lady90 Skrevet 18. oktober 2022 #1 Del Skrevet 18. oktober 2022 Skal prøve å steke kylling i panne med steketermometer. Kan jeg stikke det inn når jeg tror kyllingen er ferdig for å sjekke temp eller må det stå i hele tida? Ikke så lett å la det stå i under lokk. Samme spørsmål gjelder ved grilling. Hvis jeg steker svinefilet under lokk kan jeg bare sjekke med steketermometeret nå og da? En gang sto det i hele tida men da var det så varmt at gummikanten på steketermometeret flasset av. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. oktober 2022 #2 Del Skrevet 18. oktober 2022 Du kan steke på tid pr gram istedet. Man må ikke ha steketermometer. Sjekk google. Anonymkode: 8ef4f...6ea Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. oktober 2022 #3 Del Skrevet 19. oktober 2022 Nei, det må du ikke. Men da bør du ha en viss ide om hvor lang tid stekingen vil ta, slik at du setter i steketermometeret før det er for sent. Anbefaler ikke å sette inne steketermometer flere ganger i løpet av stekingen, for da vil mer og mer saft sive ut av kjøttet. Anonymkode: 60733...e0c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. oktober 2022 #4 Del Skrevet 19. oktober 2022 Dersom jeg lager stek eller lignende pleier jeg å sette steketermometeret inn den siste halvdelen av steketiden. Det tar jo litt tid å varme den opp og hvis du setter inn for sent kan du ende opp med å steke for lenge. Jeg ville ikke tatt det ut og inn; som brukeren over her sier vil mye av saften sive ut da. Anonymkode: 80f9c...0f9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. oktober 2022 #5 Del Skrevet 19. oktober 2022 det finnes gode termometere med ledning, eks på clas ohlson. de er enkle å la stå inne hele tiden. videre "pennetermometre" som er laget for å sjekke nå og da - som er kjappe og tynne. eks thermapen ikke såååå lett å steke kylling på tid og gram - fleste stekeovner har lite pålitelige termostater, og det blir fort tørt om man steker for lenge. men i så fall så er lav steketemp og lang tid tryggere Anonymkode: 342af...90e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. oktober 2022 #6 Del Skrevet 19. oktober 2022 Termometeret vårt bruker litt tid på å måle så jeg ville ikke tatt sjansen på å sette det inn i løpet av prosessen Anonymkode: 48bb4...6d2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-jk- Skrevet 19. oktober 2022 #7 Del Skrevet 19. oktober 2022 Jeg bruker Meater (https://meater.com). Ikke noe problem å ha det stående i hele tiden når jeg steker biff, også med lokk på. Det tåler fint varmen. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lady90 Skrevet 19. oktober 2022 Forfatter #8 Del Skrevet 19. oktober 2022 -jk- skrev (5 minutter siden): Jeg bruker Meater (https://meater.com). Ikke noe problem å ha det stående i hele tiden når jeg steker biff, også med lokk på. Det tåler fint varmen. Ser ut som det ikke tåler grill? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mt3 Skrevet 19. oktober 2022 #9 Del Skrevet 19. oktober 2022 lady90 skrev (9 minutter siden): Ser ut som det ikke tåler grill? Om du skroller ned hele siden så kommer du jo til ett bilde der det er brukt i stort kjøttstykke på grill. Men kjøtt i skiver på grill stekes muligens så kjapt at termometeret ikke rekker å få opp temperaturfølsomheten kjapt nok. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lady90 Skrevet 19. oktober 2022 Forfatter #10 Del Skrevet 19. oktober 2022 Mt3 skrev (30 minutter siden): Om du skroller ned hele siden så kommer du jo til ett bilde der det er brukt i stort kjøttstykke på grill. Men kjøtt i skiver på grill stekes muligens så kjapt at termometeret ikke rekker å få opp temperaturfølsomheten kjapt nok. Det sto i en brukeranmeldelse et sted at det ikke tålte grillen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-jk- Skrevet 19. oktober 2022 #11 Del Skrevet 19. oktober 2022 lady90 skrev (1 time siden): Det sto i en brukeranmeldelse et sted at det ikke tålte grillen. Har ikke hatt noen problemer i grillen her, og det blir fort over 250 grader i den. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. oktober 2022 #12 Del Skrevet 19. oktober 2022 Det er ikke bra for stekingen å åpne og lukke ovnen, og det er heller ikke bra for kjøttet/saftighet om du må stikke flere ganger. Jeg bruker stort sett integrert termometer, som står i hele tiden. Steker jeg i folie stikker jeg bare gjennom folien. Steker jeg i form med lokk bruker jeg heller slik termometer med inne og utedel, med tynn metalledning som kan ligge under lokket. Steker jeg i stekepose bruker jeg ikke termometer, da blir resultatet like saftig om du steker på tid. Anonymkode: 3c253...f4a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå