seg til påske. Må ikke bruke plastbokser, da blir de myke. 

Anonymkode: 2b5cc...714

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 19.10.2022 den 11.31):

Jeg tenkte å starte bakingen til jul nå. Flere? Og så legger jeg det i fryseren, for da blir det ferskest mulig. Tror det funker, det? Har gjort det før, men kanskje 1 mnd senere enn nå, men det funker vel det? 

Anonymkode: c21e8...ad1

Det funker fjell👍

Smart å bake på forhånd. Mye som kan fryses.

Skrevet

Mye kan også legges i kakebokser,som holder seg lenge. Som; småkaker,risboller,krumkaker.

Skrevet

Dette har jeg ikke tenkt på at er mulig! Går det virkelig an å fryse pepperkaker og slikt uten at det blir annerledes når det tines? Jeg fryser mye gjærbakst, og diverse kaker går veldig fint, men "tørre" kaker har jeg ikke tenkt på. 

I såfall så tror jeg ikke 1 mnds forskjell har så mye å si. I alle fall ikke om frysen din ikke blir utsatt for store temperatursvingninger (dvs åpne så varmen går ut/legge inn for mye om gangen). 

Anonymkode: fb1f6...5c7

Skrevet

Kransekake blir jo bare bedre av en tur i fryseren.

Anonymkode: 90305...1dd

Skrevet

Jeg ville heller ha fryst kjeksdeigene enn det ferdige produktet. Pepperkakedeig holder seg også en evighet godt innpakket i kjøleskapet, men deigene til de andre slagene hadde jeg fryst og så tint i kjøleskapet dagen før jeg skulle bake de. 

Men som andre sier så er det også god holdbarhet på ferdigstekte kjeks som oppbevares i kakebokser. 

Skrevet

Jeg personlig liker ikke småkaker etter at de har vært fryste.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...